Personalul din învățământ are prioritate la vaccinare anti-COVID, spune Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale

6.646 de vizualizări
Foto: gov.ro
Personalul din învățământ are prioritate la vaccinare, potrivit medicului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România. Acesta a spus pentru Stirile ProTV care sunt domeniile de “activități critice” incluse în al primul val de vaccinare cel care cuprinde domeniile prioritare pentru protejarea funcționării unui stat.

În primul rând vor fi vaccinați gratuit angajaţii din spitale – de stat şi private, personalul care desfăşoară activităţi esenţiale, cei peste 65 de ani şi cei cu boli cronice care au împlinit 18 ani, acestea sunt cele 4 categorii care vor beneficia primele de vaccinul anti-COVID.

În cadrul personalului care desfășoare activități esențiale, medicul coordonator al campaniei de vaccinare a enumerat și “tot ce înseamnă învățământ”.

„Al doilea criteriu foarte important este cel al protejării activităţii esenţiale, activităţile critice, din ceea ce înseamnă funcţionarea unui stat, a unei societăţi, începând de la siguranţa naţională. apărare, transporturilor, energie, management, deşeuri, tot ce înseamnă învăţământ, sunt domenii fără de care viaţa noastră de zi cu zi nu se poate desfășura optim″, a spus dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID.

Colonelul Valeriu Gheorghiţă este medic primar infecţionist la Spitalul Militar Central din Capitală şi coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19.

În învățământ lucrează peste 300 de mii de persoane, din care 240 de mii sunt cadre didactice, potrivit INS.

Lista este făcută după recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, spun responsabilii, şi ţine cont de câteva aspecte importante, cum ar fi riscul de a face o formă gravă a bolii sau de a infecta mai mulţi oameni.

Serul imunizator va veni în tranşe, iar acestea au fost calculate la numărul de locuitori. De fiecare dată, România va primi 4,3 % din cantitatea pe care o va distribui Comisia Europeană.

Foto: dr. Valeriu Gheorghiță/gov.ro


5 comments
  1. Da, da. Conform legii si la antigripal aveam prioritate. N-am vazut picior de antigripal in invatamant in 15 ani de predare. Asa ca lasati minciunile.

    1. @Florica Panciu,
      ce ar fi totusi sa aveti prioritate doar la coada la farmacie, pentru a vi le cumpara(daca vreti sa le faceti primii) ?!?!

      1. Sireacu’ Gigel, cât o fi suferit el în școală! Cu un IQ mic, mic de tot, trebuie să fi fost tare greu. Bine că între timp s-a inventat internetul și se defulează și el cum poate. Succesuri Gigică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ungaria va avea un registru al pedofililor: condamnații nu vor putea ocupa locuri de muncă în care interacționează cu copii / Modificarea legislației stabilește și reglementări privind educația sexuală în școală, care nu va putea avea ca obiectiv promovarea schimbării de gen sau a homosexualității

În Ungaria va fi creat un registru al persoanelor care comit infracțiunea de pedofilie. Modificarea Codului Penal mai prevede că pedofilii nu vor putea ocupa locuri de muncă în care…
Vezi articolul

Creștere cu 200% a numărului de profesori vaccinați, de la o săptămână la alta, după impunerea ratei de vaccinare drept criteriu de redeschidere a școlilor, anunță Valeriu Gheorghiță

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a informat marţi că, în ultima săptămână, peste 3.200 de cadre didactice şi peste 3.100 de elevi…
Vezi articolul

Școlile trebuie să transmită azi câți elevi încap “distanțați” în clase și de câți învățători și educatori au nevoie sau câte norme în plus sunt la liceu și gimnaziu. Dacă nu încap în clase, o parte din elevii de la V-VII și IX-XI vor face ore online, simultan cu cei de la școală

Ultimatum dat de inspectoratele școlare județene școlilor pentru transmiterea la centru a datelor despre câți elevi încap fizic la școală și de câte cadre didactice sau norme didactice ar fi…
Vezi articolul