Pressone: Premierul Nicolae Ciucă a plagiat în teza de doctorat. Printre sursele copiate se numără alte două teze de doctorat / Ciucă: Teza a fost întocmită în concordanță cu cerințele legale existente la momentul respectiv

1.807 vizualizări
Nicolae Ciucă / Foto: gov.ro
Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138, dezvăluie jurnalista Emilia Șercan într-o anchetă publicată de pressone.ro.

Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului.

Cu câteva excepții, porțiunile plagiate depistate au fost copiate din surse tipărite, care nu ar putea fi detectate cu un soft anti-plagiat.

Analiza lucrării a revelat – pe lângă copierea mot à mot – patru tehnici clasice de mascare a plagiatului folosite în teza prim-ministrului.

Premierul României, generalul în rezervă Nicolae Ciucă, a plagiat în lucrarea de doctorat pe care a susținut-o în 2003 la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP).

Mai multe pagini din lucrarea sa au fost copiate fără ca textele preluate să fi fost atribuite în mod corect autorilor originali și fără să fi fost marcate cu ghilimele, așa cum cer normele academice și în acea perioadă.

  • Pe data de 14 decembrie, Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut explicații lui Florin Roman cu privire la acuzațiile de plagiat, au declarat înalte surse guvernamentale pentru G4Media. Roman i-a transmis prim-ministrului că este vorba, de fapt, doar de definiții reproduse și nu de plagiat. Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului Digitalizării să clarifice cât mai curând situația în care se află, spunându-i că este de așteptat o demisie.

Într-o declarație transmisă aseară, premierul Nicolae Ciucă susține că teza sa de doctorat „a fost întocmită în concordanță cu cerințele legale existente la momentul respectiv”, potrivit pressone.ro.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

3 comments
  1. In perioada in care era student doctorand la UMAp, adica intre 2001-2003, Ciuca se afla in Bosnia Hertegovina si Afganistan. Cum scria el cu stiloul sau teza de doctorat avand intr-o mana pistolul mitraliera ca apoi sa o sustina in 2003. Facea documentare stiintifica in bibliotecile din Afganistan sau Bosnia Hertegovina. Aceeasi problema o are Mircea Geoana care era student doctorand in perioada 2000-2004 cand in acelasi timp era ministru de externe si-a sustinut doctoratul in 2004. Unde efectua Geoana cercetarea stiintifica, stie careva dintre voi? De aceea indivizii astia doi, Ciuca si Geoana, sunt trasi la indigou (unul cu pretentie de a candida din partea PSD la alegerile prezidentiale, iar celalalt Ciuca cu aceeasi pretentie din partea PNL). Rezulta ca nu ei sunt autorii de facto ai tezelor ci altii le-au redactat in numele lor. Deci este mai mult decat plagiat.
    Iata ce spune astazi un soldat din Batalionul de Elita al armatei romane, cel condus de generalul Ciuca, la minutul 28:20
    https://www.youtube.com/watch?v=uUTwx-SFnnE&ab_channel=EuropaFM

    Generali ca Ciuca, Coldea, Oprea, Ontanu, etc. au distrus increderea in armata romana si capacitatea de a ne apara tara. Asculta minutul 28:20.

  2. Totul se leagă. Cu atât de multi plagiatori, mincinoși și corupți, cum ar putea sa ii meargă bine unei tari? Partea proasta este ca indiferent de partidul în direcția căruia iți îndrepți privirea, toți sunt la fel. Vine momentul sa votezi și te gândești ca îl alegi pe cel mai puțin rău dintre cei rai. Apoi se dovedește a fi un lup cu blana de oaie. Ti se face scârba și ajungi sa nu te mai duci la vot, ceea ce este și mai rău și duce la situația în care ne aflam, făcând loc partidelor cu cei mai multi corupți pentru ca ele știu sa-și momească electoratul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Doar Parlamentul poate să creeze legislația primară pentru introducerea certificatului verde în Universități, cerută de rectori – ministrul Cîmpeanu / Rata vaccinării este și în rândul studenților sub media europeană

Doar Parlamentul poate să stabilească legislația primară necesară pentru ca certificatul verde digital să fie folosit pentru accesul în spațiile universitare, așa cum cere Consiliul Național al Rectorilor (CNR), a…
Vezi articolul

Toți copiii de peste 12 ani se pot vaccina cu doza booster, în România. Doar Austria, Israel și Malta au mai decis să administreze doza a treia la această categorie de vârstă, înaintea deciziei Agenției Europene a Medicamentului

Medicul coordonator al campanie de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, subliniază, într-o conferință de presă, că doza booster deja se poate administra în România și copiilor de peste 12 ani, chiar dacă…
Vezi articolul

Posibila eliminare a specializării de învățător, prevăzută în proiectul legilor educației, este criticată de mai multe asociații ale elevilor: „Solicităm Ministerului Educației să instituie reforme care să vină cu adevărat în sprijinul elevilor și al cadrelor didactic”

Eliminarea posibilității ca liceele pedagogice să formeze învățători este criticată de mai multe asociații ale elevilor, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. „Considerăm că prin eliminarea acestei specializări, calitatea învățământului…
Vezi articolul