Mexic: Anul școlar începe, dar nu la clasă, ci în fața ecranului TV. Televiziunea – centrală pentru predarea la distanță / Exod de la școlile private

5.730 de vizualizări
Photo by cottonbro from Pexels
Zeci de milioane de elevi mexiani au reînceput, luni școala, dar nu revin la clase, ci urmează cursuri la distanță, derulate în special prin intermediul posturilor de televiziune și de radio, potrivit AFP şi dpa, citate de Agerpres. Televiziunea este preferată Internetului, pentru predarea la distanță, deoarece are o mult mai bună acoperire teritorială. Mexicul este a treia țară din lume după SUA și Brazilia, din punct de vedere al numărului de decese Covid-19.

Regulile predării la distanță se aplică elevilor din ciclul primar și secundar din învățământul public și privat. Potrivit Reuters, situația a determinat al elevilor de la școlile private, care nu mai beneficiază de avantajele predării normale, în condiții mai bune decât în sistemul public.

Agerpres arată că, potrivit guvernului, școala la distanță va fi menţinută până când condiţiile sanitare vor permite revenirea în sălile de curs. Cursurile în şcoli au fost suspendate începând cu 17 martie.

Mexic, ţară cu 128 de milioane de locuitori, a înregistrat 60.480 de decese provocate de COVID-19, ocupând locul al treilea la nivel mondial după SUA şi Brazilia. În total, au fost confirmate 560.164 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

În această țară, televiziunea are o acoperire de sunt 94% din teritoriul ţării, faţă de 70-80% în cazul Internetului.

Foto: Pexels.com


1 comment
  1. Remarc o greșeală de scriere in primul rand, iar in al doilea paragraf, un cuvânt lipsa (bănuiesc eu). Puțina atenție? O încercare de recitire a articolului inainte de postare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, câștigă la Înalta Curte / Instanța obligă Ministerul Educației să ia act de renunțarea la titlul de doctor obținut în urma unei teze plagiate parțial / În complet, și judecătoarea Alina Ghica, al cărei consilier personal a fost Bogdan Licu

Prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, a avut câștig de cauză la Înalta Curte de Casație și Justiție. Instanța supremă i-a dat dreptate și a obligat Ministerul Educației să ia act…
Vezi articolul

Ligia Deca, despre presiunea părinților pentru note mari: Ar trebui să le redăm profesorilor libertatea de a da note elevilor așa cum cred ei că este potrivit, în conformitate cu pregătirea lor pedagogică / Pentru a avea încredere în aceste note, trebuie să avem un sistem mai standardizat

Ministrul Educației admite implicit faptul că există o presiune a părinților asupra profesorilor pentru a le acorda note mari elevilor. Într-un răspuns dat la o întrebare la prezentarea Raportului național…
Vezi articolul

Consiliul Național al Rectorilor – împotriva unui prag stabilit prin lege pentru mandatele rectorilor: a adoptat o rezoluție prin care cere ca numărul acestora să fie “limitat”, dar limita să fie decisă de universitate, iar durata unui mandat să fie de cinci ani

Consiliul Naţional al Rectorilor a adoptat o rezoluţie prin care solicită ca numărul de mandate ale rectorului să fie limitat şi stabilit de către fiecare comunitate academică, iar forul se…
Vezi articolul