QS World University Rankings by Subject – Academia de Studii Economice Bucureşti urcă în clasament în intervalul 351- 400 în subdomeniul Economie şi Econometrie

169 de vizualizări
Foto: ASE București
Academia de Studii Economice din Bucureşti îşi menţine poziţia de cea mai bună universitate din România în subdomeniul Economie şi Econometrie, conform QS World University Rankings by Subject 2022, anunță instituția într-un comunicat.

Academia de Studii Economice din Bucureşti urcă pe locul 351- 400 în lume şi îşi menţine poziţia de lider la nivel naţional în subdomeniul Economie şi Econometrie, conform prestigiosului clasament QS World University Rankings by Subject 2022, dat publicităţii miercuri, 6 aprilie 2022, chiar de Ziua Universităţii.

Conform aceluiaşi clasament, ASE se menţine în top 501-550 la nivel internaţional şi pe locul al doilea în România în subdomeniul Business şi Management.

QS World University Rankings reprezintă unul dintre cele mai importante clasamente internaţionale de ierarhizare valorică a universităţilor pe diferite domenii. QS World University Rankings by Subject cuprinde în acest an 1543 de universităţi şi un total de 51 de discipline, grupate în cinci mari domenii. Clasamentul evaluează şi ierarhizează instituţiile de învăţământ superior în baza unei metodologii care ia în considerare criterii referitoare la reputaţia academică, reputaţia în rândul angajatorilor, calitatea cercetării derulate (reflectată prin numărul de citări ale lucrărilor publicate de membrii instituţiilor universitare) şi indicele Hirsch.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studiu: Cum se raportează la România studenții care învață în afara țării / Cei mai mulți spun că vor să revină / Calitățile principale menționate, sub influența anilor de criză: reziliență și adaptabilitate

Marea majoritate a studenților care au participat la un sondaj internațional, adică mai bine de două treimi, și-au exprimat interesul de a se întoarce în țară și de a contribui…
Vezi articolul

Rol mai puternic pentru studenți în Alianțele de Universități europene, mai mult sprijin pentru mobilitate și mai multă digitalizare: poziția Alianței organizațiilor de studenți din România privind Spațiul European al Educației

Studenții trebuie să participe mai mult la guvernanța Alianțelor de Universități Europene, mobilitatea fizică trebuie să-și păstreze importanța, iar Monitorizarea libertății academice trebuie inclusă în raportările europene privind statul de…
Vezi articolul

Cine a fondat Universitatea Spiru Haret, percheziționată de DIICOT și cunoscută drept “fabrică de diplome”: fost propagandist comunist, format la FF și apropiat al Elenei Ceaușescu

Fondatorul Universității Spiru Haret – astăzi centrul celei mai răsunătoare anchete a procurorilor antimafia, care fac percheziții în 13 județe – este Aurelian Gh. Bondrea, Mare Ofițer al Ordinului „Meritul…
Vezi articolul