Profesorii trebuie să realizeze cursurile de pregătire chiar și pentru un singur elev care va veni la școală, dar în același timp trebuie să facă și pregătire online cu elevii care stau acasă, potrivit ministrului Educației

8.593 de vizualizări
Foto: Freepik.com
Profesorii trebuie să realizeze cursurile de pregătire chiar și pentru un singur elev, dacă un singur elev va alege să vină la școală, spune ministrul Educației potrivit digi24.ro. Același profesor, însă, “în același timp trebuie să facă și pregătire online cu elevii care stau acasă”, potrivit Monicăi Anisie.

“Dacă un singur elev dorește să vină la aceste cursuri de pregătire la școală profesorii trebuie să vină și să realizeze aceste cursuri de pregătire chiar și cu un singur elev.

Dar în același timp profesorul trebuie să realizeze pregătirea și cu ceilalți din clasa respectivă și cu ceilalți copii, fie că o face online fie că vin și aceștia la școală”, a spus ministrul.

Anisie a mai declarat că profesorii “trebuie să asigure în această perioadă de 10 zile pregătirea elevilor pentru examenele naționale. Acești copii au nevoie de sprijinul lui profesorilor în această perioadă mai mult decât oricând. Este o perioadă mai dificilă și ca atare trebuie să fim alături de elevi”.

Reamintim că elevii de clasele a VIII-a și a XII-a care nu pot să meargă fizic la școală în perioada 2-12 iunie pentru a se pregăti pentru examene “pot urmări aceste lecții online”, a anunțat în urmă cu o lună secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar.

“Dacă cei care au posibilitatea să urmărească online…, ei pot rămâne acasă și pot urmări aceste lecții online”, a declarat Luminița Barcari.

Contactată de Edupedu.ro, Luminița Barcari a declarat că “fiecare unitate de învățământ va organiza activitatea din perioada 2-12 iunie, în funcție de resursele materiale (dotare IT), disponibilitatea fiecărui cadru didactic care susține activitatea și de solicitările elevilor din grupul țintă“.

Oficialul a precizat că lecțiile pe care profesorii le vor susține la școală pentru elevii de clasele a VIII-a și a XII-a este “de preferat” ca atunci când sunt transmise online pentru colegii de clasă să fie “prin intermediul platformelor educaționale și nu al rețelelor sociale“.

Foto: Business photo created by katemangostar – www.freepik.com


6 comentarii
  1. Nu s au facut ore aproape deloc,13-14 ore pe saptamana , din 30 ore pe saptamana si asta doar dupa 27.04 .2020.Deja profesorii,acum nu le mai fac nici astea 13- 14 ore,incheie mediile celor de clasa a 8a si deja este prea mult pentru eu,sunt obositi.Adevarul este ca si in conditii normale in ultimele 5-10 zile de scoala inainte de vacanta ,profesorii nu fac ore cu copii.De 25 de ani de zile se stie ca programa este complicata,profesorii sunt superficiali,neimplicati,lenesi ,sunt multe ore pe saptamana pentru elevi,dar nu doreste nimeni binele elevilor.Cei favorizati au fost si raman profesorii.

    1. Aveti dreptate! În centrul educației sunt profesorii. Copiii au 30-32 ore pe săptămână. Vin acasă epuizați. Îi doare capul, stomacul s.a. Oare de ce în această perioadă copiii nu se mai plâng de probleme de sănătate? La noi la școală s-au făcut orele online și au avut teme, la unele materii mai multe decât în perioada anterioară.
      Explicația mea ar fi că, profesorii care abuzează emoțional copiii, în această perioadă nu au mai putut face acest lucru.

  2. Are perfectă dreptate doamna ministru, dimineață profesorii care predau obiecte de studiu la care se susțin examenele naționale să facă dimineața ore la școală (în pauze să verifice dacă au încheiat corect mediile colegilor de la celelalte obiecte care sunt în „concediu” din 11 martie, căci nu au reușit să intre niciodată online cu elevii), după amiaza să-și desfășoare activitatea online cu ceilalți elevi din clasele terminale care nu au fost la școală, dar și cu elevii celorlalte clase pe care le are în catedră, iar noaptea și eventual în weekend să se pregătească pentru lecțiile din zilele următoare, căci sunt remunerați triplu față de ceilalți. Dacă rezultatele la examene nu sunt bune, vor da tot ei socoteală.
    Doamna ministru, dacă dumneavoastră ați vedea și ați cunoaște realitatea din școli (pentru asta nu trebuie să vizitați toaletele sau să intrați în polemică de față cu elevii cu un cadru didactic), sunt convins că lucrurile ar fi fost pe un curs normal, echitabil și mai ales corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ANALIZĂ Paradoxul cadourilor pentru educatoare și profesori la privat, explicat de un psiholog și un antropolog. De unde vine febra cadourilor dezbătute pe Whatsapp?

Câți bani punem pentru doamna și ce luăm? “Atențiile” pentru profesori și educatoare monopolizează zilele acestea discuțiile dintre părinți, pe grupurile de Whatsapp. Iar febra strânsului de bani pentru profesori…
Vezi articolul

UPDATE Gheorghiță: Vaccinarea personalului din învățământ începe miercuri / Estimăm administrarea primei doze la 60.000 de persoane până pe 10 martie / Vaccinarea o vor face echipe noi, mobile

Vaccinarea profesorilor reîncepe miercuri, 24 februarie, și se încheie pe 10 martie, dată până la care se estimează că aproximativ 60.000 de persoane din sectorul învățământului vor primi prima doză,…
Vezi articolul

Profesorii din mediul rural pot obține finanțare pentru centre after-school pentru copiii cu risc de abandon școlar. Bursa acoperă masa copiilor, materialele didactice și plata profesorilor timp de un an. Apelul de proiecte, deschis până pe 4 aprilie

Echipele de cadre didactice din mediul rural care intenționează să implementeze în școala lor centre de tip after-school pentru copiii aflați în pericol de abandon școlar, se pot înscrie în…
Vezi articolul