Ministrul Educației, Monica Anisie: Rata de infectare în școli este sub 1% / Închiderea școlilor este și o măsură de solidaritate cu medicii din spitale

12.051 de vizualizări
Monica Anisie / Foto: Captura Stirile Pro TV
”La momentul acesta, rata de infectare pentru elevi și cadrele didactice este sub 1%, conform datelor primite de Ministerul Educației de la Direcția de Sănătate Publică. Este important pentru noi toți ca acești copii să rămână sănătoși, pentru ca să-și continue educația”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la Știrile PRO TV.

Potrivit surselor Edupedu.ro, rata infectare pe 14 zile în mediul școlar este de 0,05% totalul de peste 2,9 milioane de elevi din învățământul preuniversitar, 0,66% din numărul de profesori, 0,59% din personalul auxiliar și 0,46% din personalul nedidactic.

Întrebată de ce s-au închis școlile, Monica Anisie a declarat pentru Știrile PRO TV că ”Guvernul României a luat această măsură pentru că trebuie să ne gândim la sănătatea și siguranța copiilor, dar și a părinților. Studiile realizate de epidemiologi arată că sunt foarte buni transmițători copiii. La momentul acesta, rata de infectare în școli este foarte mic și am mai spus lucrul acesta, că nu în spațiul școlii există pericolul de îmbolnăvire, ci în afară. Am văzut din primele zile ale anului școlar părinți care se aflau la porțile școlilor fără să poarte mască, trebuie să luăm în calcul și traficul din marile orașe”.

”În ultimele săptămâni au crescut cazurile de îmbolnăvire, numărul de infectări este din ce în ce mai mare, uitați-vă la spitalele din România. Trebuie să fim solidari cu medicii, luăm astfel de măsuri, de suspendare a cursurilor față în față în unitățile de învățământ, complementar cu posibilitatea ca activitățile desfășurate de părinți să fie în regim de telemuncă. Prin urmare, părinții muncesc de acasă, copiii își continuă educația de acasă”, a afirmat ministrul Educației.

Foto: captură ProTV


13 comments
 1. Rata de infectare cu coronavirus a elevilor stabilită prin teste este departe de cea reală, având în vedere că majoritatea sunt asimptomatici iar testarea se face doar pe baza contactului direct cu un infectat ce a fost confirmat și apoi a apariției simptomelor. Așa că lasati-o mai moale cu rata foarte mica de infectare la elevi și profesori! Nu cred că există școala mai mare la care sa nu fi fost cazuri de elevi și profesori depistați! Iar aceștia sunt vârful icebergului!

 2. Ce bine arătați, doamnă ministru!Eu nu mi-am mai permis un tuns ,nu zic machiaj,vopsit,aranjat…Nu mi-am mai permis de ani de zile.De cand Basescu ne-a tăiat 25% si am avut salariul mai mic decât în prima zi de salariu.
  Am inteles ca luati sporul de hrană de la salariu.Dar presupun ca la telemunca o sa se bage spor de calculator.Asa e normal.Sau faceti ca domnul Băsescu si ne spuneti sa strângem cureaua si el si ai lui aruncau cu banii țării pe geam.

    1. Doar unul?Esti sigur?Si ce este ilogic în ce spun eu?Ca nu are legătură cu subiectul ci cu ce vor sa faca mai nou?Și?
     Cum era vorba aia magarul moare de drum lung….

 3. – “Am văzut din primele zile ale anului școlar părinți care se aflau la porțile școlilor fără să poarte mască” – Acum masca este obligatorie peste tot, nu ar mai fi aceasta situatie.
  – “Părinții muncesc de acasă, copiii își continuă educația de acasă” – Chiar credeti ca se poate lucra de acasa cu un copil de 3-4 ani (grupa mica la gradinita) si inca unul de 7 ani (clasa I)?
  – “nu în spațiul școlii există pericolul de îmbolnăvire, ci în afară” – prin noile restrictii de carantina sau carantina partiala, nu va mai fi cazul de imbolnavire in afara.
  Concluzia?

  1. Concluzia e una pe care o poate trage doar cineva care trăiește într-o Românie utopică.
   Sau a cuiva care nu a lucrat în viata ei într-o școală.

 4. Ati si testat asa mult in scoli ca sa stiti cati copii si profesori s-au infectat.

  De unde stiti ca parintii nu au fost infectati de copii care au luat de scoala daca nu i-ati testat.

  Daca este asa sigur testeaza si deschide scolile acum tu decizi.

 5. Deci incidenta la profesori este 0,66%, adica 6,6 la mie, deci cam cu 50% mai mare fata de incidenta medie din Romania.

  Asa cum au descoperit studii recente cel mai mare risc nu este pentru elevi sau parinti ci pentru profesori, fiind cei care se intalnesc zilnic cu zeci de elevi. Si datele din articol par sa indice acelasi lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Cum arată clădirea de 3,3 milioane de euro în care Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Casa Corpului Didactic ar putea avea sediul, dacă Guvernul aprobă cumpărarea imobilului – o clădire veche de aproape 100 de ani, în centrul Timișoarei – proiect de hotărâre

Guvernul intenționează să achiziționeze, cu bani provenind din Fondul de rezervă, o clădire din centrul Timișoarei care să servească drept sediu pentru Inspectoratul Școlar Județean Timiș și pentru Casa Corpului…
Vezi articolul

Studenții și cercetătorii care pregătesc elevi olimpici internațional vor putea primi și ei premii în bani, în funcție de medaliile câștigate – proiect de Hotărâre de Guvern / În prezent primesc stimulente doar profesorii, pentru cea mai mare din distincțiile obținute

Cercetătorii și studenții, dar și „alte categorii de personal” vor putea primi premii în bani pentru medaliile obținute de elevii pe care îi pregătesc la competițiile internaționale, prevede un proiect…
Vezi articolul