Libertatea: Peste 100.000 de euro lipsă din conturile Universității București. Rectorul cere demiterea directorului administrativ și sesizează Parchetul

10.121 de vizualizări
CIVIS Open Lab
UniBuc / Foto: Universitatea din București
Un audit intern al Universității din București a determinat că din conturile instituției lipsesc 571.000 de lei, adică aproximativ 110.000 de euro, scrie Libertatea, care notează că directorul general administrativ al UB, Aida Alexandroaia, este acuzată de abateri disciplinare grave. Potrivit unui raport al unei comisii a Ministerului Educației, obținut de publicația citată, banii ar fi fost retrași de către o altă angajată, pe baza unei dispoziții semnate de Alexandroaia, pe parcursul ultimilor doi ani, fără să se precizeze ce s-a întâmplat cu banii.

Sursa menționată precizează că directorul Alexandroaia a împuternicit-o pe Nicoleta V., unul dintre administratorii financiari ai Universității București, să ridice de la casierie mai multe sume de bani, în ultimii doi ani. Aceasta se făcea în temeiul unui proiect derulat de Facultatea de Drept, care, însă, nu opera cu plăți în numerar în acest caz și nu a solicitat astfel de plăți, conform documentului citat de Libertatea.

Ziarul scrie că a contactat-o pe directoarea Aida Alexandroaia pentru un punct de vedere, dar aceasta nu a răspuns. Pe de altă parte, este citată o declarație făcută de aceasta în fața comisiei de disciplină, cum că “nu era fișa mea de post să urmăresc banii! Cecul, numerarul îl semnam pentru toate sumele”, afirmație care nu e susținută de raportul de audit.

Libertatea o citează pe Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt al Universității din București, potrivit căreia “Este o situație regretabilă pentru Universitatea din București”. Ea a precizat că “a fost verificată activitatea profesională a trei persoane. În cazul uneia dintre ele, Consiliul de Administrație a decis desfacerea contractului de muncă, iar pentru cea de-a doua a dat avertisment. În cel de-al treilea caz există propunerea disciplinară de desfacere, procedurile interne sunt în curs de derulare”, afirmă Amarandei, care a mai precizat că a fost sesizat Parchetul.

Foto: Universitatea din București / Sursa: UB


3 comments
  1. De aceea sunt salariile asa cum sunt in Universitate, bursele studentilor vin tarziu, nu se mai fac scutiri pt studentii saraci.

  2. Se întâmplă cam multe și cam ciudate lucruri pe la Univ. Buc. în ultimul timp. Ceva pare putred în Danemarca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualii studenți de anul 1 care au fost olimpici național sau internațional în liceu vor putea primi până la 6.000 de euro pe an pentru cercetare, prin programul de granturi “Regele Carol I” / Cererile se depun până pe 25 decembrie la universități

Absolvenții de liceu care au obținut premii sau mențiuni la competițiile naționale sau internaționale recunoscute de Ministerul Educației, în timpul liceului, și care din anul universitar 2022-2023 urmează cursurile unei…
Vezi articolul

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și Universitatea din București – singurele universități românești incluse în ediția din acest an a QS World University Rankings

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și Universitatea din București sunt singurele instituții de învățământ superior din România care figurează în QS World University Rankings 2021, unul din principalele clasamente ale universităților…
Vezi articolul

Premierul Ciucă, acuzat de plagiat în teza de doctorat, care a blocat în instanță analiza CNADTCU și care „a validat” desființarea forului, discută cu rectorii universităților despre „susținerea eticii și deontologiei universitare” – surse / Cele 10 teme ale întâlnirii de la Palatul Victoria

Susținerea eticii și deontologiei universitare este una dintre temele majore aflate în discuție la Palatul Victoria, la întâlnirea premierului Ciucă cu rectorii majorității universităților din țară. Sursele Edupedu.ro au confirmat că…
Vezi articolul

Reprezentanții Studenților, ANOSR: În timp ce românii sunt dedicați sprijinirii refugiaților din Ucraina, Comisia de Învățământ a Camerei Deputaților profită pentru a fura orice urmă de onoare a mediului academic, votând amnistierea plagiatelor

„În timp ce românii sunt dedicați sprijinirii refugiaților din Ucraina, parlamentarii din Comisia de Învățământ a Camerei Deputaților profită pentru a fura orice urmă de onoare a mediului academic, votând…
Vezi articolul