Măsurile de protecție din creșe, grădinițe și afterschool-uri impuse în contextul pandemiei vor fi relaxate, pe fondul cererii mari și a locurilor puține

3.328 de vizualizări
Foto: © Sergey Novikov – Dreamstime.com
Ministerul Sănătății a pregătit un proiect de ordin prin care măsurile de protecție din creșe, grădinițe și afterschool-uri impuse în contextul pandemiei vor fi relaxate, pe fondul cererii mari și a locurilor puține.

Ordinul în vigoare din urmă cu un an prevede că trebuie „să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4,5 mp/copil, iar distanţarea fizică se impune a se asigura în toate încăperile din unitate (dormitoare şi în sălile de mese) prin plasarea paturilor, şezlongurilor, respectiv a măsuţelor la cel puţin 2 m distanţă între ele”. Și în spațiile exterioare, copiii pot participa la activități astfel încât distanța între ei să fie de 2 metri.

În primăvara acestui an, ministerele Educației și Sănătății au decis, la reluarea cursurilor în format fizic pentru majoritatea elevilor, relaxarea acestor restricții în școli. Ordinul emis pentru școli conține o recomandare de asigurare a distanțării de 1 metru, acolo unde acest lucru este posibil.

Ministerul Sănătății dorește acum să armonizeze cele două prevederi, astfel încât noua prevedere va stabili: „Se recomandă asigurarea unei distanțări fizice între copii de 1 m, în toate încăperile din unitate”, iar „activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program, evitându-se contactul fizic între copii și jocurile care presupun apropierea la mai puțin de 1 m”.

Citește mai mult pe G4media.ro

Photo 66911365 © Sergey NovikovDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
  1. Niste masuri abuzive prin care se incalca dreptul la educatie a copiilor, fiindca locurile fiind imputinate nu se accepta copiii.
    Plus cumulul de abuzuri pe care le stim. Programul SIIIR a fost operat manual de operatori, cei cu spaga au luat locurile de drept le copiilor cu parintii proprietari in blocurile arondate gradinitelor, buletinele cu mutatie pe Bucuresti au curs garla daca nu s a facut verificarea la inscriere cu titlul de proprietate intaietate avand parintii proprietari , apoi rudele de gradul 2 si dupa aceea cei care stau cu chirie…Lipsa de informare de pe site ul ministerului educatiei si tot asa mai departe. Se pun articole antedatate ca sa credem ca au fost informatiile pe site ..Dar prosti mai cred ei parintii acestui secol…

  2. Ati fost voi in control si ati gasit micutii de la cresa si elevii de la afterschool, la distanta de 2 m intre ei?
    Sau era si recomandarea ca acei copilasi sa fie legati de pat sau de scaun?
    Altfel, cum sa tii la distanta de 2 m copii fara handicap, care mișună continuu?
    Au nepoti cei care au elaborat o astfel de aberatie?

  3. Ce prostie!
    Este evident pentru oricine ca nu ai cum sa respecti la gradinita masurile lui peste-prajit.
    Copiilor de 3- 6 ani sa le explici ca ce? Ca sa nu se joace cu alti copii decat cu 1 m intre ei.
    O idiotenie.
    Astea-s regulamente facute de unii care nu știu ce e aia gradiniță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Reducerea birocrației din școli

Olimpiade școlare 2023. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale de limba engleză, istorie, geografie, religie, pedagogie și arte au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE

Au fost publicate regulamentele specifice pentru olimpiadele și concursurile școlare naționale din anul școlar 2022-2023, de către Ministerul Educației, pe edu.ro. Acestea cuprind informații despre probele de concurs, participarea elevilor,…
Vezi articolul

Mădălina Turza, consilierul premierului: Este nevoie ca refugiații din Ucraina să devină independenți în România, să muncească, copiii să poată merge la școală și să devină parte din comunitatea noastră atât timp cât vor decide să rămână

Serviciile de urgență, de tip asistență la graniță, mâncare și haine, nu mai sunt suficiente, a declarat, vineri, consilierul de stat în cadrul cancelariei premierului, Mădălina Turza. Oficialul a spus…
Vezi articolul

Populația germană scade sub 1%, pentru prima oară în județul Sibiu / Deputatul minorității germane: ”Uitați-vă ce bătălie e pentru școlile de limbă germană. Asta ne interesează de fapt”

Conform datelor parțiale din recensământul populației încheiat anul trecut, Sibiul se află pe locul 3 la nivel național la procentul de populație germană din totalul rezidenților., anunță Turnul Sfatului.ro, potrivit G4Media.ro.…
Vezi articolul