Mai mulți profesori de la Liceul Tehnic Motru au protestat în fața Inspectoratului Județean Gorj, nemulțumiți de reducerea numărului de clase

930 de vizualizări
Foto: Liceu Tehnic Motru – Facebook.com
Este a doua zi consecutiv când un grup de 20 de profesori de la Liceul Tehnic Motru își arată public nemulțumirea față de reducerea numărului de clase, așa cum a decis Inspectoratul Județean Gorj. Astăzi, profesorii au protestat în fața clădirii inspectoratului, potrivit Gorjonline.ro.

În prezent, în liceu sunt patru clase de liceu de a IX-a și una de profesională. Reprezentanții școlii sunt convinși că clasele trebuie dublate urmare a cifrei de școlarizare care este aproape dublă față de anul trecut. Miercuri însă, din contră, s-au aprobat de către IȘJ doar cinci clase. Dascălilor li s-ar fi cerut telefonic să stabilească ei singuri la ce clase renunță.

20 de profesori au protestat joi, 20 ianuarie, neintrând la ore, iar azi au mers în fața sediului Inspectoratului, căutând răspunsuri.

O situație similară s-a petrecut și la Colegiul Național Mihai Eminescu din Botoșani, săptămâna aceasta, când mai mulți profesori au protestat la IȘJ, nemulţumiţi de decizia Inspectoratului de a desfiinţa una dintre cele patru clase cu profil de matematică-informatică şi una din cele două clase de-a V-a. În schimb au fost înfiinţate două clase cu profil de ştiinţe sociale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președintele Academiei Române, despre posibile materii opționale noi: „Dacă crede cineva că fetele minore nasc pentru că nu învaţă la şcoală nimic despre sex se înșală amarnic. Ele fac asta fiindcă provin, în mare măsură, din familii dezorganizate sau abandonează școala”

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, afirmă că şcolarizarea tuturor copiilor şi asigurarea unităţilor de învăţământ cu învăţători şi profesori bine pregătiţi ar trebui să constituie „prima grijă” şi susţine că…
Vezi articolul

Peste 100 elevi ucraineni din clasele primare vor învăța după curriculum ucrainean la o școală de stat din București. Vor face ore online, dar vor fi prezenți în bănci și vor avea și cursuri de limba română

Luni, peste 60 de copii ucraineni refugiaţi în România au participat la o ceremonie prin care s-a marcat proiectul sprijinit de organizația Salvați Copiii la Şcoala nr. 73 “Barbu Delavrancea”…
Vezi articolul

Asociația Editorilor din România – semnal de alarmă după alocarea a 2,1% din PIB pentru Ministerul Educației: “Devine evident de ce piața de carte din România este cea mai mică din întreaga Uniune Europeană”

“Suntem convinși că există o corelație clară între sumele tot mai mici pe care Educația le primește de la autorități și calitatea în scădere a absolvenților din învățământul românesc”, apreciază…
Vezi articolul

Pretransfer profesori 2024. În perioada 26 martie – 3 aprilie, cadrele didactice depun la inspectoratul școlar cererile. Model de cerere și lista celor 15 documente necesare

În perioada 26 martie – 3 aprilie, profesorii depun la inspectoratele școlare cererea de pretransfer, potrivit potrivit Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2025 – 2025. Pe 25…
Vezi articolul

DOCUMENT „Activitățile didactice se poate suspenda” – Dezacord între subiect și predicat în proiectul legii privind starea de alertă, adoptat de Guvern, chiar în capitolul Educație

„Activitățile didactice (…) se poate suspenda în perioada stabilită” – cu acest dezacord între subiect și predicat începe capitolul Educație-Cercetare din proiectul de lege privind unele măsuri pentru prevenirea și…
Vezi articolul