Proiectul DremLab: Cum sunt puse smartphone-urile să sprijine cercetarea în cazul COVID 19 în timpul repaosului

87 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Fundaţia Vodafone şi Imperial College London, lansează un nou proiect menit să sprijine cercetarea pentru Covid 19. DreamLab este o aplicație dezvoltată de Vodafone Australia Foundation, care exploatează puterea de calcul a telefoanelor inteligente în timp ce acestea „dorm” în birou, sau la încarcat.

Începând din mai 2019, în Italia fost pus deja în aplicare proiectului „Genomul 3D”, realizat cu sprijinul AIRC, la IFOM.-Institutul de Oncologie Moleculară, transmite agenția ANSA, citată de Rador.

Proiectul „Coronavirus” poate fi descărcat acum şi pe smartphon-urile din Australia, Noua Zeelandă, Spania, România și Marea Britanie, cărora li se vor alătura și alte țări în săptămânile următoare.

 

 

Photo by Matheus Bertelli from Pexels


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Premierul Ciucă i-a cerut lui Burduja să debirocratizeze în 3 luni granturile pentru cercetare și să propună 5 domenii prioritare pe științe, care să fie finanțate de Guvern: Cercetătorii trebuie să stea în laboratoare, nu să piardă timpul cu hârtii / Unde am fi fost azi dacă acum 10-15 ani am fi finanțat AI și vehiculele electrice?

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut public lui Sebastian Burduja, ministrul cercetării, ca în 3 luni să debirocratizeze gestionarea granturilor pentru cercetare și să propună cinci domenii prioritare în științe, „domenii…
Vezi articolul

FOTO Caracteristicile misterioase ale planetei Uranus, dezvăluite într-o nouă imagine a telescopului James Webb / Cum arată inelele, lunile și atmosfera gigantului de gheață / Un an pe Uranus, circa 84 de ani tereștri. Dar o zi, numai 17 ore

Telescopul spațial James Webb a realizat un nou portret strălucitor al planetei Uranus, care prezintă inelele, lunile, vremea și atmosfera gigantului de gheață, de obicei ascunse, caracteristici care nu au…
Vezi articolul

Cercetători români: Experiențele de stres înainte de examene sunt modelate de sănătatea mintală a studenților / Intervențiile în sănătate mintala aplicate în mediul universitar ar putea face experiența învățării și a examinării universal mai plăcută

Experiențele de stres în context de examinare sunt modelate de sănătatea mintală a studenților, arată un studiu coordonat de cercetători de la Universitatea din București. Coordonatoarea studiului, conf. univ. dr.…
Vezi articolul