Care sunt țările care au deschis școlile și care le mențin închise, total sau parțial. Numărul elevilor afectați scade, dar rămâne peste pragul de 1 miliard – UNESCO

2.096 de vizualizări
Harta scolilor inchise/dechise la data de 27 mai – Sursa: UNESCO
Numărul elevilor afectați de închiderea instituțiilor de învățământ, la nivel global, a scăzut considerabil pe măsură ce diverse țări au început să redeschidă școlile, total sau parțial, potrivit ultimelor date UNESCO. Dar și așa numărul continuă să depășească un miliard, 68% din totalul elevilor lumii fiind afectați în continuare de închiderea școlilor.

Potrivit celor mai noi date UNESCO, în data de 27 mai 2020 erau afectați de închiderea școlilor 1,19 miliarde de elevi, dintr-un total de 1,72 miliarde la nivel global. Cifrele sunt într-o scădere considerabilă față de recordul atins la mijlocul primăverii, când, pe 14 aprilie, UNESCO raporta că 1,57 miliarde de elevi din întreaga lume erau afectați de închiderea școlilor.

Țări precum Danemarca, Franța și Norvegia au atras atenția pe parcursul lunii în curs prin decizia de a începe reluarea treptată a predării față în față, în școlile lor.

  • Școlile și-au reluat activitatea, parțial, și în state asiatice precum Japonia sau China – prima țară unde au fost închise, la începutul anului, din cauza exploziei epidemiei Covid-19.
  • S-au redeschis parțial și în țările baltice, dar și în Germania, unde decizia de redeschidere a fost luată, dar unde școlile depind de autoritățile regionale într-un sistem descentralizat. La fel se întâmplă și în Australia, unde, în landul New South Wales, școlile s-au redeschis săptămâna aceasta.
  • În alte țări, precum Cehia, școala a fost reluată doar pentru anii terminali de gimnaziu și liceu, pentru a putea fi date examenele.

Școlile rămân închise total, în acest moment, în cele mai multe țări din sudul și sud-estul Europei, în Orientul Mijlociu și Asia de Sud, Africa, în mai toată America de Sud (sunt deschise la nivel local doar în Uruguay) și în America de Nord. în SUA, școlile depind de autoritățile locale și federale, nu de cele federale, drept urmare, deși majoritatea școlilor sunt închise, unele state doar au recomandat închiderea, nu au aplicat decizii în acest sens.

Mai sunt țări, precum Marea Britanie, unde activitățile școlare față în față urmează să se reia, pentru ciclul primar, începând de zilele următoare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Monica Anisie: La momentul acesta, rata la nivelul municipiului București este de 2,69, deci nu s-a trecut peste pragul de 3. Se trece în scenariul roșu dacă mai multe zile există pragul de 3, rata de infectare la nivel de localitate

La momentul acesta, rata de infectare cu noul coronavirus la nivelul municipiului București “este de 2,69, deci nu s-a trecut peste pragul de 3. Prin urmare, noi, la momentul acesta,…
Vezi articolul

Cu siguranță este mai mult decât un eșec, este dramatic, spune Sorin Cîmpeanu despre „Generația 2022”, din care doar 84 de mii de copii au luat Bacul, din cei 204 mii care au intrat în clasa I în 2010 / „Am cerut imperativ”, pentru astăzi, o analiză cu privire la diferența dintre cei 40.000 care au început clasa a XII-a în septembrie și nu au mai ajuns să se înscrie la Bacalaureat

Ministrul Educației a anunțat că „a cerut imperativ” o analiză pentru situația celor peste 40.000 de elevi care deși au fost înscriși în clasa a XII-a în septembrie 2021 nu…
Vezi articolul

Imediat după proba de Matematică de la Evaluarea Națională începe ultima lecție de „Educație la înălțime”, în direct de la Dăbuleni: Deșertificarea și efectele schimbărilor climatice. Profesorii se pot înscrie printr-un formular

Ultima lecție din proiectul național „Educație la înălțime” din acest an școlar va fi transmisă în direct pentru mii de copii din Dăbuleni, județul Dolj, joi, 24 iunie, de la…
Vezi articolul

Noul ministru propus la digitalizare-cercetare în guvernul PSD-PNL-UDMR, Florin Roman – nicio legătură cu cercetarea: fost om de presă intrat în conducerea unor mari companii în care statul era acționar, apoi în politica locală și centrală

Florin Roman, parlamentarul propus de PNL să conducă Ministerul cercetării și digitalizării în viitorul guvern PNL-PSD-UDMR, nu are niciun fel de experiență în domeniul cercetării. De altfel, în ultimele zile…
Vezi articolul