Ministrul Educației, Monica Anisie: Rata de infectare în școli este sub 1% / Închiderea școlilor este și o măsură de solidaritate cu medicii din spitale

12.049 de vizualizări
Monica Anisie / Foto: Captura Stirile Pro TV
”La momentul acesta, rata de infectare pentru elevi și cadrele didactice este sub 1%, conform datelor primite de Ministerul Educației de la Direcția de Sănătate Publică. Este important pentru noi toți ca acești copii să rămână sănătoși, pentru ca să-și continue educația”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la Știrile PRO TV.

Potrivit surselor Edupedu.ro, rata infectare pe 14 zile în mediul școlar este de 0,05% totalul de peste 2,9 milioane de elevi din învățământul preuniversitar, 0,66% din numărul de profesori, 0,59% din personalul auxiliar și 0,46% din personalul nedidactic.

Întrebată de ce s-au închis școlile, Monica Anisie a declarat pentru Știrile PRO TV că ”Guvernul României a luat această măsură pentru că trebuie să ne gândim la sănătatea și siguranța copiilor, dar și a părinților. Studiile realizate de epidemiologi arată că sunt foarte buni transmițători copiii. La momentul acesta, rata de infectare în școli este foarte mic și am mai spus lucrul acesta, că nu în spațiul școlii există pericolul de îmbolnăvire, ci în afară. Am văzut din primele zile ale anului școlar părinți care se aflau la porțile școlilor fără să poarte mască, trebuie să luăm în calcul și traficul din marile orașe”.

”În ultimele săptămâni au crescut cazurile de îmbolnăvire, numărul de infectări este din ce în ce mai mare, uitați-vă la spitalele din România. Trebuie să fim solidari cu medicii, luăm astfel de măsuri, de suspendare a cursurilor față în față în unitățile de învățământ, complementar cu posibilitatea ca activitățile desfășurate de părinți să fie în regim de telemuncă. Prin urmare, părinții muncesc de acasă, copiii își continuă educația de acasă”, a afirmat ministrul Educației.

Foto: captură ProTV


13 comentarii
 1. Rata de infectare cu coronavirus a elevilor stabilită prin teste este departe de cea reală, având în vedere că majoritatea sunt asimptomatici iar testarea se face doar pe baza contactului direct cu un infectat ce a fost confirmat și apoi a apariției simptomelor. Așa că lasati-o mai moale cu rata foarte mica de infectare la elevi și profesori! Nu cred că există școala mai mare la care sa nu fi fost cazuri de elevi și profesori depistați! Iar aceștia sunt vârful icebergului!

 2. Ce bine arătați, doamnă ministru!Eu nu mi-am mai permis un tuns ,nu zic machiaj,vopsit,aranjat…Nu mi-am mai permis de ani de zile.De cand Basescu ne-a tăiat 25% si am avut salariul mai mic decât în prima zi de salariu.
  Am inteles ca luati sporul de hrană de la salariu.Dar presupun ca la telemunca o sa se bage spor de calculator.Asa e normal.Sau faceti ca domnul Băsescu si ne spuneti sa strângem cureaua si el si ai lui aruncau cu banii țării pe geam.

    1. Doar unul?Esti sigur?Si ce este ilogic în ce spun eu?Ca nu are legătură cu subiectul ci cu ce vor sa faca mai nou?Și?
     Cum era vorba aia magarul moare de drum lung….

 3. – “Am văzut din primele zile ale anului școlar părinți care se aflau la porțile școlilor fără să poarte mască” – Acum masca este obligatorie peste tot, nu ar mai fi aceasta situatie.
  – “Părinții muncesc de acasă, copiii își continuă educația de acasă” – Chiar credeti ca se poate lucra de acasa cu un copil de 3-4 ani (grupa mica la gradinita) si inca unul de 7 ani (clasa I)?
  – “nu în spațiul școlii există pericolul de îmbolnăvire, ci în afară” – prin noile restrictii de carantina sau carantina partiala, nu va mai fi cazul de imbolnavire in afara.
  Concluzia?

  1. Concluzia e una pe care o poate trage doar cineva care trăiește într-o Românie utopică.
   Sau a cuiva care nu a lucrat în viata ei într-o școală.

 4. Ati si testat asa mult in scoli ca sa stiti cati copii si profesori s-au infectat.

  De unde stiti ca parintii nu au fost infectati de copii care au luat de scoala daca nu i-ati testat.

  Daca este asa sigur testeaza si deschide scolile acum tu decizi.

 5. Deci incidenta la profesori este 0,66%, adica 6,6 la mie, deci cam cu 50% mai mare fata de incidenta medie din Romania.

  Asa cum au descoperit studii recente cel mai mare risc nu este pentru elevi sau parinti ci pentru profesori, fiind cei care se intalnesc zilnic cu zeci de elevi. Si datele din articol par sa indice acelasi lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Criteriile pentru bursele școlare să fie modificate iar cele de merit să fie din nou acordate de la 8.50 – una dintre solicitările Consiliului Național al Elevilor la întâlnirea care a fost amânată deja de două ori, cu premierul Nicolae Ciucă, programată acum pentru vineri

Vineri, președintele Consiliului Național al Elevilor, Silviu Morcan se întâlnește la Palatul Victoria cu premierul Nicolae Ciucă pentru a discuta despre situația burselor de merit, situație care a stârnit nemulțumirea…
Vezi articolul

Scriitoarea Isabel Allende speră că pandemia de coronavirus va marca sfârşitul patriarhatului: “O lume în care atât bărbaţii, cât şi femeile îşi împart în mod echitabil guvernarea lumii”

Pentru Isabel Allende, scriitoare chiliană de succes, pandemia actuală a scos la lumină inegalităţi flagrante, care stau de asemenea la baza manifestaţiilor zilnice desfăşurate în Statele Unite şi în alte…
Vezi articolul