Ministerul Educației a achiziționat o platformă pentru evaluarea digitalizată, care se va face la nivel național începând cu sesiunea de bacalaureat din toamnă – secretarul de stat Florian Lixandru

8.838 de vizualizări
Foto: Gov.ro
Ministerul Educației a achiziționat o platformă pe care se va realiza, de acum încolo, evaluarea digitalizată, iar aceasta va fi extinsă la nivel național începând cu sesiunea de bacalaureat din toamnă, a spus luni, la TVR Info, Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației.

Această extindere a evaluării digitalizate era așteptată să se facă parțial – la nivel de șase județe – încă de la actualele examene naționale, dar ministerul a decis în cele din urmă să rămână cu “pilotarea” în aceleași două județe ca anul trecut, Dâmbovița și Călărași.

Întrebat la TVR Info când vede proiectul evaluării digitalizate extins la nivel național, Florin Lixandru a spus că “anul acesta din nou am pilotat în cele două județe unde am pilotat și anul școlar trecut”, evaluarea propriu-zisă urmând să se facă la București. Dar, a spus el, a fost achiziționată platforma pe care se va face de acum înainte evaluarea. Oficialul a spus că extinderea se va face din toamnă și va continua cu simulările examenelor naționale de anul viitor.

Pe 15 iunie, cu trei zile înaintea primei probe scrise de la Evaluarea Națională 2023, un ordin publicat în Monitorul Oficial stabilea că la exemenele de Evaluare Națională și Bacalaureat de acum urma să fie păstrată pilotarea în Dâmbovița și Călărași, deși, un ordin de la sfârșitul lunii mai stabilea ca această pilotare să fie extinsă la șase județe: Alba, Călărași, Covasna, Dâmvovița, Gorj și Satu Mare.

Declarația lui Florian Lixandru pentru TVR Info:

  • “Anul acesta din nou am pilotat în cele două județe unde am pilotat și anul școlar trecut. Anul acesta, Ministerul Educației a achiziționat platforma pe care se va realiza evaluarea digitalizată. Sunt în curs de evaluare lucrărilor la clasa a 8-a, urmează să înceapă de mâine evaluarea digitalizată și pentru examenul de bacalaureat. Acest lucru se întâmplă la București, urmând să extindem evaluare digitalizată la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat în toate centrele de examen din țară, iar anul școlarul următor, odată cu simulările examenelor naționale, să intrăm pe această platformă astfel încât în vară să putem evalua digitalizat lucrările la ambele examene naționale, atât Evaluarea Națională, cât și examenul național de bacalaureat.”
Citește și:
Răzgândire la Ministerul Educației. Corectarea digitalizată a lucrărilor de la Evaluarea Națională și BAC 2023 se face în aceleași două județe de anul trecut, Dâmbovița și Călărași, și nu în 6 județe, cum se stabilise oficial săptămâna trecută
Elevii din Dâmbovița vor avea lucrările corectate digitalizat la Evaluarea Națională 2022, iar cei din Călărași, la Bacalaureat. Sorin Ion: Vom folosi platforma privată Intuitext, pe bază de parteneriat / Dacă va fi diferență de peste un punct între primii doi profesori evaluatori, lucrarea merge automat la alți doi corectori

8 comments
  1. Când se corectează fizic, se pot compara la final notele și astfel se pot evita diferențele mai mari de un punct.

  2. Evaluare Digitalizata ar fi pe calculator (P.C.), TEST GRILA si nu ar mai fi o eroare subiectiva ca si anul acesta de 55.000 de lucrari.

  3. Asta e corectare digitalizată? Nici dacă mi s-ar plăti înzecit nu aș accepta să stau ore în șir cu ochii zgâiți într-un monitor și să fiu atentă să nu tastez date eronate. Mi-a ajuns cât am făcut asta în timpul pandemiei, cu temele/testele date elevilor, de mi s-a înrăutățit considerabil vederea.
    Au pilotat EN în două județe, nu în șase, deoarece si-au dat seama că platforma nu funcționează bine. Nu a funcționat nici în prima zi de EN, atunci când lucrările scanate trebuiau încărcate pe respectiva platformă.

  4. Si cu cat veti plăti profesorii care se vor holba in monitor ca sa corecteze si sa treaca baremul la 100 de lucrări doua zile la rând de dimineața pana seara si cu sula in coaste ?

  5. Porcaria aia de evaluare la clasele 2-4-6 sper ca o scoate de pe capul profesorului de la clasa care facea voluntariat si o mie de hartii si lipsea de la ore pentru a fi in comisie. De vreo 2 ani se vorbeste ca atunci cand va exista platforma digitala, aceste evaluari vor fi corectate de profesori din corpul de evaluatori. Nu unii cu munca, altii cu banii. In scoli e o adevarata mafie: la evaluarile neplatite prostimea, la cele pe bani “elementele” directorilor. Toate acestea ar fi evitate daca s-ar alege doar din cei special pregatiti si admisi in corpul de evaluatori, oameni competenti.

  6. Dacă s-ar putea pilota și o secretizare a subiectelor fără scurgeri anuale, ar fi ideal. În lipsa secretizării subiectelor și a evaluării bazate pe creativitate, nu pe reproduceri, evaluarea poate fi și anulată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Protestul #foaiagoală. Maria, elevă clasa a VIII-a: Lumea se plânge că tinerii nu merg la vot, dar ei de unde să știe cu cine să voteze dacă ei au învățat la istorie despre Decebal, nu despre ce s-a întâmplat în ultimii ani?

O elevă care spune că este în clasa a VIII-a și care a dat săptămâna trecută simularea examenului de Evaluare Națională 2019 ne-a trimis un mesaj în care explică susținerea…
Vezi articolul