Premierul Orban: Nu pot fi luate măști pentru toți elevii / Prioritar e să asigurăm măști pentru copiii din medii vulnerabile, trebuie să existe măști dacă un copil vine fără mască la școală

8.953 de vizualizări
Ludovic Orban / Foto: gov.ro
Premierul Ludovic Orban a reluat, luni, afirmațiile făcute la sfârșitul săptămânii trecute de vicepremierul Raluca Turcan, anume că nu pot fi asigurate măști pentru toți elevii care merg la școală, dar a spus că prioritatea va fi acordată elevilor din medii vulnerabile. Întrebat în legătură cu disponibilitatea măștilor, el a făcut trimitere – asemenea ministrului Educației, Monica Anisie – la ordonanța prin care guvernul a alocat bani pentru autoritățile locale, așa încât acestea să facă achizițiile de electronice și materiale sanitare necesare pentru școală.

Întrebat în legătură cu disponibilitatea măștilor pentru elevi și profesori, după ce încep școlile, Orban a amintit că guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care a alocat 175 milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autorități locale și unități de învățământ, pentru echipamente electronice și materiale sanitare, incluiv măști.

El a spus că guvernul va deconta cheltuielile autorităților locale și ale unităților școlare pentru a asigura buna începere a anului școlar, dar “prioritar este să asigurăm măști pentru copiii care provin din familii vulnerabile”. Premierul a mai spus că “evident că trebuie să existe măști niște suplimentare”, dacă un copil vine fără mască să îi fie pusă la dipoziție una. “Dar acum chiar nu pot fi luate măști pentru toți copiii”.

Potrivit lui Orban, măști “vor fi la dispoziția cadrelor didactice și a copiilor în fiecare școală”.


6 comments
  1. Nu sunt de acord. De ce unii sa plătească pentru măști și altii nu. Își trimit copilul la școală fără mască cu gandul că lasă că primește. Așa și cu tabletele au fost date si vor fi date din nou la copii care nu sunt in stare să aibe grija de ele, iar părinții lor abia sunt capabili să aibe grija de copii lor, nici vorbă să se mai uite ce face copilul cu tableta. Asta dacă nu o și vinde între timp.

  2. Nu sunt de acord. De ce unii sa plătească pentru măști și altii nu. Își trimit copilul la școală fără mască cu gandul că lasă că primește. Așa și cu tabletele au fost date si vor fi date din nou la copii care nu sunt in stare să aibe grija de ele, iar părinții lor abia sunt capabili să aibe grija de copii lor, nici vorbă să se mai uite ce face copilul cu tableta. Asta dacă nu o și vinde între timp.

  3. Se pune mare accent pe măștile de unică folosință, dar acele măști reutilizabile nu sunt bune? Ar fi mult mai ieftine. Deși problema cea mai mare cred că este cum convingem toți copiii să poarte mască. Eu nu am reușit cu fetița mea decât jumătate de oră. Mă gândesc serios că o voi ține acasă.

  4. Puneti tu masca; si da o jos pe cea pe acre o porti pe caracterul tau urat; masti pe fata copilului; sa ispire dioxidul de carbon iin loc de oxigen?Vrei sa i termini si pe ei?Vrei ca sa le scada lifocitele, deci imunitatea?

  5. Dar pentru a organiza alegeri locale in pandemie sunt bani? Sunt banii nostri, ai oamenilor care lucram, predam fara sa ne dati o masca. Nu bani din proiecte cum incercati sa bagati in ochi primariilor. Banii nostri de la bugetul public. Fara o masca. Nu v-ar fi rusine!! Puneti elevii si profesorii sa cumpere masti de 200 de lei pe luna?? [comentariu editat pentru a elimina majusculele]

  6. Eu nu-mi iau. Sunt brusc vulnerabil. Ce-o sa-mi faca? Trebuie sa imi dea, ca doar n-o sa ma lase sa-mi suflu microbii in jur pana imi face ancheta sociala. Sa fim seriosi. Lasati dra’ de masca, ca oricum nu se poate preda cu ea 8 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorul de Istorie Bogdan Murgescu: Dacă am fi fost neafiliați NATO, eram vulnerabili la același gen de agresiune / Putin joacă la loterie soarta țării sale, poate chiar și soarta lumii / Ceea ce se va întâmpla va depinde foarte mult de capacitatea Ucrainei de a rezista

România se află într-o poziție foarte bună fiind membră NATO în contextul agresiunilor actuale, altfel eram la fel de vulnerabili ca Ucraina, a explicat pentru Edupedu.ro profesorul universitar Bogdan Murgescu…
Vezi articolul

Rafila: Şcoala, într-un fel sau altul, trebuie să reînceapă. Să punem în balanţă şi protecţia, dar şi dezvoltarea normală a copiilor/ Părinţii trebuie să ştie că discutăm de o boală transmisibilă, iar evitarea în totalitate a transmiterii nu este posibilă

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, consideră că, într-un fel sau altul, şcoala trebuie să reînceapă, argumentând că trebuie puse în balanţă protejarea copiilor de infecţia cu noul coronavirus,…
Vezi articolul

Manifestație în sprijinul copiilor abuzați sexual și pentru o lege anti-viol, organizată de Sfântul Nicolae în fața Camerei Deputaților: din aproape 800 de agresori sexuali, doar 3 au ajuns în închisoare

Comunitatea Declic organizează, luni, de Sfântul Nicolae, evenimentul “Salvați-mă!: Protest în sprijinul copiilor abuzați sexual”, o manifestație prin care face apel la o lege anti-viol care să protejeze copiii, potrivit…
Vezi articolul

Economedia – Sondaj UiPath: Deschiderea către automatizare este uriașă, 90% dintre români cred că va îmbunătăți serviciile publice. Răzvan Atim: Adopția automatizării este foarte greoaie în aparatul de stat. O pun pe tema unei încetineli în a educa

Opt din 10 români s-au deplasat la ghișeul instituțiilor publice și doar o cincime au optat pentru plata electronică a taxelor, în timpul pandemiei, arată un sondaj UiPath obținut în…
Vezi articolul