(P) E-Biblioteca de resurse educaționale Clasa Digitală sprijină școala online cu fișe editabile de tip Descarcă – Completează – Salvează

11.520 de vizualizări
Clasa digitala / Foto: clasadigitala.ro

Calitatea și adaptabilitatea sunt concepte-cheie pentru învățământul online. În prezent, conținutul atent selectat este un ingredient esențial pentru o educație de calitate. Asociația Școli pentru un viitor verde a lansat proiectul Clasa Digitală (clasadigitala.ro), o e-bibliotecă școlară ce include doar resurse educaționale proiectate, verificate și testate de specialiști pentru utilizare în mediul online și permite elevilor să caute în siguranță conținut relevant prin opțiunile de filtrare avansată ale platformei.

Avantajele folosirii Clasei Digitale

Clasa Digitală (clasadigitala.ro) este în prezent una dintre cele mai mari e-biblioteci de resurse educaționale în format digital pentru elevi și profesori din România.

Biblioteca Clasa Digitală cuprinde resurse pentru nivel preșcolar, primar, gimnazial și liceal la toate disciplinele.

Clasa Digitală oferă sute de cursuri, manuale școlare, colecții de reviste educaționale, ghiduri pentru profesori, carte școlară, în format digital răsfoibil (ebook), în format digital îmbogățit cu activități multimedia (aplicație interactivă) sau în format fișe editabile (Descarcă – Completează – Salvează).

Majoritatea materialelor din e-biblioteca clasadigitala.ro sunt avizate/omologate MEC.

Clasa Digitală sprijină școala online oferind portofolii de fișe editabile de tip Descarcă – Completează – Salvează. Aceste materiale digitale au fost proiectate special pentru a sprijini pregătirea temelor 100%  în mediul online.

Urmărește tutorialul de folosire a fișelor editabile pe www.clasadigitala.ro sau aici:

Cum se folosesc FIȘELE EDITABILE de tip Descarcă – Completează – Salvează
Foto: Clasadigitala.ro

Fiecare fișă (în format pdf editabil) conține spații de lucru care pot fi completate direct pe ecran, de la tastatura computerului sau a tabletei!

Fișa completată poate fi salvată local și încărcată pe platformele de management școlar (de ex: Google Classroom, Kinderpedia etc.).

CLASA DIGITALĂ ÎN CIFRE

Noi materiale sunt încărcate periodic în bibliotecă. Până la finalul acestui an, e-biblioteca va include:

31 000 + pagini de conținut educațional

de calitate, pentru orice vârstă, suport pentru lectură și instruire STEM, realizat și testat de cadre didactice, în conformitate cu programa școlară în vigoare.

900 + pachete de resurse educaționale digitale

manuale școlare, cursuri opționale, reviste educaționale, portofolii de fișe editabile, atlase școlare, cărți de povești, ghiduri pentru profesori etc.

10 000 + activități multimedia interactive de învățare

hărți 3D, animații 3D, planșe didactice, materiale video, teste interactive, partituri muzicale digitalizate, secvențe muzicale cu negativ

5 000 + minute de conținut educațional video

documentare geografice/istorice, animații, prezentări etc.

10 000 + cuvinte-cheie și 5 tipuri de filtrare

sunt disponibile în prezent pentru selectarea materialelor de pe platformă: după disciplină, nivel de studiu (preșcolar/primar/gimnazial/liceal), clasă, adresabilitate (profesor/elev), format (ebook/aplicație interactivă/fișe editabile).

1 aplicație pian virtual pentru acompaniere partituri

simulator instrument cu coarde, instrumente de suflat, instrumente cu clape

***

Înființată în anul 2010, Asociația ȘCOLI PENTRU UN VIITOR VERDE este o organizație non-guvernamentală care are ca scop promovarea și desfășurarea de programe educative,
culturale și ecologice.


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Detașare în interesul învățământului 2024. Până pe 17 mai se înregistrează acordurile pentru detașare. Lista documentelor necesare și model de cerere

Înregistrarea acordurilor pentru detașare în interesul învățământului, la unitățile de învățământ și la inspectoratele școlare, are loc în perioada 8-17 mai, potrivit potrivit metodologiei-cadru de mobilitate pentru anul școlar 2024-2025. Probele practice/orale…
Vezi articolul

VIDEO Iohannis, mesaj de Ziua Astronomiei: Vreau să-i felicit în mod special pe elevii olimpici internaționali la astronomie și astrofizică, prezenți astăzi aici, care duc mai departe flacăra acestei științe în România

Președintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe elevii olimpici internaționali la astronomie și astrofizică, „care duc mai departe flacăra acestei științe în România”, la evenimentul dedicat Zilei Astronomiei la Cotroceni, în…
Vezi articolul

Aviz favorabil pentru Florin Roman, la audierile din parlament pentru postul de ministru al Cercetării și Digitalizării: Strategia pentru cercetare “trebuie creionată uitându-ne la balanța comercială negativă a României”

Florin Roman, nominalizat pentru postul de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării în guvernul propus de PNL-PSD-UDMR, a primit aviz favorabil în audierile desfășurate, miercuri, în comisiile de specialitate din…
Vezi articolul