Noaptea Cercetătorilor Europeni 2024. Muzee și campusuri universitare deschise, experimente și întâlniri cu oameni de știință în 21 de orașe din țară, vineri, 27 septembrie

782 de vizualizări
Image by zinkevych on Freepik
Noaptea Cercetătorilor Europeni, eveniment dedicat promovării științei și cercetării, se desfășoară, vineri, 27 septembrie, în universități și instituții din 25 de țări, anunță un comunicat de presă emis de Comisia Europeană. În România sunt organizate activități în 21 de orașe.

Anual, peste 1,5 milioane de persoane participă la acest eveniment, unde cercetătorii își prezintă munca prin experimente interactive, jocuri și competiții. Fiecare țară organizează propriile activități, conform sursei amintite.

Evenimentul are scopul de a evidenția diversitatea cercetării și inovației europene, arătând impactul direct pe care acesta îl are asupra vieții de zi cu zi. Vor fi prezentate publicului proiecte diverse, de la inițiative de conservare a biodiversității locale și până la descoperiri revoluționare în tratamentele pentru cancer sau cercetări despre fosile care ajută la înțelegerea climatului terestru. Intrarea la eveniment este liberă.

Pe platforma noapteacercetatorilor.eu au fost publicate informații despre activitățile organizate în următoarele orașe din România:

(click pe fiecare pentru detalii)

Pentru fiecare oraș amintit mai sus sunt menționate locul, intervalul în care se desfășoară și agenda evenimentului.

Comisarul European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Iliana Ivanova, a subliniat importanța unor astfel de activități pentru tineri:

„Noaptea Cercetătorilor Europeni oferă o oportunitate unică de a interacționa cu cercetători de renume și de a descoperi universități, laboratoare sau muzee din interior. Sper ca acest eveniment să inspire tinerii să urmeze cariere în cercetare și inovație, domenii esențiale pentru viitorul Europei. Avem nevoie de creativitatea și inovația lor în Europa pentru a face față provocărilor complexe ale prezentului și viitorului. Acest spirit de curiozitate și descoperire îl celebrăm în această seară”, a afirmat comisarul, conform comunicatului.

Evenimentul este finanțat prin Acțiunile Marie Skłodowska-Curie, parte a programului Horizon Europe.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Klaus Iohannis în cartea „Pas cu pas”: Consider că este profund în neregulă dacă președintele țării vorbește de rău despre dascăli, despre elevi sau despre părinți, ori dacă îi răzvrătește pe unii împotriva celorlalți. Este greu să aștepți de la un profesor de liceu să aibă performanțe excepționale dacă nu reușește să întrețină o familie cu salariul pe care îl primește

„Președintele sau premierul țării noastre nu poate să iasă la televizor și să facă afirmații depreciative la adresa unei întregi caste profesionale. Este pur și simplu inadmisibil, iar acest lucru…
Vezi articolul

Alexandru Manda, fost președinte al Asociației Elevilor din Constanța, numit în Consiliul Consultativ pentru Tineret al Consiliului Europei: Îmi propun un mandat transparent și care să implice în mod activ tinerii români

Mandatul lui Alexandru Manda este de 2 ani. Consiliul Consultativ pentru Tineret al Consiliului Europei este o structură din cadrul Consiliului Europei, formată din 30 de tineri reprezentanți ai ONG-urilor…
Vezi articolul

“Economica Ripensis” – noul concurs online cu temă info-economică pentru liceeni, organizat de Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din Universitatea de Vest Timișoara / Înscrieri până pe 30 martie

Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA) din cadrul Universității de Vest din Timișoara dă startul înscrierilor pentru concursul Economica Ripensis, concurs dedicat elevilor de ciclu liceal. Prima…
Vezi articolul

A limita admiterea la liceu sau evaluarea națională doar la două examene, la matematică și română, nu este normal, spune liderul sindical Marius Nistor. Acesta susține că „este necesar să mergem pe varianta unei evaluări cu patru-cinci probe”

„A limita admiterea la liceu sau Evaluarea Națională doar la două examene, la matematică și limba și literatura română, nu este normal. (…) Considerăm, în momentul de față, că noi…
Vezi articolul