Radu Gologan, despre exercițiul “nulitatea ridicată la putere tot nulitate rămâne”: Nimeni nu s-a gândit să se refere la vreun partid sau persoană politică

5.292 de vizualizări
“O nulitate ridicată la putere tot nulitate rămâne” este o explicație din Gazeta Matematică ce s-a viralizat zilele acestea. Fotografia cu regulile matematice apare în numeroase mesaje online, alăturată figurii premierului Viorica Dăncilă. Edupedu.ro l-a contactat pe Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România, care coordonează publicațiile Gazeta Matematica, pentru a afla povestea apariției acestei explicații în revista cunoscută pentru exercițiile matematice.

În privat, fiecare își face politica lui și interpretează cum vrea, dar Gazeta Matematică de 120 de ani nu are nimic de-a face cu politica. Este o revistă de cultură matematică. Citatul este un mod de a reține mai ușor operațiile cu puteri de un copil mic. Sigur că are tangență cu viața de zi cu zi, dar nimeni nu s-a gândit să se refere la vreun partid politic sau la vreo persoană politică”, a declarat pentru Edupedu.ro profesorul Radu Gologan.

Coordonator al publicațiilor Gazeta Matematica, Radu Gologan a explicat pentru Edupedu.ro că imaginea a apărut într-o carte din 1969 și a fost preluată acum într-un supliment al Gazeta Matematică.

Radu Gologan / Foto: Facebook

Gazeta Matematică are un supliment cu exerciții în care sunt prezentate exerciții, câte 10 la fiecare clasă, de la primară până la liceu. Pe coperta 4 a acestei sub-reviste punem o imagine cu un fel de matematică distractivă sau o observație drăguță despre matematică. Și în numărul 2 de anul acesta s-a pus acest citat din cartea Varia Matematica, de la Editura Tineretului din anul 1969: ‘Unde-i unul, nu-i putere; unde-s doi, puterea crește. O nulitate ridicată la putere tot nulitate rămâne’”, a afirmat pentru Edupedu.ro profesorul Radu Gologan.

Sună bine, dar asta se referă la orice domeniu, din orice parte a lumii”, a adăugat acesta.

Radu Gologan a declarat pentru Edupedu.ro că “trăim într-o perioadă în care, din păcate, în multe domenii nu sunt oameni care să fie ridicați la putere în mod corect. Dar asta nu are neapărat semnificația unei apartenențe la un partid politic. Este generală în România această chestiune și nu are parteneriat politic”.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Le Monde: România nu reușește să oprească emigrația masivă a tinerilor / Calitatea proastă a serviciilor publice, corupția, lipsa infrastructurii rutiere, printre motivele care îi fac români să-și părăsească țara

Cu 19 milioane de locuitori, România se scufundă într-un declin demografic îngrijorător. Peste 5 milioane de români și-au părăsit patria în căutarea unei vieți mai bune în Europa de Vest.…
Vezi articolul

Peste 20% din elevii din ciclul primar, din mediul rural, fac învățământ simultan, adică ore cu elevi din alte clase, mai mari sau mai mici, potrivit datelor Ministerului Educației / Peste 100.000 de elevi din toată țara învață în regim simultan, în acest an școlar

Peste 100.000 de elevi învață în regim simultan, în anul școlar 2023-2024, potrivit datelor Ministerului Educației, transmise la solicitarea Edupedu.ro. Concret, este vorba despre 102.153 de elevi de clasele primare…
Vezi articolul

Bianca Vintilescu, medic pediatru: Constatăm că din ce în ce mai mulți copii iau în greutate, cu sau fără știrea părinților. Avem inclusiv la vârsta adolescentă 170 de kg. Sunt multe pentru un adult, dar pentru organismul unui copil

Bianca Vintilescu, medic specialist pediatru, a declarat pentru TVR Craiova că „din ce în ce mai mulți copii iau în greutate, cu sau fără știrea părinților, din cauza mediului în…
Vezi articolul

Scrisoare de susținere a protestului jurnalistei Emilia Șercan, semnată de peste 20 de profesori ai Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București și adresată președintelui Iohannis: Vă aducem la cunoștință un grav abuz al sistemului de justiție din România cu repercusiuni asupra profesiei de jurnalist și a democrației românești

Peste 20 de profesori de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, au anunțat public că susțin protestul jurnalistei Emilia Șercan. Într-o scrisoare deschisă remisă Edupedu.ro, 22…
Vezi articolul