Mircea Miclea: Iohannis susține o contrareformă în Educație / Andronescu a mimat disidența față de Dragnea

3.651 de vizualizări
Sistemul finlandez de educație
Președintele Klaus Iohannis “a dovedit că nu are determinarea de a susține reforma decât în cuvinte, nu în decizii”. “Așa a făcut și la numirea lui Dăncilă. Putem invoca o întreagă istorie în care în cuvinte susține o reformă, în decizii susține o contrareformă”, a declarat pentru Edupedu.ro fostul ministru al Educației, Mircea Miclea.

În ceea ce o privește pe Ecaterina Andronescu, “doar a mimat o disidență față de Dragnea, probabil ca să își negocieze mai bine propriile interese”, a acuzat Miclea, făcând referire la scrisoarea deschisă de acum 3 luni prin care Andronescu îi cerea lui Dragnea să demisioneze de la șefia PSD.

Disidența a fost una de paie, formală, evident cu motivul de a-și renegocia poziția în partid. Nu a fost nici un fel de disidență reală. Și probabil la fel este și disidența altora din PSD, care fac astfel de disidențe de paie și în cazul lor e vorba de aceeași negociere. Facem pe disidenții ca să ne negociem mai multe drepturi”, a susținut Mircea Miclea, fostul președinte al Comisiei prezidențiale pe educație care a generat legea educației nr. 1/2011.

Declarațiile integrale ale lui Mircea Miclea, pentru Edupedu.ro, după ce Klaus Iohannis a semnat decretul pentru Ecaterinei Andronescu în funcția de ministru al educației:

Dacă ne uităm la trecutul doamnei Andronescu, constatăm că de fiecare dată s-a opus cu îndârjire oricărei inițiative de reformă a educației. Așa că sunt sigur că va face același lucru și de acum înainte. Prin urmare, nu va promova reforma în sistem, ci inerția.

În toate mandatele acestea, practic a stimulat mai degrabă non-calitatea sau nu a făcut nimic împotriva non-calității. Cred că principalul lucru pe care îl va face va fi pasivismul și apoi va promova măsuri care să fie în interesul ei și al celor care sunt de același fel cu ea.

Vă reamintesc primele măsuri pe care le-a promovat după legea 1/2011: renunțarea la vârsta de pensionare și la incompatibilitatea dintre funcția politică și rector. Adică exact lucrurile care erau în interesul ei personal au fost primele măsuri pe care le-a promovat data trecută. Aceste lucruri mă fac să cred că va face la fel și de acum încolo

Iar în ceea ce îl privește pe domnul președinte, din păcate încă o dată a dovedit că nu are determinarea de a susține reforma decât în cuvinte, nu în decizii. E trist că e așa, dar asta este.

Face ceea ce a făcut mereu: susține reforma în cuvinte, nu în decizii. A spus niște cuvinte, iar când a fost să ia o decizie, a luat-o pe invers. Așa a făcut și la numirea lui Dăncilă. Putem invoca o întreagă istorie în care în cuvinte susține o reformă, în decizii susține o contrareformă.

Din nou ce mi s-a parut ciudat la doamna Andronescu a fost că doar a mimat o disidență față de Dragnea, probabil ca să își negocieze mai bine propriile interese. Disidența a fost una de paie, formală, evident cu motivul de a-și renegocia poziția în partid. Nu a fost nici un fel de disidență reală. Și probabil la fel este și disidența altora din PSD, care fac astfel de disidențe de paie și în cazul lor e vorba de aceeași negociere. Facem pe disidenții ca să ne negociem mai multe drepturi.”

Citește și:


2 comments
  1. Eu inca astept programul de tara “Romania Educata”. Ma gandeam ca, venind in mediul educational, isi va da silinta. Pe dracu. O sa-l voteze fix nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației dă putere absolută inspectoratelor asupra școlilor particulare: verifică, aprobă planurile de învățământ și validează numărul de elevi

Inspectoratele școlare județene și cel al municipiului București capătă un rol mult mai important în relația cu școlile particulare, potrivit unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial. ISJ-urile vor…
Vezi articolul

Trei din patru elevi ai școlilor postliceale militare sunt vaccinați, declară Ministerul Apărării Naționale / Testarea elevilor în unitățile de învățământ ale MApN și motivul pentru care doar o parte dintre acestea au fost în vacanță

Între 70% și 75% dintre elevii unităților de învățământ postliceal militar sunt vaccinați, ceea ce face ca numărul celor infectați, izolați sau carantinați să fie redus, în limita a 2-5%…
Vezi articolul