O decizie a premierului Marcel Ciolacu, prin care Irina Danielescu este numită secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării, a fost publicată luni, 14 aprilie, în Monitorul oficial. Iminenta numire a Irinei Danielescu în această funcție a fost anunțată, pe surse, de Edupedu.ro în data de 3 aprilie, dată la care Florian Lixandru, secretar de stat din partea PSD, avea să fie eliberat din funcție.
Atunci, Edupedu.ro a semnalat că Lixandru urma să fie înlocuit de Danielescu, o apropiată a primarului Sectorului 4, social-democratul Daniel Băluță, conform surselor noastre. Irina Danielescu este consilier local la Sectorul 4, fără o legătură directă, în prezent, cu domeniul educației.
În camisiile de specialitate constituite la nivelul Consiliului Local Sector 4 Danielescu este secretar al Comisiei Juridice, potrivit site-ului primăriei.

Potrivit declarației de avere, Irina Danielescu deține singură și împreună cu soțul său 4 apartamente în București și Craiova, o casă de vacanță în Padurisu, Călărași, 5 terenuri intravilan obținute prin cumpărare, donație și moștenire, precum și clădiri încadrate la „alte categorii de bunuri imobile”.
Danielescu mai deține un autoturism Tesla cumpărat în 2022.
- Aceeași declarație arată că soțul său, Radu-George Pop, a făcut investiții de 1.432.000 de lei în Las Vegas, Nevada, SUA, în București și în Hellerup, Danemarca.
Danielescu este avocat, suspendată la cerere din Barou.

În aceeași zi, prin decizia premierului Ciolacu, era eliberat din funcția de secretar de stat Florian Lixandru.
Cu doar câteva zile înainte, fusese eliberat din funcție un alt secretar de stat, Bogdan Cristescu, dar acesta a fost numit, săptămâna trecută, consilier onorific al ministrului Educației, Daniel David.
Decizia de numire a Irinei Danielescu în funcția de secretar de stat la MEC:

4 comments
atat se poate ! doar rotiri de cadre si jocuri politice cu numiri de tot rasul !
au fost numiti de-a lungul vietii politice un electronist numit ministrul agriculturii ce treaba avand dioda cu porumbul …
Ne mai miră ceva in tara asta …
o avea aptitudini si pregatire pe cercetari profunde …
O fi buna în cercetări.
Pai după toate ideile crete ale ministrului, chiar credea cineva ca vom avea profesioniști adevărați pe la minister?
E de ajuns sa privim in ograda universităților pentru a vedea cum rectorii se înconjoară de oameni utili lor, nu de oameni utili mediului academic. Se întâmplă in oricare dintre universitățile din România, iar acum rectorul (suspendat) UBB muta (din nou) modelul la nivel mai mare.
Iata un exercitiu util: cautati in oricare din ultimii 15 ani o lista de tineri lipiți pe lângă ministere, cu recomandare de undeva, si numărați câți au fost cu adevărat utili educației. Majoritatea au fost plantați acolo fie pentru avantaje materiale, fie pentru a-și construi un CV, ca apoi sa poată fi aduși înapoi pe poziții de șefi, deși background-ul lor real nu-i recomanda pentru așa ceva. Sunt acum zeci, poate sute, care au umplut Universitățile cu non-calitatile lor ascunse in CV-uri pompoase.