Opt posturi de lector de limba română la universități din Canada, Maroc, Chile sau Serbia, scoase la concurs de Institutul Limbii Române. Patru dintre ele, libere și în urmă cu 5 luni / Candidaturile se depun până pe 12 ianuarie – condițiile de înscriere

4.024 de vizualizări
Foto: © Kasto80 | Dreamstime.com
Opt posturi de lector de limba română la universități din străinătate au fost scoase la concurs la începutul lunii ianuarie 2024 de Institutul Limbii Române, potrivit anunțului de pe pagina instituției, scrie într-o postare pe Facebook Ministerul Educației.

„Postul de lector de limba română presupune promovarea limbii, literaturii, culturii şi civilizaţiei românești prin: activităţi didactice (curs, seminar, laborator, consultații, examene, elaborarea de materiale didactice, traduceri etc.), de cercetare ştiinţifică (participări/ organizări de manifestări științifice, îndrumarea și coordonarea studenților etc.), precum și prin organizarea și participarea la alte activităţi profesionale și culturale în comunitatea academică”, scrie la descrierea posturilor, în documentul anunț cu detaliile despre concurs, care poate fi consultat și descărcat mai jos în articol.

Candidaţii trebuie să fie cadre didactice, titulare într-o instituţie/ unitate de învăţământ românească acreditată sau autorizată, cu o vechime la catedră de minimum 2 ani, se arată în regulile de înscriere la concurs. 

Posturile de lector de limba română sunt la:

  • Universitatea York, Toronto, Canada, poziția 1
  • Universitatea Mohammed V din Rabat, Regatul Maroc, poziția 3
  • Universitatea din Granada, Regatul Spaniei, poziția 6
  • Universitatea de Limbi Străine din Baku, Republica Azerbaidjan, poziția 14
  • Universitatea din Chile, Republica Chile, poziția 19
  • Universitatea din Indonezia, Republica Indonezia, poziția 33
  • Universitatea de Stat din Comrat, Republica Moldova, poziția 42
  • Universitatea din Novi Sad, Republica Serbia, poziția 48

Patru din aceste posturi au fost scoase la concurs și în vara anului trecut, în august. Mai exact, este vorba despre posturile de lector de limba română la Universitatea York din Toronto, Universitatea de Limbi Străine din Baku – Republica Azerbaijan, Universitatea de Stat din Comrat (Republica Moldova) și Universitatea din Novi Sad – Republica Serbia.

Iată calendarul concursului:

Proba I – Evaluarea dosarelor de concurs

a. depunerea dosarelor în format tipărit şi electronic (CD sau DVD, sau stick), la sediul Institutului Limbii Române, direct sau prin intermediul serviciilor poștale sau de curierat – data limită: 12.01.2024, ora 12.00

b. evaluare dosare și afișare rezultate: 16.01.2024

c. depunerea contestațiilor: 17.01.2024 d. afișarea rezultatelor după contestații: 18.01.2024

Proba a II-a- Interviu

a. susținerea interviului: 19.01.2024

b. afișarea rezultatelor: 19.01.2024

c. depunerea contestațiilor 22.01.2024

Afișarea rezultatelor finale: 23.01.2024

Contestaţiile pot fi depuse exclusiv pentru nerespectarea procedurilor legale de concurs. Concursul se consideră finalizat după desemnarea de către universitate, dintre candidații admiși, a lectorului”, se arată în documentul anunț de mai jos.

Data limită de înscriere este 12 ianuarie 2024, ora 12:00.

FOTO DOCUMENT Anunțul ILR din ianuarie 2024:

DOCUMENT Cerere de înscriere la concurs

Foto: © Kasto80 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
  1. Cea mai tare chestie e asta cu Universitatea din Comrat, Republica Moldova!
    Au deci nevoie de lector de limba romana din Romamia! Zbang!
    Pastrez in CV ca stiu si Limba Moldoveneasca, ca deh, poate foloseste pe la Institutul Limbii Romane!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Datele personale ale profesorilor: Ministerul Educației va verifica declarațiile de vaccinare ale angajaților din școli, cu ajutorul Registrului de vaccinare, anunță Cîmpeanu / Ministrul, vineri: Conducerile școlilor decid verificarea

Ministerul Educației va verifica datele privind vaccinarea angajaților din școli, folosite pentru a stabili dacă o școală funcționează fizic sau online, în baza pragului de vaccinare de 60%, a spus…
Vezi articolul

Standardele curriculare și de evaluare asociate programei școlare vor fi făcute de Ministerul Educației printr-un proiect cu finanțare europeană / Surse: Proiectul a fost semnat

Standardele curriculare și de evaluare a elevilor, asociate programei școlare, vor fi făcute de Ministerul Educației printr-un proiect cu finanțare europeană, potrivit unui anunț publicat vineri seara în comunicatul instituției…
Vezi articolul