Pornirea permanentă a camerelor video din sălile de clasă, o posibilă soluție în combaterea violenței din școală, spune ministra Educației / Deca ar fi de acord cu exmatricularea pe 3 zile, propusă de sindicate

6.594 de vizualizări
Ligia Deca / Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat marți, 11 aprilie, că pornirea permanentă a camerelor video din sălile de clasă poate reprezenta o posibilă soluție în combaterea violenței din școală. Reacția vine după ce sindicatele profesorilor propun reintroducerea exmatriculării elevilor în lege, plus detenție școlară și amenzi pentru părinți.

„Avem camere de luat vederi și am văzut că în anumite cazuri au fost și utilizate înregistrările. Sigur, avem un regim acolo, trebuie să avem grijă vizavi de dreptul la imagine, de dreptul profesorului de a nu fi supravegheat în timpul orei, dar eu cred că, pentru interesul public, cum ar fi combaterea violenței, ar putea fi o măsură care previne faptul că știu că se poate vedea fapta antisocială și, sigur, numai anumite persoane autorizate ar trebui să aibă acces la aceste înregistrări, dar, în opinia mea, ele pot reprezenta o soluție”, a spus Deca.

Referitor la exmatricularea pe 3 zile, ministrul Educației a spus că nu ar fi o idee rea: „O astfel de măsură, dacă ea este însoțită de măsuri de consiliere și de anumite acțiuni pe care elevul și familia ar trebui să le facă, cred că nu ar fi o idee rea.”

Declarațiile Ligiei Deca:

Reporter: Este o măsură care a venit din partea profesorilor. Domnul Nistor a spus mai devreme că ce ar fi dacă nota la purtare ar conta la evaluarea națională, la admiterea la liceu, la bacalaureat.

Ligia Deca: Depinde despre ce vorbim. Dacă este o limitare a dreptului la educație, iarăși avem o problemă constituțională. Trebuie să analizăm împreună cu juriștii.

Reporter: Despre exmatriculare vreau să vă întreb. Propun sindicatele 3-5 zile exmatriculare limitată – asta înseamnă că nu ar exclude din sistemul de învățământ obligatoriu elevul.

Ligia Deca: Aceasta este o suspendare. Da, o astfel de măsură, dacă ea este însoțită de măsuri de consiliere și de anumite acțiuni pe care elevul și familia ar trebui să le facă, cred că nu ar fi o idee rea.

Reporter: Și folosirea camerelor din sălile de clasă.

Ligia Deca: Noi deja avem prevăzut în legea învățământului preuniversitar niște camere unde să se poată face intervenții, consiliere, inclusiv logopedie. Cred că astfel de camere ar putea fi utilizate în extremis atunci când sunt astfel de cazuri.

Reporter: Ne referim la camerele video, dacă pot fi pornit în timpul orelor pentru a supraveghea practic situații de genul acesta: violență și din partea elevilor, și din partea profesorilor.

Ligia Deca: Avem camere de luat vederi și am văzut că în anumite cazuri au fost și utilizate înregistrările. Sigur, avem un regim acolo, trebuie să avem grijă vizavi de dreptul la imagine, de dreptul profesorului de a nu fi supravegheat în timpul orei, dar eu cred că, pentru interesul public, cum ar fi combaterea violenței, ar putea fi o măsură care previne faptul că știu că se poate vedea fapta antisocială și, sigur, numai anumite persoane autorizate ar trebui să aibă acces la aceste înregistrări, dar, în opinia mea, ele pot reprezenta o soluție.

Reporter: Asociația Sindicatelor Spiru Haret se pronunță pentru crearea unor centre de reeducare.

Ligia Deca: Avem deja centre educaționale speciale, dar direcționarea copiilor către aceste centre nu o poate face decât instanța, deci acolo avem o procedură foarte clară, din punct de vedere juridic. Nu cred că ne trebuie segregare de tip centre de reeducare, așa cum existau în perioada de dinainte de 1989. Cred că în deceniile ce au trecut am văzut că există soluții mult mai eficiente pentru reabilitarea elevilor. De altfel, asociația psihologilor atrage atenția asupra acestor măsuri care pot da fals impresia că rezolvă problema, dar, de facto, nu adresează cauzele.

Citește și:
BREAKING Sindicatele profesorilor propun reintroducerea exmatriculării elevilor în lege, plus detenție școlară și amenzi pentru părinți. Nota la purtare să fie luată în calcul la admiterea la liceu sau BAC – document

34 comments
 1. Este o aberație,nicidecum o soluție…Dacă se va face așa ceva,jumătate dintre profesori vor pleca din sistem.Sunt destule alte soluții,Un profesor care scapă clasa din mana,nu are decât să se adreseze conducerii,să ceară inspecții repetate la ora.Si doar astfel de inspecții pot fi considerate camere vii…

 2. Ar fi cel mai si cel mai bun lucru pe care ar putea vreodata sa il faca ministerul invatamantului pentru copii. Asa s ar vedea cata superficialitate existe din partea profesorilor in predarea materiilor, s ar vedea cum in aceeasi scoala sunt angajati toti membrii aceluiasi neam si asa ministrul si alesii ministerului vor vedea de ce sunt rezultate slabe la examenele copiilor, victime ale procesului de invatamant actual.
  Sa se creeze un nou serviciu necorupt, impartial, platit corespunzator, in ministrrul invatamantului care sa supravegheze in timp real si sa poata stoca informatiile, astfel copii care in ziua de azi sunt in scoala sa aiba o sansa la educatie.

  1. “Copiii”, doamna Flori! Cu trei de “i”. Inainte de asertiuni ilogice (adica de afirmatii tembele, ca sa intelegi si mătăluță), invata sa te exprimi.
   PS. Intrebare, doamna Flori: de cate ecrane si de cati oameni ar fi nevoie ca sa se supravegheze “in timp real” toate salile de clasa din tara?
   PS 2. Esti dintre aia care stateau cu limba scoasa la “Big Brother”, nu?

   1. Asta e picata din luna. Eu daca as avea paznic in mica mea scoala s-ar rezolva o suta de probleme: stresul meu psihic ca profesor de serviciu, patrulatul prin sali si un singur coridor amarat, siguranta elevilor si a mea, sanctionarea in timp real, instant. L-a prins, l-am ars la catalog. Camere avem. Au si stiut ca erau deschise si-n cwwr i-a durut. Se credeau vedete, Miss Universe dand usor din mana la camera in timp ce ne vorbea despre…free Willy. Sa fim seriosi. Ideea cu camerele e pt.a tinti profesorul, nu elevul. De ce sunt camere, de aceea eu ca prof.rational(nu cu minte de elev) si mai tare ma autocenzurez si nu tip, nu lovesc, nu ma enervez. Si iata, vom avea aceleasi scene de pasivitate la acte de violenta, pentru ca, tata, daca-i scapi una, nu doar zbori din invatamant, dar faci si parnaie pentru un mucos sociopat. Sanctiunile sunt cheia si aplicarea lor fara mila. Ei au mila de prof.? Nu. Elevul nu e un pahar de cristal, nu se sparge, nu se traumatizeaza cum cu imbecilitate le-ati bagat de 20 de ani in cap. Face, raspunde. Greseste, isi asuma. Asta e gandirea sanatoasa de viitor cetatean, nu sa-ti traga fusta la catedra de frica sa nu lezezi odrasla.

  2. BRAVO !!! Sa se vadă profesorii care dorm, care stau cu ochii în telefon și ii terorizează pe elevi cu notele. Sa nu mai stea la cerșit. Sa le.intre morcovul în … , sa își merite salariul pt cele 3-4 ore pe care le au zilnic.
   Noi parintii vrem camere. Profesorii nu! De ce oare???? HA , HA, HA……

   1. Tanti elena, ia-ti medicamentele la timp, cere sa treci pe electrosocuri si da-ti copiii spre adoptie, ca ei n-au nici o vina.
    PS. Oana, daca tu esti, totusi, intra la loc in salon. Te strigam noi cand e ora de vizita.

    1. Ai mei copii vor sa învețe, dar nu au de la.cine….doar cu meditații rezolvam… De aceea sunt asa revoltata. Cel puțin 1000 lei pe.luna se duc pentru meditații. Nu mi se pare normal. Toți parintii din clasa se plâng de profesorii de romana , matematica, engleza, franceza ca nu fac numic. Pentru ce este scoala?

 3. Bați câmpii cu gratie,madam! Camerele funcționează în unele școli de ceva ani și rezultatul e zero! Navighezi în derivă!

 4. Tichie de margaritar. Lasati tampenii de genul camerelor. Voi ati facut din profesor paznic si vreti acum camere si monitorizare video cand nu ati fost in stare sa platiti un amarat de om? Eu vad solutia prin: Paznic care sa faca ce face prof.de serviciu, sanctiuni clare cu exmatriculare, aplicarea reala a legii care spune ca parintele da amenda daca elevul nu merge la scoala sau nu insoteste copiii mici la/de la scoala. Un nou regulament care sa interzica cu desavarsire telefonul la scoala, sa existe uniforma si sa se scada nota la purtare fara multa birocratie. Suntem profesori, nu procurori sa investigam cazuri. Si porcaria cu 8 saptamani sa iti revii sa dispara. Ai gresit, platesti si ramai cu plata. Iti asumi cand esti bolovan fara cei 7 ani de acasa

 5. Noi luăm măsuri doar atunci când se întâmplă ceva foarte grav. Dacă nu “băgăm” mâna în buzunarele părinților nu se va întâmpla nimic. Camerele ar putea să rezolve unele probleme. Eu cred că amendarea părinților pentru actele de indisciplină ale copiilor sau pentru absenteism ar fi mult mai eficientă. Elevul nu poate fi îndreptat fără implicarea părinților. Centrele de reeducare – cea mai proastă idee, cheltuieli suplimentare pentru stat , probabil fără rezultate spectaculoase.

 6. Activarea camerelor de supraveghere este o măsură corectă, se practică în aproape toate instituțiile, cu timpul se va generaliza. În ce mă privește, n am nimic de ascuns,îmi fac treaba la ore.

 7. In unele scoli sunt deja pornite camere video care se utilizeaza la examene. Poate se pun camere pe hol, in curte si la intrare in scoala.

  1. În ce școală sunt camerele pornite în clase? Nu prea cred să fie așa, e ilegal. Și în școala mea am încercat o vreme să îi păcălim pe elevi că sunt pornite, până au aflat și ei că nu e permis și am lăsat-o baltă. Sper să găsim o modalitate de a porni camerele alea, ar fi bine și pentru elevi și pentru profesori.

 8. Dacă un copil mic e hrănit forțat cu un aliment care nu corespunde, nu i se face greață? Nu plânge? Nu este greața o reacție organică a unei anomalii? Tot la fel, elevii pot reacționa psihologic atunci când li se servește o educație dezlânată, greoaie și ineficientă ca a noastră.
  De ce este greoaie și ineficientă?
  În primul rând, pentru că este centralizată. În al doilea rând, pentru că este permis accesul în comisiile de programe, manuale și subiecte de examen a persoanelor care n-au lucrat niciodată cu copii.
  La fel cum un medic trebuie să dețină un rezidențiat – să fi lucrat cu pacienții – tot la fel un cadru didactic trebuie să fi lucrat cu grupa de vârstă respectivă înainte de a participa în asemenea comisii.

  UN PRIM PAS CARE TREBUIE FĂCTU PRIN LEGE ESTE CONDIȚIONAREA PARTICIPĂRII ÎN COMISIILE DE PROGRAME, MANUALE ȘCOLARE ȘI SUBIECTE DE EXAMEN DE UN NUMĂR DE ANI PETRECUT LA GRUPA DE VÂRSTĂ RESPECTIVĂ.

  Adică nu poți face manuale, programe sau subiecte de gimnaziu dacă n-ai predat o zi la gimnaziu.

  Al doilea pas este de a considera funcțiile dobândite în sistem incompatibile cu participarea în comisiile de programe, manuale sau subiecte de examen. Să fie considerate CONFLICT DE INTERESE.

  Pașii pe care trebuie să-i facem sunt de fapt simpli. Problema e că nimeni nu vrea să-i facă. De ce? Uite d-aia!

 9. 1. GPDR.
  2. Confundați (intenționat sau nu) exmatricularea cu eliminarea.
  3. Supravegherea video doar CONSTATĂ un eveniment deja produs, nu previne nimic.
  4. Zile întregi toți politrucii s-au tăvălit de grija profesorilor si elevilor dar când au ajuns la momentul deciziei concrete au schimbat repede narațiunea.

  Fără presiune publică nu se va schimba nimic.
  Corpul profesoral mai are o șansă să se trezească, înainte ca aceste legi să fie adoptate pe repede înainte săptămâna viitoare!

  Aveți adresele de email ale decidenților adevărați!

  https://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.co?idc=9&cam=2&leg=2020&idl=1

  Scrieți oficial ce vă doare, nu vă mai lamentați doar în privat și pe la colțurile școlii.

 10. Pai atunci toți putem pune sechestru pe modul în care ne facem meseria la locul de munca nu?? Scoatem un ban în plus PESTE BANUL PE CARE ÎL PRIMIM CA SE NE FACEM FISA POSTULUI.
  Deci debutanții sa plătească pt ca sunt ajutați cand nu știu aia, nu stiu cealaltă. VREAU ȘI EU SA FIU PLĂTITĂ IN PLUS, CE EU AM OASE IN BURTA? Când învatam un cadru didactic pus director care nu știe economie, contabilitate, administrație etc, etc, etc sa fim plătiți în plus!
  Am dreptate???

 11. Incompetentii astia in frunte cu doamna doctor iau iar decizii pe genunchi. 7 ani cat a lucrat la Romania Dulapului coana Ligia nu a aflat de problemele din scoli. Ea visa la cai verzi pe pereti gen internationalizare, diversitate, echitate blah blah blah.

 12. Ce nu se spune este faptul ca în școli directiunea și nu numai urmăresc la clasa tor ce se întâmplă. Camere sunt deja și doar se fac ca nu sunt folosite.Sunt folosite ,suntem la big brother tot timpul.
  Doar ca dacă apare și în lege dreptul de a fi folosite sa vezi circ și sanaj și bătaie de joc.
  Întrebarea care apare este :se respecta drepturile omului prin asta?De ce sa bagi camere de luat vederi și scoți legile de bun-simț care asigurau ordinea și disciplina?Ce minte machiavelica pregătește un alt context pentru alta măgărie socială?
  Nu,mulțumesc.
  De asta au scos exmatricularea și toate cele,ca să ne filmeze la ora și apoi sa își dea cu părerea orice analfabet care a că….at un plod și scuipator de semințe?

 13. Dna Ministru trebuie sa fie de acord și cu propunerile sindicatelor care presupun costuri suplimentare: paznici in toate școlile, consilier scolar/psiholog in fiecare scoala, profesor de sprijin unde este cazul, s.a! De fapt dacă s ar fi respectat Legea educației si s ar acorda 6% cum este legal nu se ajungea aici! Cu 2,3/3% nu este posibil sa oferi o educație de calitate! De aceea sindicatele solicita finanțare corecta !

 14. GDPR + lecția e proprietate intelectuala (vrei să mă filmezi, plătești încă o lecție): Sunt prea mulți elevi în clasele primare/gimnaziu. Există proceduri/reguli pentru fiecare caz în parte și nu pot fi aplicate din cauză de incompetență. În locul lui Ciucă aș demite și portarul de la minister și aș desființa toate agențiile conexe. Na mă, economie.

 15. Atunci, sa se puna camere si in spitale si in toate instituțiile publice, inclusiv la parlamentari…Este vorba despre intimitatea profesorului la catedra…Nu se poate asa ceva!👎👎👎👎👎👎👎

  1. Profesorul nu e singur, la catedră… e în prezența câtorva zeci de elevi. Despre ce intimitate vorbim?

  2. Nu exista așa ceva. Sunt cadru didactic și susțin această măsură. Să fie transparență totală. De ce să-ți fie teamă, ca profesor, că ești filmat în timpul orelor? Ori nu îți faci treaba așa cum ar trebui? Ori nu ești decent? Vei avea ocazia să le oferi tuturor, permanent, exemplul tău personal. Propun chiar două camere, una in fața și una în spatele clasei.

   1. Crezi ca te ajuta cu ceva ca ești filmată?Este zero barat.Vor fi vânate doar “Momente și schițe ” ,circ și va fi dat la multime drept hrană. Asta e tot.Nu e pentru tine.Tu nu valorezi nimic și nici siguranță ta nu înseamnă ceva pentru minister.Nici pentru copii.Este pentru mulțimile de scuipatori de semințe,de asistați sociali care trebuie ținuți în întuneric, trebuie justificat cumva haosul și ruina spre care ne îndreptăm și asta vor sa facă. Ne folosesc pe post de hrană pentru mulțime.
    Crezi ca le pasa de competență ta?
    Nu ești prea atenta la ce se întâmplă în jurul tău,nu?
    Nu le pasa de școală românească ei își trimit copii in Anglia sau Franța la studii,când sunt bolnavi se duc la doctori in America.Scolile noaste le închid, la fel și spitalele si pe noi ne trimit la munca în străinătate și aici aduc indieni și negri sa muncească.
    Mai vrei sa te filmeze?Pentru ca exact ziua aia în care îți este rău,în care ai ghinion ,în care se aliniază astrele,pe aceea o vor pândi ca să o arate scuipatorilor de semințe.
    Mult noroc!Poți sa te filmeze tu,asa,voluntar.Nu te tine nimeni.

    1. @Hangița

     Unii oameni nu intelelg si pace, ei vor Minunata Lume Noua si 1984. Li se pare foarte normal, ei “n-au nimic de ascuns” si sunt de acord cu orice fel de supraveghere si orice fel de masuri pentru “binele comun”. Ei isi merita pe deplin viitorul “chinez” cu supraveghere in masa si “sitemul de credit-ul social” unde daca ai spuns ceva “incorect politic” vei fi pedepsit de sistem-ul politic.
     George Carlin: Exista un motiv pentru care Educatia a fost distrusa si nu va fi reparata absolut niciodata. Nu se va imbunatati niciodata si fiti bucurosi cu ce ati avut pana acum. Si asta pentru ca proprietarii acestei tari nu-si doresc sa imbunatateasca ceva. Si ma refer la adevaratii proprietari, adica acele super-interese elitiste care controleaza tot si iau decizii importante. Uitati de politicieni, politicienii sunt pusi acolo pentru a vi sa da iluzia ca aveti libertate de alegere. Nu aveti! Nu aveti nici un fel de libertate, ci proprietari. Si ei va detin in totalitate. Ei detin totul. Detin cele mai importante pamanturi, detin si controleaza corporatiile. Ei au cumparat de mult timp toate locurile in Senat, Congres, in Agentiile Nationale, in Primarii, au judecatorii in buzunarul de la spate si mai detin si toate marile companii de mass- media, astfel incat sa controleze informatiile pe care voi le primiti si le auziti, v-au prins toata societatea ca intr-un cleste. Cheltuie anual miliarde de dolari facand trafic de influenta (lobby), astfel incat sa primeasca ceea ce isi doresc. Ei nu isi doresc o populatie formata din cetateni capabili de gandire critica. Ei nu vor oameni bine informati, bine educati, adica capabili de a gandi critic, nu sunt inderesati de asta, pentru ca asta nu-i ajuta, ci ar fi importiva intereselor lor. . Asa este! Ei nu vor oameni suficient de inteligenti, care atunci cand stau la masa sa se gandeasca la cat de mult rau au facut sistemului actualei societati, sacrificand nenumarate destine in ultimii 30 de ani. Ei nu-si doresc ca voi sa ganditi. Sititi ce-si doresc ei? Muncitori obedienti, adica oameni suficient de inteligenti ca sa lucreze cu calculatorul/utilajul si sufficient de prosti astfel incat sa accepte aceste joburi de rahat pe salariu mic si care devin din ce in ce mai absurde, cu ore suplimentare, reducerea beneficiilor, reducerea omului la stadiu de obiect, si intr-un final o pensie care nu-ti ajunge nici macar pentru 2 zile. Iar acum ei vor sa vina dupa Sistemul de Pensii si Asigurari Sociale. Vor sa va ia banii vostri pentru batranete inapoi, ca sa ii dea prietenilor lor infractori de pe Wall Street. Si stiti ceva – chiar o sa vi-i ia – o sa vi-i fure pe toti mai devreme sau mai tarziu, si asta deoarece ei detin intru totul aceasta tara. E un mare club, iar voi nu faceti parte din el. Voi si cu mine nu ne aflam in acest mare club. Si apropos, e vorba de acelasi club mare care obisnuieste sa va distruga creierele non stop atunci cand alege ce sa credeti voi si ce sa nu credeti. Toata ziua va intoxica in media cu ce vor ei ca voi sa cunoasteti, ce sa credeti, ce sa cumparati. Jocul e murdar, oameni buni, iar masa e aranajata (corupta). Si pare ca nimeni nu observa asta, nimanui nu-i pasa. Oameni buni, muncitori si onesti continua sa ii aleaga pe acesti nenoriciti. Dar lor nu le pasa catusi de putin de voi, de oamenii saraci. Nu le pasa deloc ca traiti greu. Nu le pasa absolut deloc, deloc, deloc. Si pare ca nimeni nu ia aminte la ce se intampla. Ei exact pe asta se bazeaza – e faptul ca americanii vor ramane ignoranti din propria lor initiativa. Adica ignoranti cu privire la tirania care ii jefuieste zilnic de drepturile lor si de o viata mai buna. Si asta deoarece elitele situ adevarul: Se numeste Visul American deoarece probabil trebuie sa fii adormit ca sa crezi in el.

  3. Daca mi-ar filma colega de matematică sau colega de biologie, ar avea lumea ce să vadă. Nu își cunosc materia dar au gradul didactic I. Asta e de fapt teama celor care se împotrivesc inițiativei de a se monta camere în clase. Unul zicea pe aici că vrea să se scarpine în dos. Să se ducă în pauză la baie. Nu ai de ce să te înspăimânți sau să te enervezi dacă îți vezi corect de treaba ta. Eu îmi doresc să am camere în sala de clasă. Nu am nimic de ascuns.

 16. Eu propun castrarea, fără anestezie, profesorilor care agresează, corup sau violează copii, dar și a celor care ascund și mușamalizează abuzurile dascălilor, indiferent din ce partid fac parte.

 17. Culegeți ce ați semănat! Problema e că profesorii dau cu subsemnatul, voi cum răspundeți pentru harababura asta? Doar prin „asumare???” Veniți în sălile de clasă, în școli și vedeți rezultatele reformelor! Habar nu aveți ce procent însemnat de infractori vor fi pe străzi. Sunt curios să știu ca și cetățean câți ani de predare la clasă are actualul ministru. Cred că, indiferent de politică, un ministru trebuie să aibă competențe specifice domeniului de activitate pe care îl va conduce. Vă așteptăm nerăbdători să vă votăm!

 18. Vă rog să îmi scuzați atitudinea!
  Exmatricularea se face sau pentru un an școlar sau fără drept de reînmatriculare!
  ELIMINAREA se face pe o perioadă LIMITATĂ de timp: de 3 zile sau de 5 zile.
  Cei care pun titlurile ar trebui să fie informați, chiar dacă ei nu au fost eliminați sau exmatriculați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Planul Național de combatere a violenței școlare, prevăzut în noua lege a Educației, ar trebui aprobat la 6 luni după ce începe școala / Împreună cu elevii și părinții, școlile vor face apoi propriile planuri pe baza acestuia, în acord cu ROFUIP și procedura de management de la nivel național

Potrivit noii legi a Educației care intră în vigoare pe 2 septembrie 2023, Guvernul aprobă “într-un termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a legii, Planul național…
Vezi articolul

Ligia Deca a anunțat că vor fi semnate pe 26 iulie unele contracte de finanţare pentru dotarea claselor cu mobilier, a laboratoarelor de informatică, de științe și a cabinetelor școlare. Sesiunile de informare privind contractarea continuă, potrivit UEFISCDI

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat că miercuri, 26 iulie, vor fi semnate unele contracte de finanţare pentru dotarea a 5.600 de unităţi de învăţământ preuniversitar şi conexe cu mobilier,…
Vezi articolul

Replica Facultății de Teologie pentru conferențiarul Claudiu Tufiș: instituția acuză un “atac mișelesc” în spiritul unor “idei vechi bolșevice”, după ce acesta semnalase că Teologiei ar urma să-i fie alocate mai multe locuri decât unor facultăți de științe ale Universității din București și apreciase că „facultățile de teologie nu au ce căuta în universități”

“Atac necolegial și lipsit de respect și etică”, “atac mișelesc” susținut de un “promotor al unor idei vechi bolșevice” – în astfel de termeni a reacționat, vineri, Facultatea de Teologie…
Vezi articolul