Olimpiadele școlare se reiau de anul viitor, potrivit calendarului școlar 2021-2022, publicat astăzi în Monitorul Oficial

8.846 de vizualizări
Evaluarea Națională 2020
Foto: Pixabay.com
După un an de pauză din cauza pandemiei de coronavirus, olimpiadele școlare se reiau din anul școlar următor, potrivit calendarului 2021-2022, publicat astăzi în Monitorul Oficial.

„Etapele naționale ale olimpiadelor școlare se vor organiza, de regulă, în perioada dedicată programului „Școala Altfel”, conform calendarului olimpiadelor naționale școlare”, se arată în ordinul de ministru semnat de Sorin Cîmpeanu. Anul viitor, Școala Altfel are pentru prima dată în cinci ani o săptămână de desfășurare bătută în cuie. Astfel, „programul Național „Școala altfel” se va desfășura în perioada 8-14 aprilie 2022”, scrie în calendarul anului școlar 2021-2022.

Amintim că, pe 4 noiembrie, fostul ministru al Educației Monica Anisie a semnat un ordin de ministru prin care a prorogat olimpiadele naționale din acest an școlar pentru anul școlar viitor. Este vorba de Ordinul nr. 5924/2020 care amână pentru 2021-2022 aplicarea prevederilor Ordinului nr. 3035/2012 privind aprobarea Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a competițiilor școlare.

Sursă foto: Pixabay


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ghinea, ministrul Fondurilor Europene: Nu va mai crește anvelopa bugetară a salariilor la stat / Educația va primi 3,7 miliarde de euro prin PNRR / În administrația publică revine repartiția funcționarului la instituția care are nevoie de el

Nu va mai crește anvelopa bugetară a salariilor la stat, a declarat de la Guvern ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, după ședința Executivului. „Legea salarizării în administrația publică: vom avea…
Vezi articolul

Etapa a III-a de admitere la liceu 2023. În București au rămas 720 de locuri libere după a doua etapă. Pe listă se află și Colegiul Național „Sfântul Sava” / Ce trebuie să conțină dosarul de înscriere

În Capitală, după primele două etape de admitere la liceu 2023, au rămas neocupate 720 de locuri, potrivit unui document publicat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Dintre acestea, 128…
Vezi articolul

VIDEO Studentul la psihologie David Popovici: Am rămas la o universitate în România pentru că am încredere că sistemul de învățământ românesc poate ajuta și poate începe să investească în tineri și am încredere că putem avea mai multă viziune în sistemul de învățământ

În prima zi de facultate la Universitatea din București, David Popovici își dorește o experiență de student cât mai normală și nu crede că există educație fără sport și sport…
Vezi articolul