Profesorii ar putea să evalueze de acasă lucrările elevilor de la simulările examenelor naționale – surse

7.561 de vizualizări
Foto: © Fizkes | Dreamstime.com
Una dintre variantele luate în calcul de Ministerul Educației este ca profesorii să evalueze de acasă lucrările elevilor de la simulările examenelor naționale, potrivit surselor Edupedu.ro. Concret, este vorba de trei opțiuni. Prima opțiune este ca profesorii să corecteze lucrările la centrul de evaluare. A doua opțiune este la școală, iar a treia – acasă.

Elevii de clasa a VIII-a vor susține simularea națională pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a 2024  la începutul lunii februarie, în zilele de 5, 6 și 7, potrivit Ministerului Educației. Simularea de Bacalaureat (BAC) 2024 va avea loc o lună mai târziu, în perioada 4-7 martie.

Conform acelorași surse, fiecare profesor evaluator va avea de corectat 50 de lucrări.

Marți seara, Ligia Deca a anunțat pe pagina de socializare că „lucrările tuturor elevilor care vor participa la simulări în acest an școlar vor fi evaluate folosindu-se platforma de evaluare digitalizată”.

„În plus, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații, printr-un click”, a transmis ministrul Educației.

Amintim că toate examenele naționale ale elevilor și ale profesorilor ar urma să fie corectate digital în acest an școlar, inclusiv la simulări. Într-o poziție recentă pe acest subiect, din octombrie, ministra Educației, Ligia Deca, a declarat la TVR că „Ne propunem ca, în acest an școlar, toate tipurile de examene naționale, Evaluare Națională, Bacalaureat, simulări, examenele care vizează cadrele didactice să se desfășoare cu evaluare digitalizată”.

În ce constă evaluarea digitalizată

Concret, profesorii asistenți din centrele de examen stabilite în fiecare județ vor folosi în clase scannere conectate la câte un calculator/laptop pe care este instalată aplicația de evaluare digitalizată. Lucrările elevilor sunt scanate și încărcate în platformă.

În momentul în care lucrarea este repartizată spre evaluare, când apăsăm butonul „start evaluare”, o lucrare se poate duce către doi profesori situați în colțuri diferite ale țării, niciodată nu vor ști unul de celălalt. Repartizarea se face aleatoriu. Mai mult decât atât, dacă după prima evaluare diferența dintre cei doi e mai mare de un punct, platforma identifică lucrarea, o trimite automat la alți doi evaluatori, explica secretarul de stat Sorin Ion, în august 2023. 

Calendarul simulării Evaluării Naționale 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a
  • 5 februarie 2024: Limba şi literatura română – probă scrisă 
  • 6 februarie 2024: Matematică – probă scrisă 
  • 7 februarie 2024: Limba şi literatura maternă – probă scrisă 
  • 23 februarie 2024: Comunicarea rezultatelor
Calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2024
  • 4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor

Foto: © Fizkes | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
La simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024 lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată, anunță Ligia Deca
SURSE Inspectoratele școlare să renunțe la simulările județene ale examenelor naționale – recomandare a Ministerului Educației

5 comments
  1. O prostie! Cred ca cei din minister (sau de unde ori fi ei!) nu au ce face si ingreuneaza si mai tare activitatea cadrelor didactice. Propun sa stea dna Deca in fata calculatorului ore in sir sa corecteze lucrari la proba de Romana. In aceasta situatie, profesorul va corecta lucrari venite din diverse locuri din tara, si, mai apoi va vizualiza lucrarile propriilor elevi pentru a le spune ce trebuie indreptat. Sa tot fii profesor!

  2. o prostie cât casa.
    cum fac să discut cu elevii lucrările dacă nu le-am corectat eu?
    le zic notele și gata,pa?
    ce-am greșit și unde ,cum reparăm?
    sau crede miss ministra că după ce corectez lucrările altora mă apuc sa le corectez și pe ale mele?
    repet….prostie cât casa

  3. Salariul debutantului – 4.600 de lei din ianuarie

    Întrebat cât vor câştiga concret profesorii de la 1 ianuarie 2024, ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus că este vorba despre o dublă creștere salarială pentru debutanți – adică grila va pleca de la 4.098 de lei net și tot la 1 ianuarie va avea loc și majorarea cu 50% din diferență, convenită acum cu sindicatele.

    “De la 4.098 va fi o creștere până la 4.600 de lei, de la 1 ianuarie, în mână, net”, a subliniat Budăi în faţa presei.

    https://spotmedia.ro/stiri/educatie/guvernul-a-adoptat-doua-oug-pentru-profesori-a-introdus-si-conditia-sindicatelor-ca-sa-nu-revina-la-greva

    https://www.zf.ro/zf-24/salariul-mediu-net-urcat-octombrie-4-692-lei-crestere-2-2-fata-luna-22215502

    Salariul mediu net a urcat în octombrie la 4.692 lei!

  4. așa și cu ocazia asta nici nu tre sa i mai platiți. sa stea acasă pe curentul și pe căldura lor și așa mai faceți și voi economie
    ..pe urma auzi că ce mare sfârâială sa fi profesor , stai in pat și pui note din pix , ce așa greu. și alea o sa fie considerate zile de vacanță , că deștepții planetei nu știu că un profesor sta o săptămână în cap după program sa corecteze ..

    1. Pentru cacaturile alea de clasa a sasea am stat dupa program doua zile pana la 7 seara, apoi inca 2 zile sa analizez, sa fac coduri etc. Gratuit si in conditiile in care eu aveam deja peopriile evaluari la alte clase de pregatit, aveam documente de facut, machete pentru scoala. Candva am sa-mi bag picioarele in ea scoala, ca directorul si ISJ-ul nu inteleg ca ziua are doar 24 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Liderul sindical Marius Nistor, despre rezolvarea inechităților salariale: Un director adjunct al unei școli ar trebui să primească în plus 1600 de lei pentru a ajunge la salariul unui profesor cu grad didactic I, cu vechime peste 25 de ani și studii superioare de lungă durată

“Salariul unui profesor cu grad didactic I, cu vechime peste 25 de ani și studii superioare de lungă durată trebuie să fie punctul de plecare pentru majorarea salariilor directorilor de…
Vezi articolul