Premierul Orban: Nu pot fi luate măști pentru toți elevii / Prioritar e să asigurăm măști pentru copiii din medii vulnerabile, trebuie să existe măști dacă un copil vine fără mască la școală

8.956 de vizualizări
Ludovic Orban / Foto: gov.ro
Premierul Ludovic Orban a reluat, luni, afirmațiile făcute la sfârșitul săptămânii trecute de vicepremierul Raluca Turcan, anume că nu pot fi asigurate măști pentru toți elevii care merg la școală, dar a spus că prioritatea va fi acordată elevilor din medii vulnerabile. Întrebat în legătură cu disponibilitatea măștilor, el a făcut trimitere – asemenea ministrului Educației, Monica Anisie – la ordonanța prin care guvernul a alocat bani pentru autoritățile locale, așa încât acestea să facă achizițiile de electronice și materiale sanitare necesare pentru școală.

Întrebat în legătură cu disponibilitatea măștilor pentru elevi și profesori, după ce încep școlile, Orban a amintit că guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care a alocat 175 milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autorități locale și unități de învățământ, pentru echipamente electronice și materiale sanitare, incluiv măști.

El a spus că guvernul va deconta cheltuielile autorităților locale și ale unităților școlare pentru a asigura buna începere a anului școlar, dar “prioritar este să asigurăm măști pentru copiii care provin din familii vulnerabile”. Premierul a mai spus că “evident că trebuie să existe măști niște suplimentare”, dacă un copil vine fără mască să îi fie pusă la dipoziție una. “Dar acum chiar nu pot fi luate măști pentru toți copiii”.

Potrivit lui Orban, măști “vor fi la dispoziția cadrelor didactice și a copiilor în fiecare școală”.


6 comments
  1. Nu sunt de acord. De ce unii sa plătească pentru măști și altii nu. Își trimit copilul la școală fără mască cu gandul că lasă că primește. Așa și cu tabletele au fost date si vor fi date din nou la copii care nu sunt in stare să aibe grija de ele, iar părinții lor abia sunt capabili să aibe grija de copii lor, nici vorbă să se mai uite ce face copilul cu tableta. Asta dacă nu o și vinde între timp.

  2. Nu sunt de acord. De ce unii sa plătească pentru măști și altii nu. Își trimit copilul la școală fără mască cu gandul că lasă că primește. Așa și cu tabletele au fost date si vor fi date din nou la copii care nu sunt in stare să aibe grija de ele, iar părinții lor abia sunt capabili să aibe grija de copii lor, nici vorbă să se mai uite ce face copilul cu tableta. Asta dacă nu o și vinde între timp.

  3. Se pune mare accent pe măștile de unică folosință, dar acele măști reutilizabile nu sunt bune? Ar fi mult mai ieftine. Deși problema cea mai mare cred că este cum convingem toți copiii să poarte mască. Eu nu am reușit cu fetița mea decât jumătate de oră. Mă gândesc serios că o voi ține acasă.

  4. Puneti tu masca; si da o jos pe cea pe acre o porti pe caracterul tau urat; masti pe fata copilului; sa ispire dioxidul de carbon iin loc de oxigen?Vrei sa i termini si pe ei?Vrei ca sa le scada lifocitele, deci imunitatea?

  5. Dar pentru a organiza alegeri locale in pandemie sunt bani? Sunt banii nostri, ai oamenilor care lucram, predam fara sa ne dati o masca. Nu bani din proiecte cum incercati sa bagati in ochi primariilor. Banii nostri de la bugetul public. Fara o masca. Nu v-ar fi rusine!! Puneti elevii si profesorii sa cumpere masti de 200 de lei pe luna?? [comentariu editat pentru a elimina majusculele]

  6. Eu nu-mi iau. Sunt brusc vulnerabil. Ce-o sa-mi faca? Trebuie sa imi dea, ca doar n-o sa ma lase sa-mi suflu microbii in jur pana imi face ancheta sociala. Sa fim seriosi. Lasati dra’ de masca, ca oricum nu se poate preda cu ea 8 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Apel pentru adoptarea legii privind protecţia cadrului didactic, făcut public de FSLI, după cazurile recente de violențe ale elevilor: Este alarmant cum spaţiul şcolii devine atât de uşor un spaţiu al fricii / Lipseşte coerenţa unei strategii clare de intervenţie / Dacă vom submina tot timpul autoritatea cadrului didactic, școala nu va mai fi un spațiu al respectului reciproc

Sistemul de educaţie din România îşi arată din nou vulnerabilitatea în faţa cazurilor de violenţă şi abuz, scrie Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ într-un comunicat de presă. Organizația sindicală atrage…
Vezi articolul

Cercetătorul și filologul Ștefan Colceriu: Limbile latină și greacă veche sunt grele, iar în societate totul este la mintea cocoșului. Ne-am dezobișnuit să facem lucruri grele și, dacă vine vreo adversitate peste noi, ne poate doborî cu ușurință

Unul din motivele pentru care limbile clasice – latină și greacă veche ar trebui predate în școli mai intens este faptul că sunt limbi grele „și că în general în…
Vezi articolul

OFICIAL Noul calendar pentru aproape 300 de acte normative care pun în aplicare legile educației. Pentru învățământul superior, ultimul termen este septembrie 2024, în timp ce metodologia pentru Definitivat din învățământul preuniversitar este prevăzută pentru 2027

Calendarul de punere în aplicare a dispozițiilor Legii învățământului superior nr. 199/2023 are ca ultim termen 1 septembrie 2024, în timp ce metodologia pentru Definitivat din calendarul pentru învățământul preuniversitar…
Vezi articolul