Parlamentul a aprobat majorarea salariilor cadrelor didactice, creștere programată pentru 1 septembrie și amânată luna trecută de guvern

13.004 vizualizări
Foto: Facebook.com – Camera Deputaților
Plenul reunit al Parlamentului a votat astăzi, 22 septembrie, majorarea salariilor tuturor cadrelor didactice. Această majorare ar trebui să fie, în medie, de 16%, potrivit Ministerului Educației. Este vorba despre mărirea salariilor care fusese programată pentru 1 septembrie 2020 și care a fost amânată de către Guvern luna trecută.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că va ataca legea la Curtea Constituțională. După decizia CCR, legea va merge fie la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare, fie înapoi la Parlament – dacă sunt găsite elemente de neconstituționalitate. Și președintele Iohannis are două opțiuni: retrimiterea la Parlament pentru o nouă discutare sau un atac la CCR, pe motive diferite de cele ale guvernului, relatează G4Media.ro.

Ministerul Educației explica în luna august că rectificarea bugetară amână creșterea salarială prevăzută în Legea 153/2017 până în septembrie 2021.

Majorarea la 1 septembrie 2020 a fost decisă în urma acordului cu sindicatele al Guvernului Dăncilă pe 28 noiembrie 2018, iar măsura a fost prevăzută în celebra ordonanță 114/2018. Legea de aprobare a acestei ordonanțe, aprobată de Parlament, a lăsat această prevedere neschimbată. Iată aici care sunt salariile de bază pe care ar fi trebuit să le ia cadrele didactice, din această lună.


6 comments
  1. Deci, până ce profesorul de la Sibiu o va tot amâna, Legea se aplică. Salariile mărite pot fi câștigate în instanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sunt peste 160 de grădinițe private în București, cu 30% mai multe ca cele de stat. Numărul celor private a crescut doar în ultimul an cu 15%, în timp ce statul nu a mai construit nicio grădiniță nouă în ultimii 24 de ani

Numărul grădinițelor particulare din București a ajuns la 161, potrivit datelor Raportului Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), pentru anul școlar 2020-2021. În anul școlar menționat, grădinițele de stat erau…
Vezi articolul

Elevii navetiști din mai multe județe nu au asigurat transportul gratuit spre școală. Șeful ISJ Teleorman: Acum circulă niște mașini prin județ, dar nimeni nu vrea să le dea copiilor un abonament / La 3 luni de la începerea școlii, Ministerul Educației pregătește un proiect de hotărâre de Guvern prin care să le acorde sume forfetare acestor elevi

La 3 luni de când a început școala, elevii navetiști din mai multe județe nu au asigurat transportul gratuit la școală, așa cum prevede legea Educației. Ca să ajungă la…
Vezi articolul