Proiect pilot de masă caldă într-o școală din Brașov, prin care familiile cu venituri lunare de peste 5.500 de lei/membru le plătesc masa copiilor, iar ceilalți elevi sunt susținuți gradual și de primărie, în funcție de veniturile părinților

1.036 de vizualizări
Masa caldă în școli / Foto: Facebook – World Vision România
Consilierii locali din Braşov au votat o hotărâre care prevede oferirea unei mese calde în şcolile din municipiu. În primă fază, beneficiari vor fi 1200 de elevi de la o şcoală gimnazială, scrie G4Media.ro.

Mâncarea va fi preparată la o cantină a municipalităţii şi servită în caserole individuale, fiind propuse trei tipuri de meniuri, care costă de la 8,5 la 16 lei pentru fiecare copil. Costurile proiectului vor fi suportate parţial de la bugetul local şi parţial de către părinţi, în funcţie de veniturile acestora, familiile cu venit de peste 5.500 de lei/lună/membru de familie trebuind să acopere integral costurile mesei.

În primă fază, proiectul pilot propus de primarul Allen Coliban şi votat de Consiliul Local Braşov va fi implementat la Şcoala Gimnazială nr. 14, unde învaţă 1200 de elevi.

Unitatea de învăţământ a fost aleasă pe baza mai multor criterii. Mâncarea va fi preparată la bucătăria de la Centrul de afaceri, transfer tehnologic şi incubator de afaceri (CATTIA), deţinut de municipalitate.

„Conform studiului aprobat ieri de consilieri, cei peste 1.200 de elevi vor primi, zilnic, două feluri de mâncare – supă/ciorbă şi un fel principal – ambalate individual, în caserole de unică folosinţă. Mâncarea va fi gătită la bucătăria de la CATTIA, care dispune de o mare parte dintre dotările necesare şi care nu este în prezent utilizată”, se arată într-un comunicat dat publicităţii vineri de Primăria Braşov.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

1 comment
  1. Un lucru bun și bine orientat pentru Școala 14 din Bartolomeu ca început iar pe parcurs proiectul poate fi perfecționat în funcție de necesitățile care apar pe parcurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

CJRAE și CMBRAE nu se desființează. Centrele pentru resurse și asistență educațională trec de la inspectorate la noul Centru Național pentru Educație Incluzivă, potrivit proiectului Legii Educației preuniversitare – surse

Centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională (CJRAE) și Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CMBRAE), nu se desființează, însă vor trece din subordinea inspectoratelor școlare – care…
Vezi articolul

Aproape 100 de elevi pe clasă, învățare în 3 schimburi cu orar variabil, ore și pauze micșorate și copii de 10 ani care termină cursurile la 8 seara, așa arată școala la Liceul „Ioan Petruș” din Otopeni, unde părinții cer primăriei să aloce spații suplimentare

Pentru că numărul de elevi ai Liceului Ioan Petruș din Otopeni, județul Ilfov, este peste capacitatea școlii, conducerea a decis ca elevii să învețe în 3 schimburi, însă părinții sunt…
Vezi articolul

BREAKING Școlile din București nu se închid joi. Toate unitățile de învățământ care vor fi secții de votare își suspendă cursurile față în față de vineri, 25 septembrie, până marți, 29 septembrie – Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență și a Ministerului Educației

Modificare de ultimă oră a programului școlilor, cu 4 zile înaintea alegerilor locale: unitățile de învățământ din București nu se mai închid joi, așa cum decisese inițial Comitetul Municipiului București…
Vezi articolul

DOCUMENT Noi reguli pentru examenele naționale și revenirea la școală: Limita de 10 elevi în clasă a fost eliminată, dispenserele cu dezinfectant în fiecare clasă și măsurile pentru igienizarea și dotarea toaletelor, la fel

Limita de 10 elevi în fiecare clasă a fost eliminată din măsurile prevăzute în școli pentru examenele naționale de Bacalaureat și Evaluarea Națională, potrivit unui ordin comun al ministrului Sănătății…
Vezi articolul
Ana Caraiani

Matematiciana de origine română Ana Caraiani, multipremiată la nivel internațional: În liceu, eram descurajată fățiș, acum există multă încurajare / Fac ce pot să-i ajut pe alții să urmeze domeniul în care sunt activă, programul Langlands

“În liceu, mă confruntam cu descurajări fățișe, pe când în prezent sunt încurajată în mod deschis foarte mult”, spune, într-un interviu acordat Quanta Magazine, matematiciana Ana Caraiani, care, după ce…
Vezi articolul