Model de fișă de prezență pentru învățământul preșcolar, obligatoriu de luni 16 noiembrie – cum să completeze educatorii orele online de la grădiniță

26.732 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Inspectoratul Școlar Județean Mureș a trimis grădinițelor un model de fișă de prezență, care va trebui să fie obligatoriu completat din data de luni, 16 noiembrie. Activitățile ar trebui să se desfășoare online și în învățământul preșcolar în această perioadă, iar educatorii trebuie să completeze condica și fișa de prezență, potrivit regulamentelor în vigoare.

Inspectoratul Mureș le transmite directorilor de grădinițe, sau de școli care au în subordine grădinițe, că începând de luni, 16.11.2020, se va completa “Fișa de prezență”, unică pentru toate educatorele.

Fișa de prezență se trimite către diresctorul unității de învățământ săptămânal, iar la finalul lunii va fi semnată, ștampilată și arhivată de director, potrivit unei adrese trimise de Ministerul Educației. Despre această adresă Edupedu.ro a scris încă din luna octombrie.

După modelul oferit, fișa de prezență va fi completată pentru fiecare tură, de fiecare educatoare, cu activitățile făcute online și offline. Inspectoratul recomandă activități în intervalul 8-13 pentru tura 1, plus 3 ore de pregătire metodico-științifică, prin acest model deja completat.

Este dat exemplu pentru primele două zile din această săptămână:

Modelul de Fișă de prezență poate fi descărcat de aici:

Foto: Pexels.com


4 comments
  1. Această fișă de prezență nu trebuie să conțină atâtea detalii. Caietul educatoarei este document juridic și cuprinde informațiile legate de toate activitățile zilnice în intervalel orare specificate. Caietul educatoarei face diferența dintre un profesor de gimnaziu sau primar și o educatoare.

  2. La invatamantul prescolar ,realitatea este ca nu se pot face cursuri cu copiii,doamnele astea mint ca sa si poata justifica salariile da ,,mari profesoare”,asa este d nele astea au salarii identitice ca profesorii din licee si scoli gimnaziale.Comparati activitatea lor ca a unui profesor de matematica,sindicatele sa traiasca ca sa beneficieze doar de salarii mari ,iar munca si responsabilitate deloc.Din ,martie stau degeaba nu medii,carnete,cataloage,ore de dirigentie,,trai nenica”de 9 luni nu fac nimic,decat stau ,se vaita si iau salarii.Aceeasi situatie.este si la cadrele didactice de la cluburile elevilor,concedii nelimitate de odihna si recreere.

  3. Buna dimineata!
    Elaboreaza hartii fara sa se raporteze la realitate. Parintii merg la servicii ca trebuie sa asiguram copiilor macar strictul necesar. Prevederea legislativa potrivit careia unul dintre parinti poate sta acasa cu copilul in mediu privat este neaplicabila. In realitate nu se intampla. Mai mult, nu toate familiile au un singur copil. Cine cumpara calculator pentru al doilea, al treilea, etc. Da, am fost intrebaí daca avem calculator si am spus ca avem unul comun, dar in statisticile lor nu au facut rubrica si pentru cati copii are familia si cati membri folosesc dispozitivul. Toti copii prescolari si din ciclul primar fac ore on line dimineata, in acelasi interval. Cine i-a invatat pe copii sa foloseasca platforme?! Cine sta cu copilul de dimineata sa-l suprevegheze ce face? Chiar guvernatii cred ca copiii nostri vor invata sa srie prin invatamant on line? NU SUNT ANCORATI IN REALITATE. REALITATEA LOR E O REALITATE PARALELA care nu se va intalni cu a noastra. De ce celelalte state europene au lasat scolile deschise? Poate ar trebui sa-si raspunda poate ar descoperi ca au inventat altii roata si nu mai e nevoie sa o descopere si ei. Noi ajungem la ora 18 si in cele 2 ore pana la ora 20 credeti ca avem timp sa facem scoala de ex. cu un copil de clasa I care acum invata sa scrie de mana si cu un copil de grupa mare care ar trebui sa invete litere mari de tipar si numere. Pur si simplu isi bat joc de copii nostri si de noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Atelier de Filosofie pentru copii - Evaluarea psihosomatică

Copiii care nu fac grupa mare de la grădiniță, obligatorie din toamnă, vor fi primiți la școală. Barcari, secretar de stat: Ministerul nu are în vedere sancțiuni și va stabili o metodologie de aplicare a Legii privind obligativitatea grupei mari

Copiii care nu fac grupa mare de la grădiniță, care devine obligatorie din această toamnă, vor fi primiți la școală în anul școlar 2021-2022, reiese din răspunsul oferit Edupedu.ro de…
Vezi articolul