OFICIAL Ordinul comun cu regulile pentru școli în perioada pandemiei a fost abrogat

6.350 de vizualizări
Regulile din școli „pentru prevenirea îmbolnăvirilor” sunt, oficial, istorie. Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății a fost abrogat printr-un alt ordin comun publicat marți seara în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul 3.343/707. Se încheie astfel aproape doi ani de ordine comune de ministru pentru activitatea școlilor și pentru funcționarea acestora.

Ordinul este abrogat, deși luni ministrul Sorin Cîmpeanu susținea că nu este nevoie de abrogarea ordinului comun al Ministerelor Educației și Sănătății, care a reglementat până acum funcționarea școlii în timpul pandemiei COVID-19. “Ordinul comun este emis în baza Ordonanței de Urgență nr. 141 din 2020 și a Legii 55 din 2020. Ieșirea din starea de alertă echivalează cu faptul că acest ordin comun își încetează automat valabilitatea“, a precizat pentru Edupedu.ro ministrul Educației.

Tot marți seara inspectoratele școlare au primit o adresă pe care o vor trimite școlilor încare sunt informate că „începând cu data de 9 martie 2022 nu se mai suspendă cursurile cu prezență fizică în funcție de numărul de cazuri de infectări sau de gradul de ocupare al paturilor destinate celor cu COVID-19”. În adresa semnată de secretarul de stat Sorin Ion se precizează că elevii aflați în carantină, la momentul terminării stării de alertă, vor respecta deciziile DSP în vigoare și vor reveni la școală după ce acestea expiră. La fel, clasele aflate în online din cauza cazurilor de COVID-19 vor reveni la ore cu prezență fizică după ce termenele stabilite pentru suspendare vor fi expirat.


11 comments
  1. Oricum acest ordin era degeaba, pentru că nu s-a aplicat niciodată că la carte.In plus,e un ordin aberant impus din prostia cuiva…

  2. Eu am primit teste Covid19 atât de la școală, cât și de la grădiniță (pentru ambii copii). Dacă se revine la școală la fel ca înainte de pandemie, de ce ni se mai dau testele?

  3. Domnilor ne luați de proști?!Care este diferența între a purta masca obligatorie în valul patru la 5600 de cazuri în valul patru și a nu purta mască la 5600 de cazuri în valul cinci??Doar se recomandă??Dar cine ascultă de recomandări??Și cu noi prostii care am respectat toate regulile și asta vom face mai departe ,cum rămâne?? Nu aste duplicat ,acum vorbim după ridicarea restricțiilor!!

    1. Din câte am văzut eu doar profesorii mai poarta mască și câțiva elevi.In rest e liber la prostie și îmbolnăvire. Or sa devina școlile focare de infecție.

    2. Stimată doamnă, dacă nici in al 12-lea ceas nu ați realizat că nu a fost niciodată despre sănătate, este doar problema dumneavoastră!
      Nu vă interzice nimeni să purtați una sau mai multe măști acasă, pe stradă, la piscină, la duș sau oriunde doriți!
      Nu vă interzice nimeni să-i puneți copilului 3 măști înainte să îl trimite-ți la școală!

      E greu să acceptați că ați fost păcălită dar asta e viața!

      Pe viitor acordați-va timp de gândire, cu turma se pare că nu v-a plăcut!

      1. Știm. Știm. Și Pământul este plat iar războiul din Ucraina nu este real. Capul la nisip, ca struțul!

      2. Păcălită se pare ca ați fost dv. Nu mai vorbiți in necunoștință de cauza. Unde trăiți doamna? In spațiu? Cine v-a spălat creierul?!!

  4. În principiu, un ordin nu dispare de la sine. Normal că trebuia abrogat dacă se dorea încetarea efectelor acestuia.

    1. Decât să vorbiți în necunostinta de cauză și fără să aveți habar despre ierarhia actelor normative din România, mai bine va abțineți. Altfel demonstrați un singur lucru…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Transportul gratuit al elevilor, discutat la Guvern cu reprezentanții elevilor. Robert Avram, CNE: Premierul și-a asumat constituirea unui comitet interministerial coordonat de la nivelul cancelariei, cel mai probabil, dar cu implicarea dumnealui, în așa fel încât până la finalul anului calendaristic să avem deja o soluție pe termen lung, care va fi subvenția

„Pe termen scurt, se va merge pe acea ordonanță de urgență cu suma forfetară: 60 de lei pentru primii 3 km, 6 lei pentru următorii km, cu posibilitate de dublare”,…
Vezi articolul

UPDATE Sportul trebuie să fie tratat cu seriozitate și prioritizat la nivelul curriculei, potrivit Strategiei Naționale pentru Sport, adoptată de Guvern / Burse școlare sportive din 2024 și un sistem de finanțare al sportului în școli, printre măsurile propuse

UPDATE A fost publicată în Monitorul Oficial în 24 mai, Strategia Națională pentru Sport pentru următorii 9 ani. Strategia a fost pusă în dezbatere publică în octombrie anul trecut și…
Vezi articolul

UPDATE Site-ul Olimpiadei Internaționale de Engleză 2023, care va avea loc la București, lansat cu secțiuni inaccesibile și greșeli / România găzduiește competiția în premieră, pentru elevi din zeci de țări / Site-ul era virusat, susțin administratorii

Site-ul Olimpiadei Internaționale de Limba Engleză (IELO) 2023 a fost lansat recent. Competiția se va desfășura în România peste câteva luni pentru elevi calificați din zeci de țări, potrivit surselor…
Vezi articolul

„Nu văd România de astăzi ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri” – portret: 100 de ani de la nașterea fostului suveran al României, Mihai I

Luni, 25 octombrie, se împlinesc 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I, scrie Radio România Cultural într-un portret realizat cu această ocazie fostului suveran. După o domnie zbuciumată,…
Vezi articolul