Personalul din învățământ a dat un exemplu întregii societăți, vaccinându-se într-o proporție dublă față de ținta la nivel național, anunță ministrul Educației: De luni peste 2,8 milioane de elevi merg fizic la școală

23.252 de vizualizări
Foto: Grigore Popescu / Agerpres Foto
Personalul din învățământ a dat un exemplu foarte bun întregii societăți, vaccinându-se într-o proporție dublă față de ținta anunțată de premierul României pentru data de 1 iunie, potrivit declarației ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, la AlephNews.

Ministrul a spus că deja 60% din personalul din învățământul preuniversitar și universitar s-a vaccinat, din care 50% sunt persoane cu schema de vaccinare completă.

Sorin Cîmpeanu: „60% este procentul personalului din învățământ vaccinat, în condițiile în care ținta națională pentru data de 1 iunie, anunțată de prim-ministrul României, este de 30%. Deci personalul din învățământ a dat dovadă de responsabilitate, vaccinându-se într-o proporție dublă față de ținta de care ne apropiem la nivel național. 60% nu este puțin, dintre care 50% au schema de vaccinare completă. Este un exemplu foarte bun pe care personalul din învățământ l-a dat întregii societăți, din perspectiva înțelegerii responsabilității și a nevoii de siguranță sanitară în școli și universități. Acest proces de vaccinare va continua.”

Legat de procentul rămas, respectiv 40% dintre angajații din Educației care încă nu s-au vaccinat, Cîmpeanu a menționat că cei care sunt antivaccin „din fericire nu sunt mulți”, restul fiind de fapt oameni nehotărâți care „nu s-au concentrat pe înțelegerea completă și corectă a importanței și necesități vaccinării”.

Sorin Cîmpeanu: „Dintre cei 40% care într-adevăr nu s-au vaccinat, unii au contraindicații medicale, alții din păcate au convingeri, de neînțeles pentru mine, împotriva vaccinării, dar din fericire nu sunt mulți. Cei mai mulți din restul de 40% sunt colegi care, din diverse motive, sau nu acordă suficient atenție, sau nu s-au concentrat pe înțelegerea completă și corectă a importanței și necesității vaccinării. Rămân în continuare optimist cu privire la avansul numărului persoanelor vaccinate, angajați ai sistemului de educație”. 

Din declarațiile ministrului reiese că mai puțin de 200.000 de elevi rămân în online săptămâna următoare și peste 2,8 milioane vor merge, fizic, la școală.

Sorin Cîmpeanu: „Săptămâna viitoare vor putea merge la școală cu prezență fizică peste 2,8 milioane de elevi. Astăzi avem doar 427 de localități în care rata de infectare este mai mare decât 1 la mie, restul de 2.574 de localități, în care avem aproape 90% din populația României, rata de infectare fiind sub 1, elevii vor putea să meargă la școală cu prezență fizică, ceea ce este un lucru extrem de important și îndemn la respectarea tuturor regulilor de protecție”.

Foto: Grigore Popescu / Agerpres Foto

Citește și:
Ministrul Educației, despre învățătoarele care critică subiectele de la clasa a IV-a: Sunt colegi a căror activitate o respect, dar care, din păcate, nu reușesc să înțeleagă că lumea se schimbă. Când se schimbă lumea trebuie schimbat și sistemul de educație

10 comments
  1. Dacă rata de infectare scade sub 1 la mie toți elevii merg la școală!!! Teoretic.. Practic, nu. In Brad județul Hunedoara, rata este de 0.46 dar V-VIII este tot online.. De un an de zile.. Explicația? Tipic romanesc

  2. Degeaba ne lauda daca in realitate suntem la coada sistemului bugetar.
    Poate prind glas si sindicatele!!!

    1. Școala se termină pe 25 iunie . Elevii de clasa a VIII sunt deja în examen la această dată , cu tot ce presupune ( supraveghere , corectură ). Urmează , imediat , bacalaureatul . Apoi înscrierea elevilor la liceu , repartizare , preluarea dosarelor. Apoi titularizare , definitivat. Și s- a dus luna iulie , când este programată și a doua sesiune pentru EN. În august – corijări , a doua sesiune pentru bacalaureat . Este adevărat , nu toți profesorii sunt prinși în toate aceste activități , dar sunt mulți. Faceți o analiză realistă și acceptați că cele trei luni de vacanță pe care le reclamați nu există pentru profesori. Recomand atotștiutorilor să nu se bage in probleme despre care nu cunosc mare lucru , puțin bun simț nu strică.

  3. Trist dragi profesori nu va mai vaccinati v-a puneti sanatatea in pericol pt niste vanduti noi parintii nu va conditionam sunteti liberi sa alegeti

      1. Nu stiu de restul insa după parerea mea e mai bine ca profesorii sa se vaccineze si elevii la fel. Ce asa mare tragedie sa te vaccinezi, nu inteleg. Eu m-am vaccinat si sunt bine mersi, fara vreun simptom infara de o ușoară durere in brat, insa e grea biologia pentru unii, vaccinurile au un raționament simplu deci nu vvad ce asa mare tam tam, despre ARN cei de la profil de stiinte cel puțin învață in clasa a 12-a, filozofii sa zicem ca e mai scuzabil sa nu înțeleagă cum funcționează, sau nu,pentru ca exista google si cat de inapt ai fi sti sa dai un search.

        1. Draga “Eleva” ,faptul ca citesti pe google nu inseamna ca sti sau ca ai invatat ceva. Publicarea de impresii personale sub diverse substantive comune sau al anonimatului , denota ca persoana respectiva nu este catusi de putin sigura pe ceea ce scrie,fapt care ma duce sa te consider un raspandac al sistemului! Alex – ex profesor

          1. @alex, bine ca doar ex-profesor
            In primul rand tu, ex-ule, ar trebui sa mai pui mana pe carte. Nu de alta, dar ingrosi randurile celor pe care ii incurca teribil numarul de i-uri (aici, din pacate, o includ si pe Eleva).
            Apoi, faptul ca eu semnez B, tu semnezi Alex (apropo, esti singurul din galaxie cu numele asta?) sau persoana de mai sus semneaza Eleva nu inseamna nicidecum ca nu putem fi siguri pe ceea ce afirmam. Ea sustine ca nu-i intelege pe cei care evita sa se vaccineze, eu inclin s-o sustin in ceea ce spune pentru ca gandesc la fel, in schimb tu emiti judecati de valoare absolute fara argumente. De unde deducem ca rationamentele tale simple, primare, pornesc si se opresc din si in cu totul alt loc decat ar trebui.

  4. Motivul este următorul :
    In afara de dorința de a se proteja de transmiterea comunitara a virusului, cadrele didactice sunt foarte expuse, din cauza ca elevii contaminati sunt în general asimptomatici. Aceștia continua sa vina la scoala, imbolnavindu-si colegii vulnerabili, profesorii , membrii familiilor.
    Și aceștia nu vor face neapărat forme asimptomatice sau ușoare .
    De aceea sunt speriate cadrele didactice de se vaccinează pe rupte.
    Ati putea (dar nu vreți) sa dispuneți testarea obligatorie și saptamanala a tuturor elevilor, ca să fie depistați cei infectati si asimptomatici. Dacă aceștia sunt depistați săptămânal, vof fi izolați acasă și macar în scoli nu se va mai transmite virusul.
    Profesorii nevaccinati nu sunt un pericol, întrucât ei nu mai sunt protejați de timus și fac forne cel puțin simptomatice (dacă nu grave) și se izolează imediat. Nu umbla liberi prin comunitate precum elevii asimptomatici, care sunt vectorii principali de transmitere a virusului.
    O alta problema ar fi faptul ca nu exista o rețea de autobuze scolare.
    In Bucuresti, tristul primar general, a desfiintat pana și rețeaua pilot, numai pentru ca a fost întemeiată de Firea. Asta în loc sa extindă în toată Capitala reteaua de autobuze școlare.
    Astfel elevii și profesorii sunt expuși (cel puțin în București) contaminării în mijloacele aglomerate de transport în comun.
    Cam asa se face o analiza, nu trei lulele și laude.
    Mai bine i-ați lauda pe profesori ca au suportat și suporta cu stoicism toate absurditatile, dictatura și frustrările tuturor, ca niște soldați în linia întâi ce sunt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Director de viitor – conferință cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Peste 80% de posturi – ocupate în concursul de directori de școală / Vom propune în viitoarea lege a învățământului preuniversitar introducerea postului de director administrativ

Concursul de directori s-a încheiat și este momentul să aflăm ce vor face cei peste 8 mii de directori care au fost admiși, dar mai ales ce vor face autoritățile…
Vezi articolul

OFICIAL Pentru toți profesorii din preuniversitar anul acesta școlar nu se fac decât cursuri de formare continuă în sistem online, iar evaluarea finală va fi tot online pe bază de portofoliu / Furnizorii trebuie să obțină avizul Comisiei Speciale de Acreditare din minister

În anul școlar 2020-2021 nu se desfășoară activități de formare continuă în sistem față-în-față sau blended-learning, ci doar în sistem online, asta prevede ordinul nr. 5.767 din 15 octombrie 2020…
Vezi articolul

Consultarea profesorilor schimbă educația. Dezbatere World Vision România – Edupedu.ro / Cinci campanii în sprijinul elevilor, profesorilor, școlilor / Secretarul de stat Sorin Ion: pentru planurile-cadru de liceu va fi consultare publică „în perioada imediat următoare”

96% dintre profesorii chestionați de World Vision România într-un sondaj spun că își doresc să fie consultați prin chestionare privind deciziile în educație (75% vor în mare măsură și 21%…
Vezi articolul