Mediile se vor putea încheia și anul acesta cu doar două note la fiecare disciplină, indiferent de numărul de ore, anunță Sorin Ion, secretar de stat

32.953 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Mediile se vor putea încheia, în semestrul I al anului școlar în curs, și cu două note, indiferent de numărul de ore pe săptămână al materiilor, a anunțat joi secretarul de stat Sorin Ion, la conferința de presă de la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

Întrebat ce se va întâmpla cu elevii care nu se vor putea prezenta la susținerea tezelor în perioada anunțată (3-14 ianuarie 2022), Sorin Ion a spus că „în privința tezelor, decizia nu este una 100% asumată”.

Dacă vorbim din punct de vedere didactic, una din solicitările Consiliului Național al Elevilor, de exemplu, este să reintroducem măsura de anul trecut cu două note la fiecare disciplină (încheierea situației școlare/ materie/ semestru), indiferent de numărul de ore pe săptămână, soluție pe care o agreăm și o vom implementa.

În privința renunțării la teze, o vom face doar în situația în care nu avem încotro, opțiunea noastră în acest moment este să lăsăm tezele, dar vă amintesc că acestea pot fi date și în ultimele săptămâni înainte de vacanța de iarnă, până în 20 decembrie, iar la revenirea la școală în celelalte două săptămâni de după vacanța de iarnă să aibă loc încheierea situațiilor școlare. Prin regulamentele școlare, tezele trebuie să fie trecute în catalog cu două săptămâni înainte, în condițiile actuale ale regulamentului școlar, prin urmare perioada cea mai recomandată pentru teze, în cazul revenirii la școală, este a doua jumătate a lunii decembrie”.

  • Amintim că, pe 21 octombrie, Consiliul Național al Elevilor a cerut ca, dacă semestrul I va fi micșorat cu două săptămâni, iar orele se vor recupera în semestrul al II-lea, Ministerul Educației să adopte o derogare de la dispoziția referitoare la numărul minim de note la o disciplină, pentru a nu aduce elevii și profesorii în ipostaza de a forța metodele de evaluare în mod inutil, având în vedere că nu vor fi fost parcurse toate conținuturile curriculare, se arată într-un comunicat de presă al reprezentanților elevilor.

Declarațiile lui Sorin Ion, la minutul 30:50 în video-ul de mai jos:

Citește și:
VIDEO Scenariile luate în considerare de Ministerul Educației pentru începerea școlii pe 8 noiembrie. Sorin Ion, secretar de stat: Școala online e ultima opțiune pe care o avem

3 comentarii
  1. 3 sau 4 sau teze in 2 săptămâni, când toate regulamentele cer să nu se dea mai mult de o teză pe săptămână. De alte metode de evaluare sumativă or fi aflat domnii din minister? Ei nu participă la cursuri de perfecționare?

  2. Ar fi mai bine să se oprească privind derogări și alte ordonanțe, elevii n-au început bine școala și, gata vacanță!
    Vă mai gândiți la medii acum, în loc să vă asigurați de faptul că elevii trebuie să beneficieze de educație, cum acoperă materia, în ce ritm???
    V-ați lăudat și cu testele date prin școli, de dispozitive electronice pentru cadre didactice mai vorbim??!! Dacă se va impune învățarea online, cine se gândește la faptul că într-un apartament cu 2 camere doi părinți – profesori care au doi copii, elevi, au limitat spațiul pentru această activitate???? Școala, respectiv ministerul te trimite acasă, dar baza electronică cine ți – o garantează pentru învățarea online!? Se spunea de catalogul online, dar cât costă toată această treabă , în comparație cu acela în format fizic, este vreo 35 lei?! Câți părinți pot urmări această platformă dintre cei care trăiesc în sărăcie? !! Și ce rămâne scris e sfânt, cu banii aceia ar susține un număr de elevi care au nevoie cu adevărat, ar mări numărul de bursieri !!!! Ne-am săturat numai de schimbări, care nu întotdeauna sunt în favoarea elevilor….!!!

  3. Fara teze.Semestrul asta e distrus!
    Adică dupa ce ca nu s a facut cine stie ce carte,voi aveti de gand sa dati si teze?Si cum ati propus voi,dupa vacanta de iarna care tine 2 săptămâni!Teze?!Sa fim serioși,depsre ce vorbim aici.😂😂😂🤣E foarte misto sa inveti in vacanta de iarna pe care ati scurtat o folosind o vacanta forțată…cand se putea invata online.Sa va puneti in locul copiilor!Eu îi înțeleg perfect,ca “abia așteaptă” sa primească teze imediat după vacanța de iarna si luati in calcul si liceenii,pentru ca au mult mai multe teze.Nu va e rușine?Dupa ce ca ati facut si discriminări, nenorociți o tara intreaga,acum nenorociți si copiii??? DOAMNE,DA MI RABDARE DOAMNE!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

EXCLUSIV 450 de milioane de lei a cheltuit statul român pentru cele 52 de milioane de teste salivă distribuite în școli, echivalentul a 36 de creșe construite de la zero / Cel mai mare preț per bucată a fost plătit pentru testele vrac, cele ambalate individual au fost mai ieftine

Elevii au primit, teoretic, 52 de milioane de teste salivă pentru depistarea virusului Sars-CoV-2. Cel puțin acesta este numărul de teste cumpărate și livrate în școli de Inspectoratul General pentru…
Vezi articolul