Raluca Turcan: Poate nu o să ajungem să predăm online în învăţământul primar

4.766 de vizualizări
„Poate nu o să ajungem să predăm online în învăţământul primar”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan la Dezbaterea online „Cursa celor 30 de ani de educaţie în România. Unde suntem şi unde vrem să ajungem?”, organizată de World Vision România.

„La grădiniţă şi în învăţământul primar este foarte dificil să ceri şi să urmăreşti predarea online. Poate nu o să ajungem să predăm online în învăţământul primar. Dar dacă vom ajunge să mergem pe predarea online atunci evident vor exista şi măsuri de sprijin pentru părinţi”, a răspuns Raluca Turcan, întrebată dacă vor exista măsuri suplimentare pentru susținerea familiilor în cazul în care elevii vor fi nevoiți să învețe două săptămâni la școală, două acasă sau chiar 100% online, în cazul în care epidemia nu va permite redeschiderea școlilor.

„Deci nu am luat decizia dacă elevii vor merge la școală 15 zile și vor sta acasă 15 zile. E un proces în care vedem cât de pregătiți suntem și pentru măsuri mai dificile de distanțare fizică și în același timp urmărim și cum evoluează pandemia”.

Elevii din clasele mici, de la grădiniță și clasele primare, ar putea să vină la școală în mod tradițional, așa cum s-a întâmplat în mai multe state occidentale precum Germania sau Franța.

Elevii de şcoală primară din Franţa, de exemplu, au fost primii care revenit în sălile de curs, au stat la o distanţă de cel puţin un metru unul de celălalt şi au ascultat lecţiile predate de profesori purtând măşti, după cum puteți vedea în video de mai jos.

Declarația vicepremierului Turcan vine în contextul în care ministrul Educației, Monica Anisie a anunțat în cadrul aceleiași dezbateri că decizia de a deschide școlile pe 14 septembrie ar putea fi luată de școli sau de autoritățile locale.

Aici puteți vedea cele mai importante declarații făcute la Dezbaterea online „Cursa celor 30 de ani de educaţie în România. Unde suntem şi unde vrem să ajungem?”, organizată de World Vision România.

Foto: Raluca Turcan/Captură World Vision


3 comentarii
  1. Că sa dea drumul la școală ar trebui sa fie săpun la toalete.Sa fie curățenie lună.Azi,la inspectorat era dezinfectant peste tot dar nu am găsit coaja de săpun la toalete! Curățenie!Degeaba luați voi tablete și faceți spune la gura cu nu-stiu-ce experimente futuristice aducătoare de IQ de geniu și noroc-deochi,pentru că noi nu avem săpun la toalete.Punct.

  2. Adica, pentru cei mici pericolul nu este la fel de mare ca şi pentru colegii lor? Aceasta este singura motivare: ca sunt prea mici să stea “tintuiti” pe scaun online?
    Aceste doua doamne, care parca sunt amalgamate în acelaşi creuzet genetic, ar trebui să nu mai elucubreze anacronic si sa mai solicite si alte pareri, opinii, ca doar nu au fost nascute de Invatamant si nici acesta nu le~a fost creator!

    1. Poate ar fi cazul ca madamele sa lase porcariile astea si sa dea drumu la scoala normal pt.toata lumea sau macar sa lase la latitudinea scolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Purtarea obligatorie a măștilor s-a reintrodus în școlile din 40 de departamente ale Franței, pe fondul ratelor de incidență crescute. Acum o lună, măștile obligatorii au fost scoase pentru elevii de școală primară

Masca a redevenit obligatorie în școlile din 40 de departamente din cele 101 ale Franței, măsură valabilă de ieri, transmite FranceTvInfo. Purtarea măștii devine obligatorie în aceste 40 de departamente…
Vezi articolul

Matematica și motivul notelor mici, la subiecte mai simple decât acum 10 ani – Oana Moraru: Ora de matematică trebuie să fie oră de formare a gândirii logice, nu de bifat file de exerciții

“Unul din motivele pentru care gândirea logico-matematică nu se mai dezvoltă suficient la copiii noștri și avem din ce în ce mai mulți elevi cu dificultăți reale la gimnaziu sau…
Vezi articolul
Scădere dramatică a numărului copiilor de grădiniță

VIDEO Garanția pentru copii, un program pentru patru categorii vulnerabile de copii, care ar trebui să construiască pachete sociale integrate. Dragoș Pîslaru, raportor pentru proiect: După adoptare, România va trebui să-și desemneze un coordonator național și în 6 luni va trebui să aibă o strategie

Garanția pentru copii va însemna o investiție în viitor, a declarat deputatul european Dragoș Pîslaru, Raportor din partea Renew Europe pentru rezoluția Parlamentului European privind Garanția pentru Copii și membru…
Vezi articolul

Cîmpeanu, despre Educația sexuală: „Propunerea Ministerului Educației este ca toți elevii să se înscrie la o disciplină care să conțină elementele de educație sexuală, având posibilitatea retragerii tuturor acelora pentru care părinții nu sunt de acord”

Educaţia sexuală trebuie cuprinsă, alături de educația sanitară, educaţia pentru alimentaţie sănătoasă, într-un sistem „modular” numit „Educaţie pentru viaţă”, materie care să fie predată o dată pe săptămână, în conformitate…
Vezi articolul