Ministrul Andronescu: Copiii se duc luni la şcoală. Se încheie situaţiile şcolare şi nu putem bulversa încheierea semestrului

7.318 vizualizări
SURSA: Freepik.com
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunțat că şcolile nu vor fi închise săptămâna viitoare, având în vedere că este final de semestru şi se încheie situaţiile şcolare, transmite Agerpres, citat de G4Media.ro.
(Copiii – n.red.) se duc la şcoală, pentru că săptămâna care începe mâine este ultima săptămână din semestru. Ca urmare, se încheie situaţiile şcolare şi noi nu putem bulversa încheierea semestrului. Îi invit pe toţi colegii profesori, îi invit pe părinţi şi pe copii să se pregătească pentru ziua de mâine, este o zi de şcoală şi va fi toată săptămâna, ultima săptămână din acest semestru, după care urmează o săptămână de vacanţă“, a declarat Ecaterina Andronescu.
Structura anului școlar 2018-2019 prevede că următoarea vacanță este cea intersemestrială, de pe 2 până pe 10 februarie. Vacanța de Paște 2019 va fi în perioada 20 aprilie 2019 – 5 mai 2019.

Calendarul simulărilor de BAC și Evaluare Națională, așteptat de elevii claselor a VIII-a, a XI-a și a XII-a, încă nu a fost stabilit de Ministerul Educației. Anul trecut, simulările s-au desfășurat în luna martie. De 5 ani, simulările examenelor se desfășoară la nivel național, cu subiecte unice făcute de Ministerul Educației.

Paștele ortodox este pe 28 aprilie 2019, iar cel romano-catolic pe 21 aprilie, când elevii au vacanță. Concret, Vacanța de Paște 2019 este în perioada 20 aprilie 2019 – 5 mai 2019.

Semestrul I 2018-2019
Cursuri școlare:                     10 septembrie 2018, luni – 21 decembrie 2018, vineri
Prima vacanță:                      27 octombrie – 4 noiembrie 2018
această vacanță este numai pentru copiii de grădiniță și din clasele pregătitoare – a IV-a
Vacanța de iarnă:                 22 decembrie 2018, sâmbătă – 13 ianuarie 2019, duminică
Cursuri:                                   14 ianuarie 2019, luni – 1 februarie 2019, vineri
Vacanța intersemestrială: 2 februarie 2019, sâmbătă – 10 februarie 2019, duminică
Semestrul al II-lea 2019
Cursuri:                                      11 februarie 2019, luni – 19 aprilie 2019, vineri
Vacanța de primăvară 2019: 20 aprilie 2019, sâmbătă – 5 mai 2019, duminică
Cursuri:                                      6 mai 2019, luni – 14 iunie 2019, vineri
Vacanța de vară 2019:            15 iunie 2019, sâmbătă – 15 septembrie 2019, duminică

Olimpiadele naționale sunt organizate în vacanța de primăvară.

Săptămâna Școala Altfel se va desfășura în perioada 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019, pe o perioadă de 5 zile consecutive, la decizia școlii.

Acest an școlar este printre cele mai scurte, din ultimii 10 ani. Are 34 de săptămâni de cursuri, care totalizează 168 de zile efective de școală pentru copii (față de 175 în medie anii trecuți).

Excepție de la structura anului școlar de mai sus o fac clasele a VIII-a și a XII-a. Elevii termină liceul pe 31 mai 2019 și gimnaziul pe 7 iunie 2019.

 


1 comment
  1. Vineri s-a dat liber in scoli pentru bosii care apucasera sa isi ia bilete de minivacanta si nu au vrut sa isi ceara o zi de concediu fara plata ! Nu vad o alta justificare la o zi scoasa din palarie. Cine a semnat ordinul aparut joi seara ? A fost o bulversare fara sens a activitatii copiilor si profesorilor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii și directorii care vor să-și digitalizeze școala au acum un singur punct de contact prin EDUS – integrator hardware și software pentru relația dintre profesor, elev și instrumente digitale (P)

Școala este o scenă cu mulți actori: de la părinți, profesori, directori, administratori, Ministere și până la elevi există o gamă diversă de cerințe și nevoi de îndeplinit pentru ca…
Vezi articolul

Profesorii de matematică pot trimite propuneri de probleme pentru faza județeană a Olimpiadei Naționale până pe 10 februarie, anunță Societatea de Științe Matematice / Calendarul concursurilor și olimpiadelor școlare 2024, încă nepublicat

Profesorii de matematică din țară pot propune probleme pentru fazele Olimpiadei Naționale de Matematică până pe 10 februarie în cazul fazei județene de și până pe 10 martie – pentru…
Vezi articolul
Carti si documente / Foto: Pexels.com

USR îi cere președintelui Iohannis să retrimită Legile Educației în Parlament, iar ministrului să piloteze „noul examen de admitere la liceu”, cu experţi internaţionali, iar dacă rezultatele nu sunt satisfăcătoare să renunţe la examen

USR îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să retrimită în Parlament Legile Educaţiei, pentru a corecta prevederile care „discriminează” între elevi, „baronizează” universităţile şi „protejează plagiatorii”, transmite Agerpres. Apelul vine în…
Vezi articolul

Articol susținut de ROMANIA TECH NATION

Robotica la gimnaziu și liceu, proiect-pilot lansat de primăria Reșița. „Vrem să devenim un centru pentru domeniul tehnician operator roboți industriali și începem cu robotica, cu Nextlab.tech, de la copiii de vârste mici” – Ildiko Pataki, consilier pentru politici educaționale

Primăria Reșița a lansat un proiect pilot de robotică în școli, printr-o investiție în roboți educaționali cu tehnologie Nextlab.tech, ca parte a strategiei de relansare a orașului. Iar în această…
Vezi articolul

O nouă actualizare a aplicației pentru salarizarea personalului din învățământ, după ce au fost sesizări că scad salariile directorilor de școli / Sporurile de zone izolate nu au fost remediate

Programul de salarizare, pentru angajații din sistemul de învățământ, a fost actualizat vineri, 10 februarie, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Au fost corectate erorile în cazul profesorilor cu fracțiuni de…
Vezi articolul