Maria Manea, despre demisia din Ministerul Educației: „Motivul plecării din funcție este personal / Nu știu dacă voi continua politic”

2.614 vizualizări
Sursă foto: Grigore Popescu / Agerpres Foto
Fostul secretar de stat Maria Manea, membru PNL Sector 3, a explicat într-un interviu pentru Edupedu.ro că motivul plecării din Ministerul Educației a fost unul personal, dorind să aibă mai mult timp pentru copilul ei care se află la grădiniță. Ea a adăugat că în momentul de față nu știe dacă va continua în lumea politică.

Edupedu: Care sunt motivele plecării din funcție?

Maria Manea: Motivul plecării din funcție este personal. În ultimele luni am simțit epuizare fizică, având în vedere că reprezentam o demnitate publică și eram în același timp și mamă de copil de grădiniță, cu nevoie de atenție din partea mea. Am gândit că a fi expert în educație înseamnă, în primul rand, să susții deplin și armonios educația propriului copil. Atunci am luat hotărârea de a mă opri, de a-mi face alte planuri personale și profesionale. Deloc ușor, sunt 10 ani de management educațional, multă construcție și efort.

Edupedu: Rămâneți în politică, în partid, sau plecați și din PNL?

Maria Manea: Cred în continuare că implicarea profesioniștilor în politică e necesară. Politica are forța de a schimba orice, dacă și când se vrea! Nu știu dacă voi continua politic, am învățat să nu spun niciodată-niciodată, știu doar că am muncit alături de mulți colegi ai mei la construcția filialei PNL sector 3. Am fost dezamăgită de ce s-a întâmplat înainte și după congres, iar dezamăgirea mea se vede acum că este și a altora. Am întâlnit oameni politici care m-au investit cu încredere și care mi-au dat libertatea de a fi eu. Daca îi voi regăsi sau întâlni pe alții, acest lucru este o chestiune de destin.

Edupedu: Ce proiecte ați demarat la minister și ce a ramas în lucru pentru viitorul secretar de stat?

Maria Manea: Am lucrat alături de colegii mei la o serie de proiecte sistemice, competitive sau necompetitive. Standardizarea în evaluare, Educație nonformală în sistem outdoor, Competență și eficiență în predarea limbii române copiilor și elevilor minorităților naționale, Burse doctorale și postdoctorale. Un proiect sistemic se află încă în lucru, după câteva întâlniri cu profesioniști ai sistemului, cu competențe în combaterea analfabetismului funcțional, un proiect pionier și fundamental pentru sistemul de învățământ.

Proiectul meu de suflet rămâne educația nonformala în sistem outdoor și mă voi dedica, pe mai departe, susținerii educației nonformale și explorării mediului înconjurător, outdoor, spațiilor neconvenționale, care să găzduiască activitățile de învățare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Mădălina Turza a fost înlocuită la conducerea Autorității pentru persoane cu dizabilități, copii și adopții cu fosta deputată PNL Florica Cherecheș, semnatară a amendamentului prin care educația sexuală în școli a fost înlocuită cu educația sanitară condiționată de acordul părinților

Maria Mădălina Turza, activistă pentru drepturile omului, mama unei fetițe cu sindrom Down, a fost înlocuită la conducerea Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții cu fosta…
Vezi articolul