Ligia Deca: Proiectele legilor Educației vor fi incluse în ședința de Guvern de miercuri, 29 martie

1.878 de vizualizări
Foto: Gov.ro
Ministra Educației, Ligia Deca, spune că proiectele legilor Educației vor fi incluse pe agenda ședinței de Guvern de miercuri, 29 martie. “Proiectele vor fi introduse pe agenda ședinței de Guvern din această săptămână și am încredere că ele vor fi adoptate, vor merge apoi în dezbatere parlamentară”, spune Ligia Deca la Europa FM.

Proiectele legilor educației ar fi trebuit aprobate de Guvern până în 23 martie, așa anunțase premierul Ciucă, dar Ligia Deca nu a putut participa la ședința de miercuri și nici la cea de vineri, fiind bolnavă de Covid-19.

“Din motive medicale nu am putut fi prezentă la ședința de Guvern de săptămâna trecută. Proiectele vor fi introduse pe agenda ședinței de Guvern din această săptămână și am încredere că ele vor fi adoptate și vor merge în dezbatere parlamentară. În ședința de miercuri, aceasta este intenția, deja am parcurs procedura de avizare ministerială, avem o serie întreagă de avize, preluate, am parcurs toți pașii care ne permit să avem inclusiv feedbackul de tip expert pe care fiecare Minister care are un cuvânt de spus asupra legilor educației ni l-a transmis”, a spus Ligia Deca luni seară.

Amintim că proiectele legilor Educației ar fi trebuit aprobate în Guvern până pe 23 martie, așa cum ceruse premierul Ciucă, însă ministra Educației Ligia Deca nu a putut participa la ședințele de săptămâna trecută, fiind bolnavă de Covid-19, după vizita din Abu-Dhabi efectuată împreună cu președintele Klaus Iohannis și ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.

Ligia Deca nu a participat la ședința săptămânală de miercuri, iar vineri a fost o ședință specială care ar fi trebuit să includă și proiectele de legi ale Educației, potrivit preşedintelui Consiliului Economic şi Social, Bogdan Simion: „Guvernul a acceptat să facă o ședință special pentru aprobarea celor două legi mâine (24 martie – n. red.)”, însă ministra Educației era încă în izolare, după cum a transmis Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, pe grupul jurnaliștilor acreditați.

„Legile educației nu figurează pe agenda de astăzi, deoarece doamna ministru Ligia Deca are încă o situație a stării de sănătate care necesită urmarea recomandărilor medicale de izolare”, spunea purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Joi, proiecte de legi ale Educației au fost avizate favorabil cu observații și propuneri de către Consiliul Economic și Social.

Citește și:
Senatorul USR Ștefan Pălărie: Se pun presiuni foarte mari în coaliție pentru ca legile Educației să treacă prin Parlament cu viteză maximă, printr-o singură Comisie reunită, „specială”
Decontarea navetei pentru tot personalul din învățământ, inclusiv pentru personalul auxiliar și cel administrativ, propusă de Consiliul Economic și Social
Cele două proiecte de legi ale Educației au fost avizate favorabil, cu observații și propuneri, de către Consiliul Economic și Social
Ligia Deca este încă în izolare, bolnavă de Covid-19, este motivul invocat de Guvern pentru care proiectele de legi ale educației nu vor fi aprobate în ședința de vineri

1 comment
  1. Ce atâta grabă?Ori faci o lege care să împace pe toată lumea,ori nu o mai faci.E mare nevoie de adăugat în lege un art despre pensionarea profesorilor.Ca până și șoferii de autobuz au obținut prin lege pensionarea anticipată cu 9 ani mai devreme față de vârsta standard de pensionare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scriitorul Radu Vancu: De 1 iunie, Ciucă & Iohannis au dat o ordonanță împotriva profesorilor – care e, de fapt, o ordonanță împotriva copiilor. Și care arată ce e “România educată”: cea mai sistematică distrugere a educației

Reacție dură a scriitorului și profesorului Radu Vancu la ordonanța de urgență a Guvernului prin care se măresc cu câteva sute de lei salariile profesorilor de la 1 iunie, deși…
Vezi articolul