Profesoara de istorie de la un liceu din Târgu Jiu, dată afară după mai multe plângeri ale elevilor, s-a retras la pensie

20.502 vizualizări
Foto: © 126602856 © Elnur | Dreamstime.com
Profesoara de istorie de la Colegiului Național ”Spiru Haret” din Târgu Jiu, dată afară după ce elevii au acuzat-o că le vorbește urât și îi desconsideră, s-a retras la pensie și nu a mai contestat măsura luată de conducerea liceului de a-i desface contractul de muncă, conform gorjonline.ro.
 • În urma unei anchete a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, conducerea unității de învățământ a decis încheierea contractului de muncă, pe 7 noiembrie.

O comisie formată în urma unor plângeri depuse de către părinți și elevi a votat în unanimitate desfacerea contractului de muncă al Elenei Cornoiu, profesor de istorie la Colegiul Național „Spiru Haret“ din municipiul Târgu Jiu, potrivit sursei citate.

„Nu ni s-a comunicat că decizia luată de Consiliul de Administrație a fost contestată. Doamna avea vârsta de pensionare, dar beneficia de legea care i-a permis acest lucru, de egalitate între femei și bărbați, în sensul că femeile pot să activeze, fără acordul conducerii, până la vârsta de pensionare a bărbaților, de 65 de ani“, a declarat Flavius Boian, directorul Colegiului Național „Spiru Haret“ din Târgu Jiu, pentru gorjonline.ro.

Foto: © Elnur | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Profesoară de istorie de la un colegiu din Târgu Jiu, dată afară după mai multe plângeri ale elevilor. A fost acuzată de aceștia că le vorbește urât

10 comments
 1. Toate “bune si frumoase”, dar cu elevii care jignesc profesorii cum ramane ?
  Nu i se poate scadea nota la purtare pt ca ii distrugi viitorul, nu poti sa-l scoti la tabla pt ca se cheama ca folosesti actul didactic impotriva lui, nu-l poti da afara din ora pt ca il privezi de dreptul de a invata, nu poti sa ridici tonul la el pt ca il umilesti in fata colegilor, nu poti sa il reclami parintilor pt ca “ei stiu f bine ca al lor copil e un sfant”, nu poti decat sa discuti cu parintii si sa le sugerezi, recomanzi sa il duca la psiholog, dar si asta e cu “dus si intors” pt ca parintii o sa urle ca ti-ai permis sa spui ca al lor copil “e nebun” sau ca “scoala trebuie sa plateasca psihologul”, etc….
  Deci, ce facem “impuscam in cap” profesorii sau ne mai revizuim educatia aia din “cei 7 de acasa” ?

  1. Aveți dreptate! Sindicatele trebuie urgent să se implice și în recâștigarea respectului față de cadrele didactice, dar punctual, pentru fiecare tip de situație. Respectul a fost confundat de părinți doar cu creșterea salariilor. Dacă nu ni se asigură protecția, dacă nu se schimbă regulamentul, dacă nu se schimbă “cât și până unde își poate permite elevul/ părintele”, curând ne vom păzi spatele de vreun cuțit, lamă sau altceva. Deja sunt prea multe cazuri de înjunghieri, loviri, violență verbală adresată profesorilor. Recâștigarea demnității nu înseamnă DOAR să câștigăm mai bine.

 2. Bună seara Frați Români ,oare prin ani 70,80 elevi aveau bun simț, respect s-au frică de cadru didactic,atunci parintele te urechia bine dacă îndrăzneai să-i spui ca nu știu care cadru didactic te-a urechiat ,părintele te acuza direct că tu ești vinovat ai făcut ceva s-au nu ai învățat, acum parintele sare ca ars oooooo a ridicat cadrul didactic tonul la odorul meu,vai de noi părinți cu o asemenea atitudine față de un om învățat.

  1. Cu mentalitatea asta, nu va mai faceți bine. Dacă aveți impresia ca doar cu bătaia poți educa, înseamnă că ești un caz pierdut, la fel ca toți cei ca tine.
   Asta este o mentalitate a unui om încuiat.

  2. Domnule, se vede ce școală ai învățat de ai ieșit analfabet. Cum îți permiți sa comentezi despre acești copii când scrii ca un analfabet cu 2 clase?
   Rușine
   Învață să te exprimi, ulterior poți sa ai și păreri!

 3. Fereasca Dzeu de asa sistem….sa I se desfacă contractul ca elevii nu știu ce înseamnă respect și nun simt iar profesorul nu are niciun drept…sa nu cumva sa l jignească cu ceva pe ala care nu are cei 7 ani de acasă. de asta suntem plini de hoți, de criminali….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, de Ziua Culturii Naționale: „Geniul artistic popular, cel spre care se îndreaptă gândurile mele, înainte de toate, pentru că în cultura populară a fost tezaurizat sufletul românesc, în întreaga complexitate și în toate nuanțele individualității sale”

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, în mesajul cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, că geniul artistic popular este cel spre care se îndreaptă gândurile sale în această zi, înainte de toate, ”pentru…
Vezi articolul

FOTO Fără mască și fără distanțare în sala de ședințe cu zeci de profesori-inspectori, un secretar de stat din Ministerul Educației sfidează pandemia și regulile oficiale într-o vizită de lucru la Iași

Secretarul de stat de la Ministerul Educației, Sorin Ion, apare fără mască alături de șefa Inspectoratului Școlar Iași, Luciana Antoci, în mai multe ședințe care au loc în săli închise,…
Vezi articolul

Asociațiile elevilor, după o întâlnire la Guvern cu reprezentanții mai multor ministere pe tema navetei la școală: Refuzăm compromisuri în respectarea legii și solicităm retragerea proiectului de OUG pentru transportul elevilor

Mai multe asociații ale elevilor solicită Ministerului Educației retragerea proiectului de ordonanță de urgență prin care sumele forfetare pentru navetă vor fi majorate, potrivit unui comunicat de presă. Asociația Elevilor…
Vezi articolul