Măsurile de protecție din creșe, grădinițe și afterschool-uri impuse în contextul pandemiei vor fi relaxate, pe fondul cererii mari și a locurilor puține

3.282 de vizualizări
Foto: © Sergey Novikov – Dreamstime.com
Ministerul Sănătății a pregătit un proiect de ordin prin care măsurile de protecție din creșe, grădinițe și afterschool-uri impuse în contextul pandemiei vor fi relaxate, pe fondul cererii mari și a locurilor puține.

Ordinul în vigoare din urmă cu un an prevede că trebuie „să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4,5 mp/copil, iar distanţarea fizică se impune a se asigura în toate încăperile din unitate (dormitoare şi în sălile de mese) prin plasarea paturilor, şezlongurilor, respectiv a măsuţelor la cel puţin 2 m distanţă între ele”. Și în spațiile exterioare, copiii pot participa la activități astfel încât distanța între ei să fie de 2 metri.

În primăvara acestui an, ministerele Educației și Sănătății au decis, la reluarea cursurilor în format fizic pentru majoritatea elevilor, relaxarea acestor restricții în școli. Ordinul emis pentru școli conține o recomandare de asigurare a distanțării de 1 metru, acolo unde acest lucru este posibil.

Ministerul Sănătății dorește acum să armonizeze cele două prevederi, astfel încât noua prevedere va stabili: „Se recomandă asigurarea unei distanțări fizice între copii de 1 m, în toate încăperile din unitate”, iar „activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program, evitându-se contactul fizic între copii și jocurile care presupun apropierea la mai puțin de 1 m”.

Citește mai mult pe G4media.ro

Photo 66911365 © Sergey NovikovDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comentarii
 1. Niste masuri abuzive prin care se incalca dreptul la educatie a copiilor, fiindca locurile fiind imputinate nu se accepta copiii.
  Plus cumulul de abuzuri pe care le stim. Programul SIIIR a fost operat manual de operatori, cei cu spaga au luat locurile de drept le copiilor cu parintii proprietari in blocurile arondate gradinitelor, buletinele cu mutatie pe Bucuresti au curs garla daca nu s a facut verificarea la inscriere cu titlul de proprietate intaietate avand parintii proprietari , apoi rudele de gradul 2 si dupa aceea cei care stau cu chirie…Lipsa de informare de pe site ul ministerului educatiei si tot asa mai departe. Se pun articole antedatate ca sa credem ca au fost informatiile pe site ..Dar prosti mai cred ei parintii acestui secol…

 2. Ati fost voi in control si ati gasit micutii de la cresa si elevii de la afterschool, la distanta de 2 m intre ei?
  Sau era si recomandarea ca acei copilasi sa fie legati de pat sau de scaun?
  Altfel, cum sa tii la distanta de 2 m copii fara handicap, care mișună continuu?
  Au nepoti cei care au elaborat o astfel de aberatie?

 3. Ce prostie!
  Este evident pentru oricine ca nu ai cum sa respecti la gradinita masurile lui peste-prajit.
  Copiilor de 3- 6 ani sa le explici ca ce? Ca sa nu se joace cu alti copii decat cu 1 m intre ei.
  O idiotenie.
  Astea-s regulamente facute de unii care nu știu ce e aia gradiniță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Romanian Science Festival: Profesorii de științe exacte pot înscrie elevii într-un program de corespondență cu mentori din cercetare – “Scrisori către viitori oameni de știință” / Înscrieri până pe 30 iunie

“Scrisori către viitori oameni de știință” este o nouă inițiativă a Romanian Science Festival, deschisă claselor care doresc să poarte un schimb de scrisori și care să aibă parte de…
Vezi articolul