Legea privind acordarea tichetelor pentru educație pe suport electronic în programul “Școala după școală” a fost promulgată

4.931 de vizualizări
Programul Școala după școală
Foto: Pexels.com
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea Ordonanței de urgență care prevede acordarea de tichete pentru educație pe suport electronic prin programul “Școala după școală”, potrivit Agerpres.

Senatul, cameră decizională, a adoptat în 20 decembrie legea care prevede că elevii până în clasa a IV-a inclusiv pot opta să primească tichete pentru educație pe suport electronic în vederea achitării cheltuielilor din programul derulat în sistem public sau privat de tipul “Şcoala după şcoală”.

Potrivit legii, notează Agerpres, unităţile de învăţământ, prin decizia consiliului de administraţie, îşi pot extinde activităţile cu elevii după sau înaintea orelor de curs, prin programe “Şcoala după şcoală”, dacă dispun de infrastructura şi de personalul necesare implementării acestor programe.

Statul finanţează, în limita sumelor alocate cu această destinaţie, programul “Şcoala după şcoală” pentru elevii de până în clasa a IV-a inclusiv, ai căror părinţi sau reprezentanţi legali solicită în scris acest serviciu, prin tichete pentru educaţie pe suport electronic a căror valoare nominală lunară se raportează la indicatorul social de referinţă şi este de 0.8 ISR, exprimat în lei, pentru fiecare copil înscris în program.


4 comments
  1. Cand se vor plati si alocatiile in acelasi mod ?
    Sa nu mai fie posibil sa-si cumpere bautura si tigari parintii din banii copiilor ?

  2. Tichete,fobduri etc …Și ei care duc în spate toată distracția asta?Profesorii?Când vor întra în rândul lumii și vor fi plătiți conform legii și nu vor mai fi furați pe față?

    1. Asta nu le pasa nici Presedintelui, nici Ministrului Educatiei, nici Inspectoratelor scolare. Nici guvernului si nici societății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației impune activități metodice, până pe 19 aprilie, cu profesorii de discipline de examen. Au prioritate cei care au elevi cu media notelor sub 6 la simularea examenului de BAC 2024 – document

Până pe 19 aprilie, inspectorii care coordonează disciplinele pentru examenul național de Bacalaureat vor organiza activități metodice cu profesorii de discipline de examen, potrivit unei adrese a Ministerului Educației, document…
Vezi articolul

UPDATE Cadrele didactice au format cozi la vaccinare vineri, la Romexpo. Prefectul Traian Berbeceanu face apel să fie respectate programările. Cîmpeanu: Perturbările, generate de nerespectarea orelor la care au fost planificați

Sute de persoane, majoritatea angajați în educație, au format cozi lungi la centrul de vaccinare împotriva Covid-19 de la RomExpo, vineri de dimineață, potrivit Realitatea.net și Mediafax. Prefectul Capitalei, Traian…
Vezi articolul

Premierul Ciucă, după adoptarea de către Senat a legilor Educației: „Guvernul României este pregătit să pună în aplicare viziunea educației centrate pe elev” / Educația centrată pe elev este prevăzută și aplicată de 12 ani, prin Legea 1/2011

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, premierul Ciucă salută adoptarea legilor educației și susține că „Guvernul României este pregătit să pună în aplicare viziunea educației centrate pe elev”.…
Vezi articolul

GHID Înscrierea în clasa pregătitoare 2023. Părinții care își înscriu copiii la altă școală decât cea de circumscripție pot bifa să le fie locul păstrat la școala de care aparțin / Răspunsuri de la Ministerul Educației la cele mai frecvente întrebări

Cele mai frecvente întrebări privind înscrierea copiilor în clasa pregătitoare 2023 au primit răspunsuri de la Ministerul Educației într-un ghid publicat miercuri pe site-ul instituției. Astfel, pot fi înscriși la…
Vezi articolul