Parlamentul a aprobat majorarea salariilor cadrelor didactice, creștere programată pentru 1 septembrie și amânată luna trecută de guvern

13.008 vizualizări
Foto: Facebook.com – Camera Deputaților
Plenul reunit al Parlamentului a votat astăzi, 22 septembrie, majorarea salariilor tuturor cadrelor didactice. Această majorare ar trebui să fie, în medie, de 16%, potrivit Ministerului Educației. Este vorba despre mărirea salariilor care fusese programată pentru 1 septembrie 2020 și care a fost amânată de către Guvern luna trecută.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că va ataca legea la Curtea Constituțională. După decizia CCR, legea va merge fie la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare, fie înapoi la Parlament – dacă sunt găsite elemente de neconstituționalitate. Și președintele Iohannis are două opțiuni: retrimiterea la Parlament pentru o nouă discutare sau un atac la CCR, pe motive diferite de cele ale guvernului, relatează G4Media.ro.

Ministerul Educației explica în luna august că rectificarea bugetară amână creșterea salarială prevăzută în Legea 153/2017 până în septembrie 2021.

Majorarea la 1 septembrie 2020 a fost decisă în urma acordului cu sindicatele al Guvernului Dăncilă pe 28 noiembrie 2018, iar măsura a fost prevăzută în celebra ordonanță 114/2018. Legea de aprobare a acestei ordonanțe, aprobată de Parlament, a lăsat această prevedere neschimbată. Iată aici care sunt salariile de bază pe care ar fi trebuit să le ia cadrele didactice, din această lună.


6 comments
  1. Deci, până ce profesorul de la Sibiu o va tot amâna, Legea se aplică. Salariile mărite pot fi câștigate în instanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Verificări în desfășurare la Facultatea de Sociologie a Universității din București, după ce mai mulți studenți au primit pe adresa instituțională de e-mail invitații la o conferință AUR

Studenții Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București au fost rugați de conducerea acesteia să transmită, până miercuri, dacă au primit pe adresa instituțională de e-mail invitații…
Vezi articolul

Explicațiile vicepreședintelui Consiliului de Etică pentru decizia care-l “spală” pe Lucian Bode de plagiat, în cazul cărții bazate pe o carte demonstrat plagiată: Legea lasă multe aspecte neclarificate / “Nicăieri în lege nu se menționează despre folosirea ghilimelelor”

“Putem cu toții observa că legea 206/2004 lasă foarte multe aspecte neclarificate. Îl cităm sau nu pe Newton când folosim legea gravitației? Unde tragem linia pentru ce trebuie sau nu…
Vezi articolul