Pressone: Premierul Nicolae Ciucă a plagiat în teza de doctorat. Printre sursele copiate se numără alte două teze de doctorat / Ciucă: Teza a fost întocmită în concordanță cu cerințele legale existente la momentul respectiv

1.792 de vizualizări
Nicolae Ciucă / Foto: gov.ro
Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138, dezvăluie jurnalista Emilia Șercan într-o anchetă publicată de pressone.ro.

Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului.

Cu câteva excepții, porțiunile plagiate depistate au fost copiate din surse tipărite, care nu ar putea fi detectate cu un soft anti-plagiat.

Analiza lucrării a revelat – pe lângă copierea mot à mot – patru tehnici clasice de mascare a plagiatului folosite în teza prim-ministrului.

Premierul României, generalul în rezervă Nicolae Ciucă, a plagiat în lucrarea de doctorat pe care a susținut-o în 2003 la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP).

Mai multe pagini din lucrarea sa au fost copiate fără ca textele preluate să fi fost atribuite în mod corect autorilor originali și fără să fi fost marcate cu ghilimele, așa cum cer normele academice și în acea perioadă.

  • Pe data de 14 decembrie, Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut explicații lui Florin Roman cu privire la acuzațiile de plagiat, au declarat înalte surse guvernamentale pentru G4Media. Roman i-a transmis prim-ministrului că este vorba, de fapt, doar de definiții reproduse și nu de plagiat. Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului Digitalizării să clarifice cât mai curând situația în care se află, spunându-i că este de așteptat o demisie.

Într-o declarație transmisă aseară, premierul Nicolae Ciucă susține că teza sa de doctorat „a fost întocmită în concordanță cu cerințele legale existente la momentul respectiv”, potrivit pressone.ro.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

3 comments
  1. In perioada in care era student doctorand la UMAp, adica intre 2001-2003, Ciuca se afla in Bosnia Hertegovina si Afganistan. Cum scria el cu stiloul sau teza de doctorat avand intr-o mana pistolul mitraliera ca apoi sa o sustina in 2003. Facea documentare stiintifica in bibliotecile din Afganistan sau Bosnia Hertegovina. Aceeasi problema o are Mircea Geoana care era student doctorand in perioada 2000-2004 cand in acelasi timp era ministru de externe si-a sustinut doctoratul in 2004. Unde efectua Geoana cercetarea stiintifica, stie careva dintre voi? De aceea indivizii astia doi, Ciuca si Geoana, sunt trasi la indigou (unul cu pretentie de a candida din partea PSD la alegerile prezidentiale, iar celalalt Ciuca cu aceeasi pretentie din partea PNL). Rezulta ca nu ei sunt autorii de facto ai tezelor ci altii le-au redactat in numele lor. Deci este mai mult decat plagiat.
    Iata ce spune astazi un soldat din Batalionul de Elita al armatei romane, cel condus de generalul Ciuca, la minutul 28:20
    https://www.youtube.com/watch?v=uUTwx-SFnnE&ab_channel=EuropaFM

    Generali ca Ciuca, Coldea, Oprea, Ontanu, etc. au distrus increderea in armata romana si capacitatea de a ne apara tara. Asculta minutul 28:20.

  2. Totul se leagă. Cu atât de multi plagiatori, mincinoși și corupți, cum ar putea sa ii meargă bine unei tari? Partea proasta este ca indiferent de partidul în direcția căruia iți îndrepți privirea, toți sunt la fel. Vine momentul sa votezi și te gândești ca îl alegi pe cel mai puțin rău dintre cei rai. Apoi se dovedește a fi un lup cu blana de oaie. Ti se face scârba și ajungi sa nu te mai duci la vot, ceea ce este și mai rău și duce la situația în care ne aflam, făcând loc partidelor cu cei mai multi corupți pentru ca ele știu sa-și momească electoratul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Desființarea notelor pentru Desen și Sport, prin înlocuirea acestora cu calificative, propunere a Consiliului Elevilor / Aceștia solicită „standarde de învățare” – ce ar trebui să știe, să înțeleagă și să poată face elevii

Înlocuirea notelor la Muzică, Desen și Educație fizică cu un set de calificative este una dintre propunerile Consiliului Național al Elevilor, potrivit unui raport primit de Edupedu.ro. Amintim că în…
Vezi articolul

Două școli ar putea ieși din scenariul galben pentru a începe cursurile cu toți elevii în clase, spun autoritățile din Bistriţa-Năsăud. Subprefect: Focarele sunt în două centre de îngrijire a persoanelor vârstnice

Școlile din două localități din judeţul Bistriţa-Năsăud ar putea începe anul şcolar în scenariul verde, cu toţi elevii prezenţi în sălile de curs, deşi în harta realizată de Ministerul Sănătăţii…
Vezi articolul

Tudor Prisecaru a fost numit secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării. Doctor inginer cu specializarea Cazane de abur, Prisecaru este președintele Senatului Universității Politehnica București și un apropiat al rectorului Mihnea Costoiu

Președintele Senatului Universității Politehnica a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, prin decizie a premierului, publicată în Monitorul Oficial. Tudor Prisecaru este…
Vezi articolul

“Dacă nu așezăm educația pe un soclu etic solid, orice am face se va nărui la prima adiere de vânt potrivnic” – mesajul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, către profesorii actuali și viitori / Apel la întărirea formării inițiale și continue: “Noi trebuie să aducem excelența în educație rapid”

“Câștigătorii competiției globale de mâine sunt cei care azi deprind analiza critică și discernământul în școli. Cei care pot să facă diferența dintre adevăr și minciună, cei care pot să…
Vezi articolul