LISTĂ Testare a populației pentru COVID-19 în mai multe școli din București, comandată de Primăria Capitalei

6.427 de vizualizări
FOTO: pixabay.com
Mai multe școli din Sectorul 3 și Sectorul 6 sunt nominalizate în cereri făcute de Primăria Capitalei către administrațiile de sector pentru a pune la dispoziție spațiul în care va avea loc testarea populației din București în cadrul studiului epidemiologic anunțat de Primăria Capitalei, potrivit documentelor obținute de Edupedu.ro.

Ar urma să fie testate peste 11.000 de persoane, potrivit hotărârii Consiliului General al Municipiului București adoptată la propunerea Primarului Gabriela Firea la începutul acestei săptămâni.

Care sunt școlile din Sectorul 3

 1. Școala Gimnazială nr 155 – două puncte de testare
 2. Școala Gimnazială Leonardo Da Vinci
 3. Colegiul Tehnic Mihai Bravu
 4. Școala Gimnazială nr 55
 5. Colegiul Național Matei Basarab
 6. Colegiul Tehnic Costin D. Nenițescu
 7. Școala Gimnazială nr 54 (rezervă)

Cererea Primăriei Capitalei către Primăria Sectorului 3 și cererea acesteia din urmă către directorii școlilor 

Lista Școlilor din Sectorul 6:

 1. Liceul Teoretic Marin Preda
 2. Școala Gimnazială nr 156
 3. Școala Gimnazială nr 309
 4. Colegiul Economic Costin C. Kirițescu
 5. Colegiul Tehnic Poștă și Telecomunicații
 6. Școala Gimnazială nr 311
 7. Școala Gimnazială nr 206
 8. Colegiul Național Grigore Moisil (rezervă)

Cererea Primăriei Generale prin ASSMB către Primăria Secotrului 6

Primăria Capitalei a trimis lista școlilor

Potrivit adreselor trimise de Primăria Capitalei primăriilor de Sector și apoi ale primăriilor de sector către directorii școlilor, timp de 7 zile, dar nu mai departe de data de 31 mai 2020, va avea loc în aceste școli o testare a populației din Capitală numită „screening sistematic pentru stabilirea gradului de circulație al SARS-Cov-2 la nivelul populației din București”.

Propunerea ca testarea să se facă în școlile din listă a venit direct de la Primăria Capitalei, potrivit documentelor obținute de Edupedu.ro.

Ce trebuie să asigure școlile:

Solicitarea Primăriei Sectorului 3 către directorii de școli prevede:

”În vederea realizării testări, vă rugăm să asigurați următoarele:

 • Permiterea accesului în unitatea de învățământ, atât pentru personalul medical care va realiza testarea, cat și pentru persoanele care vor fi programate pentru testare.
 • În acest sens, ar fi recomandabilă utilizarea unei căi de acces și a unei căi de ieșire; permiterea accesului la grupurile sanitare;
 • asigurarea de mobilier la intrarea în holul instituției de învățământ (două mese și două scaune sau băncuțe) în vederea realizării triajului;
 • Punerea la dispoziție și asigurarea accesului la internet, laptop sau calculator;
 • Asigurarea personalului de curățenie care va realiza măsurile de igienizare a cabinetului medical, precum și a spațiilor frecventate de persoanele selectate pentru testare;
 • Precizăm faptul că materialele necesare asigurării condițiilor igienico-sanitare (biocide și dezinfectanți) vor fi asigurate în timp util de către Direcția Administrativă și Management Informațional, având obligația de a gestiona după necesități aceste produse, inclusiv umplerea dispenselor cu dezinfectant ori de câte ori este necesar și efectuarea dezinfectarea suprafețelor.”

FOTO: Image by Dimitris Vetsikas from Pixabay


3 comments
 1. Este superilegal! E schimbare de destinație a școlii, interzis de legea educației! Cabinetele medicale sunt destinate exclusiv elevilor, fac parte integrantă din clădirea scolii, și nu le poți transforma in centre de testare fara avizul ministerului educației pentru că e penal! In plus, DSP -ul ar trebui sa ii împuște lu madam Firea o amendă de toată frumusețea. Cabinetele medicale din școli nu au capacitatea de a respecta normele sanitare când vine vorba de Covid!

 2. Asa ceva…. nu este posibil ! Sunt profesor in sectorul 3, intr-una din scolile nominalizate de Primaria Generala si Primaria sect 3 cu ordine pentru a asigura testarea publicului doritor. Toti profesorii sunt revoltati, cu atat mai mult cu cat in aceasta perioada noi (elevi si profesori) intram in conditii speciale, cu masti si manusi, dezinfectanti, programati pe intervale orare diferite, etc., etc.
  Va rugam sa ne ajutati pentru interzicerea acestei aberatii in incinta scolilor din Bucuresti !

 3. În toate sectoarele aceiași problema.
  Nu stiu cui i se pare normal sa faca asta, în condițiile în care sunt spitale, policlinici, dispensare de stat si private suficiente.
  Reamintesc ca in licee profesorii vor fi si ei prezenți in aceasta perioada pentru a pune note si a încheia medii la clasele a 12-a. Exista o întreagă procedura si pt ei: programare pe ore , dezinfectari, distantare etc Secretariatul, contabilitatea lucrează, copiii vor veni dupa 2 iunie, după ce au trecut sute de oameni sa se testeze.
  Si daca sunt persoane depistate pozitiv, daca unitatea trebuie închisă si intra in carantina pentru ca se îmbolnăvesc si angajatii (care, apropo sunt si insuficienți si nici nu au pregătirea sa lucreze in conditii de spital). Ce facem cu bacul? Cu pregătirea de bac? Tocmai în licee trebuie sa se întâmple testarea? Ministerul Educației tine acasă copiii si profesorii ca sa limiteze riscurile si vine primaria cu mii de oameni sa ii testeze în școli peste profesori si cu ajutorul restului de personal nedidactic??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, către profesori, după ce a numit toți inspectorii școlari din teritoriu pe criterii politice: Împreună reașezăm la locul cuvenit sintagma „Ai carte, ai parte!”

Ministrul Educației a transmis un mesaj pe Facebook, adresat elevilor, părinților și profesorilor, duminică seară, cu puțin timp înainte de începerea anului școlar 2022-2023: “Prin proiectele noilor legi, profesorul va…
Vezi articolul