Olimpiadele școlare se reiau de anul viitor, potrivit calendarului școlar 2021-2022, publicat astăzi în Monitorul Oficial

8.847 de vizualizări
Evaluarea Națională 2020
Foto: Pixabay.com
După un an de pauză din cauza pandemiei de coronavirus, olimpiadele școlare se reiau din anul școlar următor, potrivit calendarului 2021-2022, publicat astăzi în Monitorul Oficial.

„Etapele naționale ale olimpiadelor școlare se vor organiza, de regulă, în perioada dedicată programului „Școala Altfel”, conform calendarului olimpiadelor naționale școlare”, se arată în ordinul de ministru semnat de Sorin Cîmpeanu. Anul viitor, Școala Altfel are pentru prima dată în cinci ani o săptămână de desfășurare bătută în cuie. Astfel, „programul Național „Școala altfel” se va desfășura în perioada 8-14 aprilie 2022”, scrie în calendarul anului școlar 2021-2022.

Amintim că, pe 4 noiembrie, fostul ministru al Educației Monica Anisie a semnat un ordin de ministru prin care a prorogat olimpiadele naționale din acest an școlar pentru anul școlar viitor. Este vorba de Ordinul nr. 5924/2020 care amână pentru 2021-2022 aplicarea prevederilor Ordinului nr. 3035/2012 privind aprobarea Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a competițiilor școlare.

Sursă foto: Pixabay


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Florin Roman: ”Am demisionat din funcţia de ministru urmare a acuzaţiilor politice de plagiat, a unui întreg şir de minciuni şi mizerii / La mai bine de 10 luni, universitatea îmi comunică oficial că nu există probe privind un eventual plagiat”

Deputatul PNL Florin Roman a precizat că, după 10 luni de la acuzaţiile de plagiat care i-au fost aduse şi care l-au făcut să demisioneze din funcţia de ministru al…
Vezi articolul

Zile libere 2021. 30 noiembrie și 1 decembrie – pauză de școală în mijlocul săptămânii. Sfântul Andrei și Ziua Națională – între vacanța forțată abia încheiată și vacanța scurtată de sărbători

Următoarele zile libere legale din 2021, 30 noiembrie – Sfântul Andrei și 1 Decembrie – Ziua Națională, prevăzute în Codul Muncii și valabile pentru sistemul educațional, pică în timpul săptămânii…
Vezi articolul

Religia, de fapt catehizare, îndoctrinare, rămâne parte a trunchiului comun și se studiază 13 ani – ceea ce nu se întâmplă nici măcar cu Limba română și Matematica, semnalează fostul președinte ARACIP Șerban Iosifescu: Oricum nimeni nu se pune cu BOR, cea mai mare putere în stat

Șerban Iosifescu, fost președinte al agenției care evaluează școlile – ARACIP, remarcă într-un articol publicat pe blogul său că „Religia (de fapt, catehizare, îndoctrinare) rămâne parte a trunchiului comun și…
Vezi articolul