Proiectul „ShakeUp”, pregătire pentru cutremur, va fi lansat în 30 de licee din București în perioada 27 februarie – 27 aprilie 2023

394 de vizualizări
Sursa: Asociatia EDIT
Cursuri de pregătire în caz de cutremur vor fi susținute în 30 de licee din Capitală de 15 traineri, prin Asociația E.D.I.T. Până în data de 15 martie cursurile vor fi predate elevilor din Colegiul Național “Sf. Sava”, Colegiul Național “I.L Caragiale”, Colegiul Naţional ,,Aurel Vlaicu”, Liceul Teoretic „Jean Monnet” și Colegiul Național “Tudor Vianu”. Proiectul face parte din programul programului „Bucureștiul Pregătit”.

Proiectul ”ShakeUp!” al Asociației E.D.I.T. va ajunge în 30 de licee din București, în perioada 27 februarie – 27 aprilie 2023, pentru a instrui elevii ce să facă în caz de cutremur.

Pentru susținerea cursurilor de educație seismică, 15 traineri au fost pregătiți de către specialiști/ingineri pe cutremure. Aceștia vor susține cursuri interactive pentru 5.000 de liceeni din capitală. Programul ”ShakeUp!”, sub umbrela ”România în siguranță”, se va desfășura în licee în perioada 27 februarie 2023 – 27 aprilie și are scopul de a informa tinerii despre dezastrele naturale de tipul cutremurelor majore, la ce să se aștepte în timpul unui seism puternic, cum să se pregătească și care este comportamentul recomandat imediat după cutremur. 

Prima unitate de învățământ din capitală care va beneficia de educație seismică este Colegiul Național „Sfântul Sava” din sectorul 1. Aici, 150 de elevi din clasele a IX-a și a XI-a vor participa la cursurile teoretice care cuprind noțiuni despre planul de urgență al familiei, noțiuni de siguranță în timpul și după cutremur. Aceste cursuri vor include informații despre cum să acționeze într-o clădire sau în afara acesteia și cum să se organizeze pentru a evita panica și confuzia. Învățarea acestor măsuri de siguranță este vitală pentru siguranța copiilor, dar și pentru protejarea întregii comunități. Alături de Asociația E.D.I.T, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU) va susține un exercițiu demonstrativ de prim ajutor. 

Până la data de 13 martie 2023, programul „ShakeUp” va fi implementat în următoarele licee din sectorul 1: Colegiul Național „I.L. Caragiale”, Colegiul Naţional ,,Aurel Vlaicu”, Liceul Teoretic „Jean Monnet” și Colegiul Național “Tudor Vianu”. Urmând ca până la data de 27 aprilie 2023 să se finalizeze implementarea în toate cele 30 de licee participante. 

Bucureștiul Pregătit, programul pentru cutremur și alte dezastre majore

Lansat acum patru ani de Fundația Comunitară București, Bucureștiul Pregătit își propune să pregătească bucureștenii pentru următorul cutremur major. Programul adună resurse private și susține proiecte care cresc gradul de informare și educare a populației, pentru ca oamenii să știe care sunt comportamentele corecte înainte, în timpul și după cutremur cât și pentru crearea unui sistem de suport după producerea dezastrului.

Programul a ajuns ajuns la: 3.000 de oameni care au făcut cursuri de prim-ajutor, 13.000 de elevi și profesori care au făcut cursuri de pregătire pentru cutremur, 17 câini de căutare-salvare certificați pentru dărâmături, 300.000 de oameni expuși mesajului despre riscul seismic. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cazul elevului din Alba care a primit nota 8,75 la limba română la Bac și după contestație a obținut 10: Șeful ISJ Alba: “Este prea mult. Nota 10 poți să o dai numai atunci când nu poți să-i găsești absolut nimic” / În țară, peste 5.500 de lucrări au primit peste un punct după contestații

După publicarea rezultatelor finale de la Bac 2023, Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Alba, Cornel Sandu, a fost întrebat într-o conferință de presă cum își explică mărirea unei note a unui…
Vezi articolul

Guvernul va veni cu o decizie în privința salarizării personalului nedidactic din școli până la sfârșitul săptămânii, susține liderul sindical Marius Nistor: Trebuie să-și calculeze banii și să ne dea răspunsul

Până la sfârșitul acestei săptămâni, Guvernul o să vină cu o decizie în privința rezolvării problemei ce ține de salarizarea personalului nedidactic din unitățile de învățământ, după cum a declarat,…
Vezi articolul

La o sută de ani de la apariția lucrării în care Eugen Lovinescu a lansat teoria sincronismului între România și Occident, Academia Română lansează o serie de dezbateri pentru ”proiectul național-statal-cultural în secolul 21”

Academia Română lansează joi, 9 mai 2024, un dialog-dezbatere la nivel național privind ”proiectul național-statal-cultural român în secolul 21”, potrivit unui comunicat al instituției, scrie G4Media.ro. Programul e susținut în…
Vezi articolul
Model de cerere pentru școlile care organizează excursii

Model de cerere pentru școlile care organizează excursii în anul școlar 2022-2023. Ce obligații au elevii și care sunt responsabilitățile profesorilor / Acordul părintelui și planul activității – documente

Școlile și grădinițele pot organiza excursii, tabere sau expediții în anul școlar 2022-2023, dar trebuie să aibă toate măsurile pentru siguranța elevilor, să specifice atât numărul elevilor, cât și pe…
Vezi articolul