Părinții nu pot da copiilor mai mult de trei prenume, potrivit unei legi noi promulgate de președinte – DOCUMENT

2.399 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Părinții nu le pot da copiilor mai multe de trei prenume, prevede o lege promulgată săptămâna aceasta de Klaus Iohannis, se arată într-o informare de pe presidency.ro privind decretele semnate de președinte. Mai exact, PLX nr. 594/2020, care a trecut de camera finală, Senatul, prevede că înregistrarea prenumelui unui copil la naștere trebuie sa cuprindă maximum trei cuvinte.

Actul normativ vizează modificarea şi completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, precum şi abrogarea Ordonanței Guvernului nr. 41/2003 privind dobândirea şi schimbarea pe cale administrativă a numelor persoanelor fizice și aduce mai multe schimbări în procedura privind eliberarea actelor de stare civilă.

Mai jos, ce prevede exact noul act normativ:

19. La articolul 15, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin. (2.1) cu următorul cuprins: „Prenumele declarat la data înregistrării nașterii nu poate fi format din mai mult de trei cuvinte.”

20. La articolul 15, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins: „Dacă părinții nu au nume de familie comun sau există neconcordanță între prenumele copilului trecut în certificatul medicat constatator al nașterii și declarația verbală a declarantului ori prenumele este format din mai mult de trei cuvinte, întocmirea actului de naștere se face pe baza declarației scrise și semnate de ambii părinți, din care să rezulte numele de familie și prenumele copilului.”


1 comment
  1. Nicio problema. Romanul se adapteaza.
    Folosind modelul Anamaria, vom vedea in curand noi cuvinte, cum ar fi Ioanamariamirela. Un singur cuvant, si exista loc pentru inca doua 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Surse: Universitățile cu domenii de licență în științe și inginerie vor primi cu 33% mai mulți bani pentru burse și protecție socială, prevede proiectul Legii Deca, în care apare și un „Program Național” de sprijin pentru educație în științe exacte și inginerie / Cîmpeanu anunța „susținere privilegiată” pentru domeniile STIM

Un “Program Național de sprijinire a învățării științelor exacte, a ingineriei și matematicii” (PNSTIM) urmează să se înființeze în baza viitoarei Legi a învățământului superior, în continuarea unui program similar…
Vezi articolul

Părinții a cel puțin 200 de mii de elevi și copii aflați acum în școală online, induși în eroare de ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a anunțat de la Guvern o informație falsă pusă apoi pe Facebook și preluată de aproape toată presa

Ministrul Muncii a declarat public, de la Guvern, la briefingul de după ședința Executivului, de lângă premierul Florin Cîțu, după care a scris și pe contul său de Facebook informația…
Vezi articolul

Mai mult de 200 de profesori peste vârsta de pensionare din București vor rămâne titulari în anul școlar viitor, potrivit Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Aproape 99% din cererile cadrelor didactice au fost acceptate

Mai mult de 200 de cadre didactice din București care sunt peste vârsta de pensionare vor rămâne titulari în anul școlar 2023-2024, potrivit listei publicate de Inspectoratul Școlar al Municipiului…
Vezi articolul