Majorarea cu până la 200% a taxelor la Facultatea de Drept a fost respinsă de Consiliul de Administrație al Universității din București

1.801 de vizualizări
Facultatea de Drept – Universitatea din Bucuresti / Sursa: Facebook
Majorarea cu până la 200% a taxelor de școlarizare, propusă de Facultatea de Drept pentru a se aplica de anul viitor studenților la master și doctorat, a fost respinsă astăzi, 17 martie 2020, de Consiliul de Administrație al Universității București. Facultatea de Drept trebuie să revină cu o nouă propunere, iar decizia finală va aparține Senatului Universității, care se va întruni online mâine. Taxele propuse pentru nivelul licență au fost acceptate de conducerea Universității, care le-a respins doar pe cele pentru master și doctorat.

În ceea ce privește taxele la masterat și doctorat, membrii Consiliului de Administrație au validat propunerile venite dinspre consiliile facultăților noastre, mai puțin cea înaintată de Facultatea de Drept. Astfel, s-a solicitat din partea Consiliului de Administrație o nouă propunere de taxe pentru cele două cicluri de studiu. Decizia finală aparține Senatului universității”, a declarat pentru Edupedu.ro Mirabela Amarandei, directorul Direcției de Politici Publice din cadrul Universității din București.

Decizia Consiliului de Administrație al Universității din București vine după ce organizațiile studențești au cerut conducerii universității să respingă propunerea de creștere a taxelor de școlarizare la Facultatea de Drept a Universității București. 

Concret, Facultatea de Drept a decis în urmă cu o săptămână, în Consiliul facultății, să majoreze cuantumurile taxelor de școlarizare pentru studenții înmatriculați începând cu anul universitar 2020-2021, astfel:

  • Pentru programul de nivel licență – de la 3.500 la 5.450 lei pe an, reprezentând o creștere de 55,71%;
  • Pentru programul de nivel masterat – de la 3.800 la 10.900 lei pe an, reprezentând o creștere de 186,84%;
  • Pentru programul de nivel doctorat – de la 6.500 la 22.400 lei pe an, reprezentând o creștere de 244,61%.

Cifrele au fost făcute publice de Asociaţia Studenţilor în Drept (ASD), susținută apoi de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

Astăzi, 17 martie, Consiliul de Administrație al Universității din București a decis în ședință online respingerea cuantumului taxelor de școlarizare propuse la masterat și doctorat de Facultatea de Drept și a acceptat majorarea propusă la nivelul licență.

Potrivit autonomiei universitare, fiecare consiliu al facultăților propune un cuantum al taxei de școlarizare pentru studenții care vor urma programele de studii la taxă, iar propunerea este înaintată Consiliului de Administrație al Universității, care are mandat de validare. Decizia finală aparține Senatului Universității din București.

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu: Universitățile au un procent de vaccinare anti-COVID a personalului peste media de 60% din învățământ. Rectorul UMF „Carol Davila”: Cursurile se vor desfășura din toamnă cu prezență fizică

Universităţile au înregistrat un procent de vaccinare anti-COVID peste media sistemului de învăţământ (60%), a declarat, duminică, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la conferința de presă care a avut loc la…
Vezi articolul

12 rectori vor să controleze CNATDCU: cum se bat pe puterea de-a decide unde merg fondurile doctorale și afacerile plagiatelor foști miniștri și rectori la cel puțin al 2-lea mandat

12 rectori vor să propună direct membrii Consiliului Național pentru Atestarea Titlurilor Universitare (CNATDCU), ale căror mandate expiră pe 10 iunie. Tudorel Toader, Marian Preda, Daniel Breaz, Valentin Popa, Lucian…
Vezi articolul

EXCLUSIV Scrisoarea unui matematician din conducerea instituției-cheie în identificarea plagiatelor, către ministrul Ligia Deca: Toți membrii CNATDCU să aibă acces la verificarea oricărei teze de doctorat printr-un program anti-plagiat. Altfel, ce rost mai are Consiliul ce respinge tezele slabe științific, dar care pe cele aflate în situația de hoție nu le poate respinge fiindcă nu află de furt

Unul dintre oamenii de știință din conducerea instituției-cheie în analizarea plagiatelor din doctorate, matematicianul Vasile Brînzănescu, îi cere oficial ministrului Ligia Deca să modifice regulamentul CNATDCU, astfel încât toți experții…
Vezi articolul