Președinta Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități anunță că va candida independent la europarlamentare

823 de vizualizări
Madalina Turza / Foto: Facebook Madalina Turza
Pentru prima dată în istoria alegerilor europarlamentare din România, mama unui copil cu dizabilități își asumă o candidatură independentă, anunță Maria Mădălina Turza. Președintă a Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD), Mădălina Turza a anunțat că va candida ca independent la Parlamentul European.

Candidatura va fi lansată luni, 21 ianuarie 2019, în cadrul unei conferințe de presă.

De precizat că aceste candidaturi independente au slabe șanse de câștig în alegeri, în lipsa unui sprijin politic, după cum o arată rezultatele de până acum. Actorul Mircea Diaconu a candidat independent și a câștigat un loc în Parlamentul European, însă sprijinit de fapt de PSD. Similar, o altă candidatură independentă, dar cu puternic sprijin politic de la PDL, a fost cea a Elenei Băsescu.

Maria Mădălina Turza este mama unei fetițe cu dizabilități, activistă pentru drepturile omului și voluntar pentru drepturile copiilor cu dizabilități de mai bine de 10 ani. Ea este licențiată în Științe Politice la Universitatea din București, are un Master în Politici de Educație Incluzivă și Psihopedagogie Incluzivă la Universitatea din Minnesota, SUA, studii postuniversitare în Drept Internațional Umanitar, precum și o serie de cursuri de specializare în domeniul dreptului persoanelor cu dizabilități, al instituțiilor și legislației europene privind combaterea discriminării.

În 2016-2017, Maria Mădălina Turza a fost beneficiara unei burse Fulbright/Humphrey a Departamentului de Stat al SUA în domeniul drepturilor omului și al politicilor de educație incluzivă.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

USR solicită prelungirea termenelor pentru dezbaterea noilor legi ale Educației la Senat, forul decizional pentru aceste proiecte: „O adoptare grăbită a unor proiecte de o asemenea complexitate ar aduce grave servicii educației din România”

USR solicită Biroului permanent al Senatului stabilirea unor „termene rezonabile” pentru „o dezbaterea serioasă” a proiectele legilor Educației, intrate joi dimineață în circuit parlamentar și la Senat, după ce au…
Vezi articolul

Școlile nu se redeschid fizic în ianuarie. O decizie, abia “în a treia decadă a lunii”, iar revenirea elevilor în clase “dacă se poate, chiar pe data de 8 februarie”, spune ministrul Cîmpeanu. Ce criterii ia în calcul

Ministrul Educației a anunțat că ar putea decide deschiderea școlilor “chiar pe data de 8 februarie”. Sorin Cîmpeanu a repetat, într-o declarație pentru HotNews.ro că își dorește “deschiderea cât mai…
Vezi articolul

Consiliul Național al Elevilor: Ministerul Educaţiei să instruiască în mod corect şi consecvent membrii comisiilor judeţene pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională şi să evalueze obiectiv performanţa acestora

Consiliul Național al Eleilor cere „Ministerului Educaţiei să instruiască în mod corect şi consecvent membrii comisiilor judeţene pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională şi, ulterior, să evalueze obiectiv performanţa acestora”, se…
Vezi articolul

Un proiect de ordonanță de urgență care acordă gratuitate pe tren elevilor din Republica Moldova, care învață în România, în ziua alegerilor prezidențiale de la ei, pus în dezbatere de Ministerul Transporturilor deși toți elevii au deja transportul gratuit prin lege

Un proiect de ordonanță de urgență care acordă gratuitate pe tren elevilor din Republica Moldova, care învață în România, pentru a merge în orașele în care sunt secții de votare,…
Vezi articolul