Percheziții ale Parchetului European în capitala Croației, într-o anchetă de fraudă cu subvenții europene la Universitatea din Zagreb

262 de vizualizări
Foto © Tupungato | Dreamstime.com
Parchetul European (EPPO) desfășura, vineri, în capitala Croației, o serie de percheziții și alte investigații ca pare a unei anchete privind presupuse fraude legate de subvenții europene și fapte de corupție la Facultatea de Geodezie a Universității din Zagreb, potrivit unui comunicat al instituției.

Acțiunile vizează cetățeni croați suspectați că au comis abuz în serviciu și abuz de autoritate, împotriva intereselor financiare ale UE. Cercetările vin în continuarea unei anchete conduse de EPPO în colaborare cu instituția Poliției croate responsabile cu faptele de corupție și crimă organizată, precum și cu autoritățile fiscale din această țară., precizează comunicatul.

În noiembrie 2023, Parchetul European declanșa o anchetă împotriva unui număr de 29 de cetățeni croați, inclusiv un decan și un profesor de la universitatea menționată, reținuți într-un dosar de fraudă cu subvenții și achiziții publice pe bani europeni.

EPPO a arătat atunci că printre suspecții reținuți se număra decanul Facultății de Geodezie și un profesor din cadrul aceleiași facultăți. Ei au fost acuxați că ar fi obținut fonduri, pentru câștig personal, prin manipularea a 28 de proceduri de achiziție publică.

Citește și:
Anchetă a Parchetului European la Universitatea din Zagreb: Un decan și un profesor – printre cei 29 de suspecți arestați sub suspiciunea de fraudă cu fonduri europene

Foto © Tupungato | Dreamstime.com  / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Începe selecția pentru Consiliul cu rol fundamental în stabilirea plagiatelor, CNADTCU. Ministerul publică profilul viitorilor membri și principiile de alegere – demnitarii și politicienii, excluși

Ministerul Educației anunță că a început demersurile pentru selecția viitorilor membri CNATDCU – mandatul 2020-2024. Selecția vine în contextul în care mandatul membrilor comisiilor de specialitate și ai Consiliului General…
Vezi articolul
prima didactică

DOCUMENT Ordinea etapelor de mobilitate în învățământ 2024. Noutăți: Profesorii care se titularizează în 2024 vor preda obligatoriu un an în școala în care sunt repartizați, inspectoratele școlare decid viabilitatea posturilor

Metodologia pentru mobilitatea personalului didactic de predare pentru anul școlar 2024-2025, care reglementează condițiile de ocupare a posturilor didactice/ catedrelor vacante/ rezervate în învățământul preuniversitar, a fost publicată în Monitorul…
Vezi articolul