Senatorul USR Ștefan Pălărie: Se pun presiuni foarte mari în coaliție pentru ca legile Educației să treacă prin Parlament cu viteză maximă, printr-o singură Comisie reunită, „specială”

577 de vizualizări
Ștefan Pălărie / Foto: Facebook.com
Senatorul USR Ștefan Pălărie acuză că se pun presiuni foarte mari în coaliție pentru ca legile educației să treacă rapid în Parlament, adică “să omoare iar dezbaterea”, scrie senatorul USR pe Facebook. Amintim că proiectele legilor educației au fost avizate favorabil cu observații și propuneri de către Consiliul Economic și Social (CES), iar vineri e ședință de Guvern pe tema celor două proiecte, potrivit președintelui CES.
  • Edupedu.ro a scris, pe 22 martie, că vineri va fi o ședință de guvern pentru aprobarea celor două proiecte ale legilor educației.
  • În cadrul ședinței de Guvern din data de 9 martie, premierul Ciucă spunea că proiectele ar trebui aprobate în Guvern până pe 23 martie.

Senatorul USR Ștefan Pălărie acuză că se fac presiuni în interiorul coaliției pentru ca legile Educației să fie aprobate rapid în Parlament, “printr-o singură Comisie reunită, „specială”, în câteva săptămâni”, spune senatorul.

“Inadmisibil! – Pe surse, aflu că sunt presiuni foarte mari în coaliție ca Legile Educației să treacă prin Parlament cu viteză maximă. Adică să omoare iar dezbaterea, să nu se mai audă nici o voce. Opriți-vă! Nu dați legi pentru Șefu’ de la Cotroceni! Ci pentru România!

Mă adresez celor din PSD și PNL: chiar nu mai aveți nici o rușine? Vreți să fie Legile astea un dictat de la cap la coadă? Cum v-a dat în plic Iohannis? Și-așa totul s-a făcut la comandă până acum, fără dezbateri, totul „la secret” și cu „să trăiți!”.

Ați început cu pseudodezbaterile Cîmpeanu organizate în august, când toată lumea era plecată, ați continuat cu legi secretizate și pe surse jumătate de an, iar apoi cu doar „8 zile” de transmis propuneri la minister, pe care nu le-a citit nimeni. Acum vreți sa grăbiți căruță ca nimeni sa nu mai poată amenda legile?

Factual: ce vor să facă este să treacă totul printr-o singură Comisie reunită, „specială”, în câteva săptămâni, în loc ca proiectele să meargă pe rând, la Camera Deputaților și apoi la Senat. Cum ar fi și normal cu niște legi atât de importante!”, scrie senatorul USR.

Informații de context

Premierul Nicolae Ciucă a declarat în ședința de Guvern în care proiectele legilor au fost prezentate, pe 9 martie, că proiectele trebuie adoptate până în 23 martie pentru ca apoi să intre în Parlament pentru dezbatere.

„Sper ca procesul să fie parcurs în următoarele două săptămâni, astfel încât nu mai târziu de ședința din 23 martie să aprobăm la nivelul Guvernului pachetul de legi și să le înaintăm Parlamentului, spre dezbatere și aprobare”, a declarat Ciucă în data de 9 martie.

Miercuri, 22 martie, proiectele nu au fost incluse pe agenda Guvernului, iar la ședință nu a participat ministra Ligia Deca, pentru că este bolnavă de Covid-19, după ce a revenit din vizita alături de președintele Klaus Iohannis pe care a făcut-o în Abu Dhabi

Edupedu.ro a scris, pe surse, că vineri, 24 martie, va fi o ședință de Guvern pentru aprobarea proiectelor legilor educației.

În ședința de miercuri, premierul Nicolae Ciucă a confirmat ca va mai fi o ședință de guvern până la finalul săptămânii, fără să precizeze dacă proiectele legilor educației vor fi incluse pe agendă. “Până la finalul săptămânii vom mai avea o ședință de Guvern, astfel încât să asigurăm cadrul legal pentru ca absorbția (n. red. fondurilor europene) să tindă către maxim, astfel încât până la finele anului să atingem nivelul asumat de absorbție, un minim de 90% din cadrul 2014-2020”, a spus premierul Ciucă.


1 comment
  1. Ati fost cu Campeanu in guvern atunci trebuia tras de maneca, acum este greu sa mai schimbi ceva din opozitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Facultatea de Drept va înainta Rectorului Universității din București propunerea de exmatriculare a 45 de studenți din anul I / Începând cu sesiunea din vara anului 2021, examenele și colocviile din toate programele de studii de la Drept se vor desfășura față în față

Consiliul Facultății de Drept și Decanul Facultății de Drept a Universității din București vor înainta Rectorului Universității din București propunerea de exmatriculare a 45 de studenți din anul I, a…
Vezi articolul

Explicațiile Inspectoratului din Iași pentru ghidul care prezintă legăturile culorilor cu paranormalul și cu eliminarea “toxinelor emoționale” și a celor din colon: informații “scoase din context”, importante pentru educația copiilor cu nevoi speciale

Inspectoratul Școlar Județean Iași a reacționat la articolul publicat miercuri de Edupedu.ro, ce prezenta un “ghid de bune practici” publicat sub egida instituției, în care erau prezentate exemple de promovare…
Vezi articolul

Profesorul Mircea Bertea: Foarte mulți dintre colegii noștri, din goana după hârtii, fac formări așa cum fac unii facultatea. Noi stăm prost la calitatea formării, pentru că sunt foarte multe formări

Președintele Asociației Naționale a Colegiilor și Liceelor Pedagogice din România, Mircea Bertea, a declarat, la emisiunea InfoEdu de la TVR Info, că „noi stăm prost la calitatea formării”. „Foarte mulți dintre…
Vezi articolul

Comparație între sistemul educațional norvegian și cel românesc, făcută de învățătoarea Georgeta Safta de la Școala Gura Văii, Vâlcea: Fiecare elev norvegian are o persoană de încredere în școală în fața căreia să se poată deschide. Noi nu prea punem preț pe starea copilului

Elevii din Norvegia au în școală persoane de încredere, acestea pot fi cadre didactice sau personal auxiliar, oameni în fața cărora elevii să se deschidă și care să știe în…
Vezi articolul