Ministrul italian al educaţiei susţine vaccinarea obligatorie a profesorilor

1.351 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Într-o dispută în desfăşurare despre revenirea copiilor la şcoală în Italia în condiţiile noului val al pandemiei, ministrul italian al educaţiei, Patrizio Bianchi, a susţinut vineri vaccinarea obligatorie a profesorilor, relatează agenţia DPA, transmite Agerpres.

„Nu este o sancţiune, ci o cerinţă de bază a reînceperii cursurilor. Mai presus de orice, această măsură îi va proteja pe cei mai vulnerabili şi va proteja şcoala însăşi”, a subliniat Bianchi într-o scrisoare publicată de cotidianul Corriere della Sera.

Guvernul condus de premierul Mario Draghi a stabilit la începutul lunii august că profesorii trebuie să furnizeze dovada vaccinării anti-COVID-19, să fie testaţi negativ sau să se fi recuperat după o infectare recentă cu coronavirus pentru a preda în noul an şcolar. Cei care refuză riscă să fie concediaţi.

Reprezentanţii cadrelor didactice italiene au criticat această politică, deşi şi-au exprimat ferm susţinerea pentru vaccinare.

Prioritatea guvernului italian este revenirea elevilor la şcoală cu prezenţă fizică şi evitarea necesităţii învăţământului online. Conform planurilor elaborate, elevii vor trebui să poarte în continuare măşti şi să respecte distanţarea fizică între ei.

Foto: © Chayakorn LotongkumDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


4 comments
  1. O idee excelenta care ar trebui aplicata urgent si in Romania. N-ar strica, într-o primă fază, vaccinarea obligatorie a tuturor celor trecuti de 12 ani. Cine nu vrea, sa fie concediat si amendat mai ales daca lucreaza in sistemul de stat (invatamant, sanatate, armata, politie, etc). Asa nu se mai poate.

  2. Păi virusul consumă plămânul și face fibroză. Fibroză = cancer pulmonar. Cine nu vrea să aibă plămânul păpat, și-l protejează. Ca să nu mai intre virusul în plămân. Și să nu-l pape. Cum și-l protejează? Simplu: prin vaccin. Dar dacă ne place cancerul pulmonar, atunci să umblăm cu plămânii neprotejați…

    1. Bravo, Dan! Stim ca te-ai straduit mult sa scrii aceste propozitii. Iti multumim pentru aceste explicatii! Lumea va fi mai buna. Iar plamanii vor fi mai bine protejati cu oxid de grafen.

    2. Bai, știi ceva, eu sunt fumătoare. Mi-am asumat. Asa și altele, dacă voi considera ca merge, le voi asuma. Du-te și plânge la alta masa ca m-am saturat de vinilul tău stricat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Amendamentele USR care prevăd ca profesorii să primească mai repede de 5 ani diferențele salariale pentru perioada 1 iulie 2017 – 31 august 2021 au fost respinse în Comisia de muncă pentru Senat / Mâine urmează votul în comisia de învățământ

Senatorii din comisia de muncă au respins azi amendamentele la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență privind diferențele salariale pentru profesori. În prezent, potrivit OUG, acestea urmează să…
Vezi articolul

Predare multidisciplinară aplicată de profesori pentru ca elevii să stea mai puține ore în fața calculatorului în timpul școlii online – printre planurile Ministerului Educației la o lună și jumătate de când a început școala

Profesorii ar putea trece la crearea de lecții de “predare transdisciplinară sau multidisciplinară”, pentru a reduce timpul pe care elevii îl petrec în fața calculatoarelor, în timpul școlii online. Planul…
Vezi articolul

Predarea online afectează și părinții, și profesorii, și miniștri, spune Sorin Cîmpeanu, care critică faptul că statul a împărțit un milion de tablete cu internet elevilor pentru că acestea „nu sunt folosite doar în scop educațional”

Statul a împărțit un milion de tablete cu internet elevilor, lucru criticat se ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a subliniat că aceste dispozitive „nu sunt folosite doar în scop educațional”.…
Vezi articolul

Combaterea hărțuirii în școli. Franța propune ca elevii agresori să fie mutați în altă unitate, nu doar victimele să schimbe școala / Autoritățile vor sancțiuni pentru bullyingul online petrecut între elevi din școli diferite

Răspunsul autorităților din Educație în fața fenomenului de hărțuire din școli trebuie să fie „de neînduplecat”, declară noul ministru al Educației din Franța, Gabriel Attal, potrivit FranceInfo. Oficialul a anunțat,…
Vezi articolul