Manifestație în sprijinul copiilor abuzați sexual și pentru o lege anti-viol, organizată de Sfântul Nicolae în fața Camerei Deputaților: din aproape 800 de agresori sexuali, doar 3 au ajuns în închisoare

299 de vizualizări
Foto: Declic.ro
Comunitatea Declic organizează, luni, de Sfântul Nicolae, evenimentul “Salvați-mă!: Protest în sprijinul copiilor abuzați sexual”, o manifestație prin care face apel la o lege anti-viol care să protejeze copiii, potrivit unui anunț făcut luni dimineață. Evenimentul are lor de la ora 11:00, în fața Camerei Deputaților – intrarea din Parcul Izvor, unde va fi adusă o sculptură cu înălțimea de 2 metri, reprezentând suferința unui copil abuzat sexual.

Potrivit anunțului de presă, “acțiunea are loc în ziua de Moș Nicolae, atunci când toți copiii ar trebui să se bucure de copilărie și să fie protejați. Realitatea este, din păcate, alta: copiii din România nu sunt protejați față de agresorii sexuali. În ultimii 6 ani, din cele 18.500 de sesizări cu copiii abuzați, 12.600 de cazuri au fost închise de anchetatori. Din 788 de agresori sexuali, doar 3 au ajuns la închisoare”.

În privința statuii ce va fi adusă în fața Parlamentului, organizatorii precizează că “mâinile agresorilor de pe statuie nu sunt doar ale abuzatorilor, ci și ale parlamentarilor, magistraților și polițiștilor care nu se preocupă de soarta acestor copii și nu reglementează pedepsirea violului pentru victimele până în 16 ani”. Pe soclu este inscripționat mesajul “Salvați-mă”. 

Se face astfel apel la o lege potrivit căreia orice alt sexual al unui adult cu un minor sub 16 ani să fie considerat viol: “magistrații au lăsat de nenumărate ori agresori sexuali nepedepsiți, considerând că niște copii de 11 sau 12 ani au consimțit un act sexual”. Comunitatea Declic spune că, pentru aceasta, o petiție online a strâns peste 71.000 de semnături.

Petiția poate fi consultată aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Noul secretar de stat de la Ministerul Educației va fi din partea PSD și „în niciun caz nu va avea atribuții pe România Educată”, transmite ministrul Educației, după ședința de Guvern în care a fost eliminată referirea la proiectul prezidențial din nota de fundamentare a actului normativ

Noul secretar de stat de la Ministerul Educației va fi o persoană numită din partea filialei Maramureș a Partidului Social Democrat, a confirmat pentru Edupedu.ro președintele PSD Marcel Ciolacu. Amintim…
Vezi articolul

Premierul Ciucă cere investigarea atacului informatic asupra site-ului G4Media, după ce jurnaliștii au scris că Parchetul General investighează procedura de repartizare aleatorie a dosarului în care premierul a obținut anularea sesizărilor din teza sa de doctorat / ”Orice atac la adresa presei vizează valorile de bază ale societății noastre”, spune premierul

Premierul Nicolae Ciucă a cerut joi  investigarea atacului informatic lansat încă de miercuri seară asupra site-ului G4Media, potrivit unui comunicat al guvernului. “Guvernul ia toate măsurile necesare de a proteja…
Vezi articolul
directoare Liceul Lazar

Aproape 250 de elevi de la clasa a XII-a merg doar 3 zile pe săptămână fizic, la școală, pe un orar flexibil “de tip american“, în care mai fac doar materiile pentru Bac. Proiectul pilot de la Colegiul “Gheorghe Lazăr”, caracterizat de directoare după un semestru și jumătate de aplicare: Elevii vin cu plăcere la ore, nu mai sunt stresați

În septembrie 2021 Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” a devenit “școală pilot“ prin ordin al ministrului Educației, proiect prin care, în semestrul al II-lea, elevii de clasele a XII-a vor face…
Vezi articolul

VIDEO „Ce conține vaccinul? Să nu mai fiu tristă, să nu mai fie școala online. Vaccinul înseamnă să mă bucur de copilărie” – mesajul unui copil în campania de comunicare privind importanța vaccinării pentru revenirea la normalitate și la școala fizică

Revenirea la normalitate înseamnă întoarcerea la școala fizică, pe terenul de joacă împreună cu colegii și în sălile de clasă fără mască. Este mesajul transmis de o elevă în cadrul…
Vezi articolul

Concursuri de știință prin experimente, interviuri cu cercetători sau propuneri pentru o misiune spațială, lansate pentru elevi și profesori în programul „Noaptea cercetătorilor” – ReCoNnect 2024. Înscrieri până pe 30 martie

Elevii de gimnaziu și de liceu se pot înscrie până pe 30 martie într-o serie de „misiuni” dedicate promovării științei, anunță organizatorii Concursului Național de Știință ReCoNnect 2023 – 2024…
Vezi articolul