Raluca Turcan: Poate nu o să ajungem să predăm online în învăţământul primar

4.766 de vizualizări
„Poate nu o să ajungem să predăm online în învăţământul primar”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan la Dezbaterea online „Cursa celor 30 de ani de educaţie în România. Unde suntem şi unde vrem să ajungem?”, organizată de World Vision România.

„La grădiniţă şi în învăţământul primar este foarte dificil să ceri şi să urmăreşti predarea online. Poate nu o să ajungem să predăm online în învăţământul primar. Dar dacă vom ajunge să mergem pe predarea online atunci evident vor exista şi măsuri de sprijin pentru părinţi”, a răspuns Raluca Turcan, întrebată dacă vor exista măsuri suplimentare pentru susținerea familiilor în cazul în care elevii vor fi nevoiți să învețe două săptămâni la școală, două acasă sau chiar 100% online, în cazul în care epidemia nu va permite redeschiderea școlilor.

„Deci nu am luat decizia dacă elevii vor merge la școală 15 zile și vor sta acasă 15 zile. E un proces în care vedem cât de pregătiți suntem și pentru măsuri mai dificile de distanțare fizică și în același timp urmărim și cum evoluează pandemia”.

Elevii din clasele mici, de la grădiniță și clasele primare, ar putea să vină la școală în mod tradițional, așa cum s-a întâmplat în mai multe state occidentale precum Germania sau Franța.

Elevii de şcoală primară din Franţa, de exemplu, au fost primii care revenit în sălile de curs, au stat la o distanţă de cel puţin un metru unul de celălalt şi au ascultat lecţiile predate de profesori purtând măşti, după cum puteți vedea în video de mai jos.

Declarația vicepremierului Turcan vine în contextul în care ministrul Educației, Monica Anisie a anunțat în cadrul aceleiași dezbateri că decizia de a deschide școlile pe 14 septembrie ar putea fi luată de școli sau de autoritățile locale.

Aici puteți vedea cele mai importante declarații făcute la Dezbaterea online „Cursa celor 30 de ani de educaţie în România. Unde suntem şi unde vrem să ajungem?”, organizată de World Vision România.

Foto: Raluca Turcan/Captură World Vision


3 comentarii
  1. Că sa dea drumul la școală ar trebui sa fie săpun la toalete.Sa fie curățenie lună.Azi,la inspectorat era dezinfectant peste tot dar nu am găsit coaja de săpun la toalete! Curățenie!Degeaba luați voi tablete și faceți spune la gura cu nu-stiu-ce experimente futuristice aducătoare de IQ de geniu și noroc-deochi,pentru că noi nu avem săpun la toalete.Punct.

  2. Adica, pentru cei mici pericolul nu este la fel de mare ca şi pentru colegii lor? Aceasta este singura motivare: ca sunt prea mici să stea “tintuiti” pe scaun online?
    Aceste doua doamne, care parca sunt amalgamate în acelaşi creuzet genetic, ar trebui să nu mai elucubreze anacronic si sa mai solicite si alte pareri, opinii, ca doar nu au fost nascute de Invatamant si nici acesta nu le~a fost creator!

    1. Poate ar fi cazul ca madamele sa lase porcariile astea si sa dea drumu la scoala normal pt.toata lumea sau macar sa lase la latitudinea scolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății: Planul de redeschidere a școlilor este foarte rațional. O să găsim o soluție echilibrată pentru siguranța epidemiologică în școli

Planul anunțat de președintele Klaus Iohannis de redeschidere descentralizată a școlilor “este foarte rațional”, a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. “Este nevoie să avem învățământ”, a…
Vezi articolul

Teste antigen folosite în școli vor fi redirecționate către spitale, în funcție de unde e nevoie mai multă – Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. În școli s-au utilizat doar 29.000 de teste din 1,38 de milioane puse la dispoziție

O parte din testele antigen destinate inițial pentru utilizarea în școli vor fi redirecționate către spitale, „în funcție de unde se folosesc mai mult și e nevoie mai multă de…
Vezi articolul

Vaccinul anti-Covid pentru copiii de 5-11 ani ar putea fi avizat în a doua jumătate a lunii decembrie, în Europa. Statele Unite deja l-au aprobat, eficacitatea acestuia fiind de 91%, potrivit studiilor – Valeriu Gheorghiță

Vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani s-ar putea face de la jumătatea lunii decembrie, având în vedere că Pfizer a depus la Agenția Europeană a Medicamentului…
Vezi articolul