Senatorul USR Ștefan Pălărie: Se pun presiuni foarte mari în coaliție pentru ca legile Educației să treacă prin Parlament cu viteză maximă, printr-o singură Comisie reunită, „specială”

557 de vizualizări
Ștefan Pălărie / Foto: Facebook.com
Senatorul USR Ștefan Pălărie acuză că se pun presiuni foarte mari în coaliție pentru ca legile educației să treacă rapid în Parlament, adică “să omoare iar dezbaterea”, scrie senatorul USR pe Facebook. Amintim că proiectele legilor educației au fost avizate favorabil cu observații și propuneri de către Consiliul Economic și Social (CES), iar vineri e ședință de Guvern pe tema celor două proiecte, potrivit președintelui CES.
  • Edupedu.ro a scris, pe 22 martie, că vineri va fi o ședință de guvern pentru aprobarea celor două proiecte ale legilor educației.
  • În cadrul ședinței de Guvern din data de 9 martie, premierul Ciucă spunea că proiectele ar trebui aprobate în Guvern până pe 23 martie.

Senatorul USR Ștefan Pălărie acuză că se fac presiuni în interiorul coaliției pentru ca legile Educației să fie aprobate rapid în Parlament, “printr-o singură Comisie reunită, „specială”, în câteva săptămâni”, spune senatorul.

“Inadmisibil! – Pe surse, aflu că sunt presiuni foarte mari în coaliție ca Legile Educației să treacă prin Parlament cu viteză maximă. Adică să omoare iar dezbaterea, să nu se mai audă nici o voce. Opriți-vă! Nu dați legi pentru Șefu’ de la Cotroceni! Ci pentru România!

Mă adresez celor din PSD și PNL: chiar nu mai aveți nici o rușine? Vreți să fie Legile astea un dictat de la cap la coadă? Cum v-a dat în plic Iohannis? Și-așa totul s-a făcut la comandă până acum, fără dezbateri, totul „la secret” și cu „să trăiți!”.

Ați început cu pseudodezbaterile Cîmpeanu organizate în august, când toată lumea era plecată, ați continuat cu legi secretizate și pe surse jumătate de an, iar apoi cu doar „8 zile” de transmis propuneri la minister, pe care nu le-a citit nimeni. Acum vreți sa grăbiți căruță ca nimeni sa nu mai poată amenda legile?

Factual: ce vor să facă este să treacă totul printr-o singură Comisie reunită, „specială”, în câteva săptămâni, în loc ca proiectele să meargă pe rând, la Camera Deputaților și apoi la Senat. Cum ar fi și normal cu niște legi atât de importante!”, scrie senatorul USR.

Informații de context

Premierul Nicolae Ciucă a declarat în ședința de Guvern în care proiectele legilor au fost prezentate, pe 9 martie, că proiectele trebuie adoptate până în 23 martie pentru ca apoi să intre în Parlament pentru dezbatere.

„Sper ca procesul să fie parcurs în următoarele două săptămâni, astfel încât nu mai târziu de ședința din 23 martie să aprobăm la nivelul Guvernului pachetul de legi și să le înaintăm Parlamentului, spre dezbatere și aprobare”, a declarat Ciucă în data de 9 martie.

Miercuri, 22 martie, proiectele nu au fost incluse pe agenda Guvernului, iar la ședință nu a participat ministra Ligia Deca, pentru că este bolnavă de Covid-19, după ce a revenit din vizita alături de președintele Klaus Iohannis pe care a făcut-o în Abu Dhabi

Edupedu.ro a scris, pe surse, că vineri, 24 martie, va fi o ședință de Guvern pentru aprobarea proiectelor legilor educației.

În ședința de miercuri, premierul Nicolae Ciucă a confirmat ca va mai fi o ședință de guvern până la finalul săptămânii, fără să precizeze dacă proiectele legilor educației vor fi incluse pe agendă. “Până la finalul săptămânii vom mai avea o ședință de Guvern, astfel încât să asigurăm cadrul legal pentru ca absorbția (n. red. fondurilor europene) să tindă către maxim, astfel încât până la finele anului să atingem nivelul asumat de absorbție, un minim de 90% din cadrul 2014-2020”, a spus premierul Ciucă.


1 comment
  1. Ati fost cu Campeanu in guvern atunci trebuia tras de maneca, acum este greu sa mai schimbi ceva din opozitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Propunerea Primăriei Sectorului 1 privind bursele “sfidează adevăratele nevoi ale elevilor” / Primăriile Sectoarelor 3 și 5 oferă aceeași sumă infimă – Consiliul Municipal al Elevilor București

Propunerea Primăriei Sectorului 1 cu privire la regulile de acordare a burselor sociale și de merit este respinsă de Consiliul Municipal al Elevilor București. Într-un comunicat transmis luni, organizația atrage…
Vezi articolul
Model de cerere pentru școlile care organizează excursii

Model de cerere pentru școlile care organizează excursii în anul școlar 2022-2023. Ce obligații au elevii și care sunt responsabilitățile profesorilor / Acordul părintelui și planul activității – documente

Școlile și grădinițele pot organiza excursii, tabere sau expediții în anul școlar 2022-2023, dar trebuie să aibă toate măsurile pentru siguranța elevilor, să specifice atât numărul elevilor, cât și pe…
Vezi articolul

Calendarul admiterii la liceu 2021 a fost modificat. Pe 25 iulie toți părinții care vor să depună fizic dosarele de înscriere trebuie să dea telefon sau e-mail la școlile la care copiii lor au fost repartizați, ca să se programeze

Calendarul Admiterii la liceu 2021, stabilit prin ordin de ministru din august anul trecut, a fost modificat la finalul lunii trecute. Repartizarea computerizată a absolvenților de clasa a VIII-a pe…
Vezi articolul