Multe sate au zone cu semnal slab sau inexistent, ceea ce împiedică școala online, avertizează World Vision România

208 vizualizări
Copii cu tablete la scoala / Foto: World Vision Romania
Un număr semnificativ de sate au zone unde semnalul de Internet este slab sau inexistent, în condițiile în care școala online se extinde, atrage atenția organizația World Vision România, pe baza datelor culese în localitățile în care aceasta desfășoară activități. Asociația amintește că problema conexiunii a fost una dintre motivele pentru care 40% dintre copiii din mediul rural nu au participat școala online în primăvară.

Potrivit World Vision, peste 61% dintre cele 87 de comune din 6 județe în care activează organizația (Iași, Vaslui, Dolj, Ialomița, Vâlcea și Cluj) „au în componență sate cu zone cu semnalul slab sau inexistent. Din cele 313 de sate în care World Vision România derulează proiecte și sprijină copii din medii vulnerabile, peste 31% au zone cu semnalul slab, foarte slab și/sau inexistent: în 99 de sate din 313, utilizatorii au probleme cu semnalul. Practic, în 1 din 3 sate în care activăm există zone cu semnal slab sau inexistent, lucru care îi afectează direct pe elevii care fac eforturi să-şi continue studiile.”

Organizația arată că în aproape toate satele și comunele există zone cu semnal la telefon și internet foarte bun, în general în jurul instituțiilor publice – primărie, școală – însă cu cât de îndepărtezi de acestea, cu atât semnalul este mai slab.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu: Eliminarea unor incompatibilități la promovarea pe post a fost cerută de toate universitățile și elimină ipocrizia existentă în sistemul de învățământ superior românesc

Eliminarea anumitor incompatibilități din metodologia de concurs pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante în universități a fost cerută de toate universitățile românești, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Consiliului Rectorilor, Sorin…
Vezi articolul