Modificări esenţiale la Titularizare 2020: Profesorii care s-au înscris în ultimii 3 ani depun acum doar cererea şi, dacă e cazul, documente de completare. Candidaţii pot concura pe posturi din alte judeţe cu o cerere

40.623 de vizualizări
Foto: Pexels.com
“Candidații care au depus dosare de înscriere la concursul național în ultimii 3 ani depun sau transmit cererea-tip însoțită doar de documente în completarea celor depuse în anii anteriori, dacă este cazul”, prevede metodologia pentru organizarea concursului de Titularizare 2020, publicată în Monitorul Oficial. Profesorii pot candida pentru posturi titularizabile din alte judeţe, chiar dacă dau examenul în judeţul de domiciliu, printr-o cerere depusă la inspectorat. Cererile pot fi trimise online.

Ordinul 4.302 din 21 mai 2020 pentru modificarea și completarea Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021, aduce cel puţin două modificări esenţiale. Ambele sunt făcute în articolul 65 din metodologie.

La articolul 65, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

“Cererile-tip de înscriere la concursul național, sesiunea 2020, însoțite de copii de pe documentele solicitate, se înregistrează la secretariatul comisiei județene/a municipiului București de organizare și desfășurare a concursului, conform Calendarului. Comisia județeană /a municipiului București de mobilitate a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar poate stabili constituirea mai multor centre de înscriere la concurs, în afara celui din cadrul inspectoratului școlar. Membrii comisiei județene/a municipiului București de organizare și desfășurare a concursului și consilierul juridic al inspectoratului școlar au obligația de a verifica legalitatea documentelor anexate la cererile-tip de înscriere la concurs.

La articolul 65, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins: (1^1) Candidații care au depus dosare de înscriere la concursul național în ultimii 3 ani depun/transmit pentru înscrierea la concursul național, sesiunea 2020, la centrul de înscriere cererea-tip însoțită doar de documente în completarea celor depuse în anii anteriori, dacă este cazul.

Profesorii pot candida pentru posturi din alt judeţ:

Metodologia nouă prevede că “la articolul 65, după alineatul (16) se introduc două noi alineate, alineatele (17) și (18), cu următorul cuprins:

(17) Candidații care depun cereri de înscriere, conform alin. (1), însoțite de fișe de înscriere și cărora li se înregistrează datele de înscriere, conform alin. (5), într-un județ sau în municipiul București, se prezintă la proba scrisă în județul în care li s-au înregistrat datele în sistemul informatic.

(18) Candidații care solicită repartizarea pe posturi didactice/ catedre vacante/rezervate în alt județ sau în municipiul București, în care nu a susținut proba scrisă, depun cereri în acest sens, în perioada prevăzută în Calendar, la inspectoratul școlar din județul/municipiul București în care solicită repartizarea și informează, în scris, inspectoratul școlar din județul în care a susținut proba scrisă”.

Pentru documentele integrale despre Titularizare, puteţi obţine informaţii pe grupul de Facebook specializat.

Foto: pexels.com


6 comments
  1. Buna ziua, sunt suplinitoare cu nota peste 7 la titularizare si doresc sa solicit continuitatea pe post, in acest an particip la titularizare , daca obtin nota mare pot sa particip la sedintele de repartizare pe posturile titularizabile chiar daca am obtinut continuitate pe alt post?Multumesc.

  2. Conform OMEC 4302 la art 51 s-a strecurat și titularizarea cu nota 5, modificarea contractului pe viabilitatea postului daca ai nota 5 la examenul din 2020.
    Aveți idee ce abuzuri fac directorii refuzând să elibereze diferite acte necesare pentru titularizarea pe post?Și cate tertipuri se fac?Nu îți eliberează o adeverință și nu ai dosarul complet așa că nu ești acceptat.
    Iar se titularizeaza cine trebuie și iar țipați că nu aveți oameni competenți!
    Cum sa titularizezi pe viabilitatea postului unul cu 5?!Cum?!
    Pai atunci sa se anuleze și Bacalaureatul și Evaluarea Națională.Sunteti niste ipocriți!Voi dați liber la titularizare cu 5 și la bacalaureat cereți minim 6!!

  3. Deci lasati-ma sa inteleg. Daca eu vreau sa dau proba scrisa intr-un judet (de ex. Ilfov) dar locuiesc in Bucuresti si vreau sa iau post acolo, e suficient sa depun dosarul in Ilfov si sa vin din 21 iulie doar cu cerere la Bucuresti, nu ne mai trebuiesc doua dosare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Casele Corpului Didactic nu se desființează, se redenumesc – formarea profesorilor se va face prin noile Centre Județene pentru Formare Continuă subordonate tot ministerului – prevede proiectul “România Educată”

Casele Corpului Didactic își modifică misiunea și li se adaugă alte atribuții de sprijin pentru profesori și școli, dar nu se desființează propriu-zis, susține consilierul prezidențial Ligia Deca, într-o precizare…
Vezi articolul

Ministrul Educației confirmă analiza Edupedu.ro și anunță că un șofer din minister are salariul cât al unui profesor: Ministerul Muncii trebuie să lămurească această situație și să lucrăm la ajustarea eventualelor discrepanțe

Ministrul Educației, Monica Anisie, reacționează după ce Edupedu.ro a publicat duminică o analiză în care arată că un șofer de la Ministerul Educației are un salariu brut la nivelul unui…
Vezi articolul

Peste zece directori din şcolile ieşene au demisionat. Un director ar trebui „să primească un salariu superior celui de la catedră, nicidecum să i se ia din salariu 1.000 de lei şi să fie privat de 40 de zile de concediu”, susţine un fost director

Peste zece directori din judeţul Iaşi şi-au depus demisia de la începutul anului şcolar 2023-2024. Cauzele variază de la nemulţumiri legate de salarizare, la motive personale sau decizii profesionale. „Omul…
Vezi articolul