Pisica Gli poate rămâne, chiar dacă Sfânta Sofia a fost transformată în moschee

341 de vizualizări
Pisica Gli in Catedrala Sfanta Sofia / Foto: Instagram
Cu mii de fani pe Instagram şi admirată chiar de un fost preşedinte american, pisica Gli este aproape la fel de celebră precum ”casa” ei, catedrala Sfânta Sofia din Istanbul, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Însă după ce autorităţile turce au luat decizia de a transforma muzeul Sfânta Sofia în moschee, numeroşi turci au început să se întrebe ce se va întâmpla cu Gli, dacă va trebui să-şi găsească o nouă casă, chestiune ce a fost abordată şi de numeroase publicaţii din Turcia.

Gli, pisica gri cu ochii strălucitor de verzi, a devenit un fel de mascotă a muzeului Sfânta Sofia, fiind răsfăţată deopotrivă de personalul muzeului şi vizitatori. Printre cei mai de seamă admiratori ai ei se numără fostul preşedinte american Barack Obama, care a fost filmat în timp ce o mângâia cu ocazia unei vizite din 2009.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Tinerii pasionați de hip-hop, arte vizuale, actorie, dans sau scriere creativă, sunt invitați să participe la un proiect inedit al Teatrului Radu Stanca

Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu anunță lansarea proiectului LIBERTY, adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14-19 ani și finanțat prin Programul Europa Creativă. Pasionații de hip-hop, arte vizuale, actorie, dans sau scriere creativă, interesați…
Vezi articolul

Elevii navetiști care nu au asigurat transport public nu vor avea gratuitate, ci vor primi o sumă forfetară, în baza unui Card național de elev, potrivit proiectului legii Învățământului Preuniversitar, prezentat de Ligia Deca

Elevii care învață în altă localitate decât cea de domiciliu și “nu pot beneficia de transport public de persoane prin curse regulate” nu vor beneficia de transport gratuit, ci vor…
Vezi articolul

Două posturi de experți au fost scoase la concurs de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație / 4.600 de profesori vor deveni vectori în implementarea evaluării unitare, în cadrul proiectului care va produce standarde de evaluare și notare – documente

Au fost scoase la concurs două posturi de experți de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, potrivit unui anunț al instituției. Posturile sunt în cadrul proiectului „Standardizare…
Vezi articolul
Cursurile Universității Politehnica

Peste 4.400 de profesori nu aveau laptopuri sau tablete pe care să lucreze cu elevii, ori acces la internet, arătau datele Ministerului Educației actualizate acum 4 luni. Județul Iași e pe primul loc, Bucureștiul pe 2 / Încă sunt 248 de mii de elevi fără dispozitive

În continuare 1.145 de cadre didactice sunt fără acces la internet și 3.300 sunt fără dispozitive, potrivit setului de date publicat de Ministerul Educației pe portalul de date deschise data.gov.ro.…
Vezi articolul

Programul de ore remediale se derulează toată vara, până la 31 august, spune Sorin Ion, secretar de stat la Educație: Evident că la începutul anului școlar următor se impune un nou ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății cu regulile și condițiile de acces la școală

Programul de ore remediale se derulează toată vara, până la 31 august, spune Sorin Ion, secretar de stat la Ministerul Educației, într-o declarație la Speranța TV. Oficialul a mai anunțat…
Vezi articolul