Ministrul italian al educaţiei susţine vaccinarea obligatorie a profesorilor

1.347 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Într-o dispută în desfăşurare despre revenirea copiilor la şcoală în Italia în condiţiile noului val al pandemiei, ministrul italian al educaţiei, Patrizio Bianchi, a susţinut vineri vaccinarea obligatorie a profesorilor, relatează agenţia DPA, transmite Agerpres.

„Nu este o sancţiune, ci o cerinţă de bază a reînceperii cursurilor. Mai presus de orice, această măsură îi va proteja pe cei mai vulnerabili şi va proteja şcoala însăşi”, a subliniat Bianchi într-o scrisoare publicată de cotidianul Corriere della Sera.

Guvernul condus de premierul Mario Draghi a stabilit la începutul lunii august că profesorii trebuie să furnizeze dovada vaccinării anti-COVID-19, să fie testaţi negativ sau să se fi recuperat după o infectare recentă cu coronavirus pentru a preda în noul an şcolar. Cei care refuză riscă să fie concediaţi.

Reprezentanţii cadrelor didactice italiene au criticat această politică, deşi şi-au exprimat ferm susţinerea pentru vaccinare.

Prioritatea guvernului italian este revenirea elevilor la şcoală cu prezenţă fizică şi evitarea necesităţii învăţământului online. Conform planurilor elaborate, elevii vor trebui să poarte în continuare măşti şi să respecte distanţarea fizică între ei.

Foto: © Chayakorn LotongkumDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


4 comments
  1. O idee excelenta care ar trebui aplicata urgent si in Romania. N-ar strica, într-o primă fază, vaccinarea obligatorie a tuturor celor trecuti de 12 ani. Cine nu vrea, sa fie concediat si amendat mai ales daca lucreaza in sistemul de stat (invatamant, sanatate, armata, politie, etc). Asa nu se mai poate.

  2. Păi virusul consumă plămânul și face fibroză. Fibroză = cancer pulmonar. Cine nu vrea să aibă plămânul păpat, și-l protejează. Ca să nu mai intre virusul în plămân. Și să nu-l pape. Cum și-l protejează? Simplu: prin vaccin. Dar dacă ne place cancerul pulmonar, atunci să umblăm cu plămânii neprotejați…

    1. Bravo, Dan! Stim ca te-ai straduit mult sa scrii aceste propozitii. Iti multumim pentru aceste explicatii! Lumea va fi mai buna. Iar plamanii vor fi mai bine protejati cu oxid de grafen.

    2. Bai, știi ceva, eu sunt fumătoare. Mi-am asumat. Asa și altele, dacă voi considera ca merge, le voi asuma. Du-te și plânge la alta masa ca m-am saturat de vinilul tău stricat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Echipamentele digitale pentru dotarea claselor, pe care primăriile le vor cumpăra cu bani din PNRR, „vor fi calitative, moderne și adaptate vârstei elevilor“, transmite agenția de implementare a Ministerului Educației / Nu este menționat drept criteriu prețul cel mai mic sau produse pe standardul minimal, iar UEFISCDI avertizează că banii rămași necheltuiți nu pot fi folosiți pentru altceva

Criteriile de selecție și achiziție pentru echipamentele digitale și cele pentru laboratoare, din apelul lansat de Ministerul Educației, de 1 miliard de euro, din PNRR, nu ar trebui să fie…
Vezi articolul

DOCUMENT Reducerea numărului de ore de școală, prevăzută de Legea 221 – discuție amânată de Administrația Prezidențială „după clarificarea modalității de finalizare a actualului an școlar”

Reducerea numărului de ore din învățământul preuniversitar, prevăzută de Legea 221/2019 și obligatorie din anul școlar 2020-2021, va fi dezbătută de Administrația Prezidențială „după clarificarea modalității de finalizare a actualului…
Vezi articolul
ANOSR

Universitățile trebuie să joace un rol crucial în formarea unor absolvenți care sunt pregătiți pentru economia ‘verde’, arată raportul “Limitarea schimbărilor climatice” al Administrației Prezidențiale

Pentru a reduce eventuale dezechilibre între economie și educație, instituțiile centrale ar trebui să deruleze studii în urma cărora să stabilească cerințele de calificare pentru o forță de muncă adaptată…
Vezi articolul

Răzvan Cherecheș, profesor în sănătate publică: Școlile trebuie să poată funcționa on-site cât mai mult. Ministerul Educației să reducă la 15 numărul de elevi din clasă și să introducă sisteme de ventilație cu schimb mare de aer

Școlile vor funcționa tot anul viitor intermitent când în sistem hibrid, când complet online, pentru că și dacă vaccinul va fi disponibil în primăvară, el va fi distribuit și administrat…
Vezi articolul