Orban: Actul de educație trece printr-o transformare: discutăm despre un alt mod de predare/interacțiune cu elevul, despre colegi care trebuie să colaboreze la distanță, oameni care învață din mers să profeseze altfel decât au făcut toată viața

448 de vizualizări
Ludovic Orban la Gala Telescoala / Sursa: Facebook – Guvernul Romaniei
Actul de educație în România trece în prezent printr-o transformare care presupune un alt mod de predare și de interacțiune a dascălului cu elevul”, colaborare de la distanță și „oameni care învață din mers să profeseze altfel decât au făcut toată viața”, a transmis luni, cu ocazia Zilei Educației, premierul Ludovic Orban, potrivit unui mesaj postat pe gov.ro și pe pagina oficială de Facebook a Guvernului..

„Actul de educație în România trece printr-o transformare dificil de anticipat cu doar un an în urmă: discutăm despre un alt mod de predare și de interacțiune a dascălului cu elevul, despre colegi care trebuie să colaboreze la distanță, fără a prejudicia oportunitățile lucrului în echipă, despre oameni care învață din mers să profeseze altfel decât au făcut toată viața. Efortul de adaptare al cadrelor didactice, aplicarea unor metode inovative menite să mențină interesul pentru învățare al copilului și să-l ajute să-și formeze competențe și abilități sunt determinante pentru a face posibilă continuarea procesului de învățământ, în pofida tuturor barierelor ridicate de criza sanitară. Faptul că noul an școlar și universitar a început în condiții de siguranță sanitară, iar dreptul la educație al copiilor și tinerilor poate fi asigurat, se datorează implicării și flexibilității cadrelor didactice, care au mers la cursuri ori au predat la distanță, cu aceeași dedicare, indiferent de situația epidemiologică”, este mesajul premierului.

La rândul său, ministrul Educației, Monica Anisie a transmis luni un mesaj pentru profesori. „Este Ziua Internațională a Educației și vă spun tuturor la mulți ani, să fiți sănătoți și să aveți grijă de acum înainte nu numai de a-i învăța pe elevii noștri, ci să aveți grijă și de sufletele lor”, a spus Anisie la o ceremonie care a avut loc luni dimineață la Biblioteca Centrală Universitară.

Sursă foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Citește și:
Sindicatele FSLI cer sancționarea elevilor și părinților care postează filmulețe din timpul predării online. Simion Hăncescu: Profesorii, amenințați cu desfacerea contractului de muncă dacă nu predau online. Este un abuz

1 comentariu
  1. Mimetismul acesta ordinar nu se pretează la un ministru așa zis prim, una zici la eufronie alta la a doua zi.Avem nevoie de un prim… lucid și imparțial.Este vorba despre o țară nu despre o că…. .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like