Primele de carieră didactică de 1500 de lei vor ajunge la profesori între 20 și 27 octombrie, a anunțat Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

48.061 de vizualizări
Adrian Câciu / Foto: Gov.ro
„În perioada 20-27 octombrie personalul din educație va primi prima de carieră didactică de 1500 de lei și prima de carieră profesională  de 500 lei”, a anunțat Adrian Câciu, ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene, într-o postare pe pagina de Facebook.

„Astfel, în luna octombrie, peste 300.000 de angajați din sectorul educație vor beneficia de alocare financiară suplimentară de 427 milioane lei pentru:

  • prima de carieră didactică pentru personalul didactic și didactic auxiliar, în valoare nominală de 1500/persoană;
  • prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare nominală de 500 lei/persoană.

Acest tip de sprijin se va acorda în conformitate cu prevederile OUG 58/2023, estimarea noastră fiind că banii vor ajunge la personalul din educație în perioada 20-27 octombrie”, a scris ministrul.

„Tot în luna octombrie vor fi alimentate cardurile pentru alimente cu o nouă tranșă de 250 de lei pentru peste 2,5 milioane de persoane eligibile în programul Sprijin pentru România, estimarea noastră fiind că, la data de 15 octombrie 2023 cardurile vor fi alimentate iar beneficiarii vor putea achizitiona bunurile de bază la prețuri în scădere.

La acest moment așteptăm alimentarea conturilor MIPE de către Ministerul de Finanțe pentru implementarea cu succes și la timp a acestor măsuri așteptate de români și asumate de către Guvernul României, a precizat ministrul Proiectelor Europene.

Citește și:
OFICIAL Listele profesorilor care iau prime de 1.500 de lei vor fi realizate de inspectoratele școlare până pe 15 iulie, prevede ordonanța de urgență adoptată de Guvern / Cei care intră în sistem, în urma concursului de Titularizare 2023, nu beneficiază de prime anul acesta

10 comments
  1. Cadrele didactice pensionate nu primesc nimic?
    Pensia a ajuns cât salariul minim pe economie.
    Constanta Serban- București, sector 5

  2. vreți să -și iasă din mână, să se țină de cuvânt???
    respectarea promisiunilor nu e la loc de cinste în România!

    1. Adevărat grăiești! Asta e dovada că nu pun preț pe Educație, însă, noi, în raport cu ei, trebuie să acționăm în funcție de anumite incidențe. Soarta noastră a ajuns să depindă de oameni care au trecut pe lângă școală – înțelegând acest fapt, la figurat, bineînțeles – numai că, aceste abateri de la traiectorie ale decidenților, în loc să ne ridice, mai mult ne îngroapă…

  3. Seriozitate guvernamentală: 15 devine 27, aproape DOUĂ SĂPTĂMÂNI ÎNTÂRZIERE! Băi, nene, ăștia de la guvern fac voluntariat, nu sunt plătiți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO FOTO În jur de 12 mii de profesori și angajați din Învățământ au protestat vineri la București / Protestul început la Piața Victoriei și continuat la Cotroceni s-a încheiat / „România needucată”, sub Iohannis-Deca, aruncată la gunoi / „Îndrăznim!” / „Bac, Capacitate – cu nepalezi organizate!”

Angajații din Învățământ au protestat vineri, 9 iunie, în București, începând din Piața Victoriei, unde s-au adunat de la orele 11.00, continuând cu un marș și cu noi manifestații în…
Vezi articolul

George Purcaru, FSLI, reacție la memorandumul guvernului: E clar, dacă nu vom avea în Monitorul Oficial specificat ce am cerut noi, lucrurile nu vor sta așa cum își doresc guvernanții, ci așa cum își doresc oamenii

Vicepreședintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, George Purcaru, a declarat astăzi, la Digi24, că „dacă nu vom avea în Monitorul Oficial specificat ce am cerut noi, lucrurile nu vor sta…
Vezi articolul

Eveniment Edupedu.ro, cu sprijinul Samsung Electronics Romania și Nextlab.tech

VIDEO Profesorul poate vedea pe tabla interactivă toți elevii separat și pentru fiecare poate evalua ceea ce face. Își pot descărca ce au lucrat, dar lecția rămâne în aplicație și nu mai e nevoie de stick, spune Marius Mazilu, fondator VBoard / Tablele interactive sunt bazate pe analize ale comportamentului elevilor și al profesorilor în clasă – Adrian Manolescu, Samsung România

În cadrul conferinței naționale NextEd Teach – Learn | Create | Display, profesorii participanți au putut vedea la lucru o soluție românească nativă pe tablele interactive Samsung. Inovația transformă radical…
Vezi articolul

Carte pusă pe foc într-o școală – șocul care a născut proiectul “Dăruim comori”. Bianca Mereuță: Omul este cel care face cartea să trăiască. Iar cartea e punctul de plecare pentru a-i învăța pe copii să pună întrebări, să gândească

“La una dintre bibliotecile la care am dăruit carte, portarul școlii mi-a spus că au făcut foc cu cărțile. Atunci am realizat că omul este cel care va face acea…
Vezi articolul