ReporterIS: Primarul Iașiului acordă gratuit Mitropoliei Moldovei un teren de 7,8 milioane euro pentru un campus școlar / Aici funcționează o școală, unde părinții plătesc taxe anuale de până la aproape 20 de mii de lei, fără costurile legate de mâncare / Tot aici învață fiul cel mic al primarului

685 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Primarul Mihai Chirica propune un proiect prin care Mitropolia Moldovei va primi gratuit un teren de 7,8 hectare din Moara de Vânt pentru a construi un campus școlar. Terenul este estimat la 7,8 milioane euro, anunță ReporterIS.

Proiectul a fost anunțat în ultimul moment, fără documente justificative, iar analiza actelor arată că Primăria nu impune nicio obligație clară Mitropoliei în schimbul terenului.

Unitatea de învățământ care va fi construită este privată, aici învață fiul cel mic al primarului Chirica.

În solicitarea de atribuire a terenului, Mitropolia susține că va construi un campus educațional pentru circa 1.000 de copii, de la grădiniță până la liceu. Brandul sub care va funcționa unitatea școlară se numește Varlaam Mitropolitul care, în acest moment, deține spații pe strada Costache Negri (grădiniță) și Lascăr Catargi (fostul sediu TVR Iași – școală primară, gimnazială și liceu).

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
  1. este o scoală privata Varlaam mitropolitul , acolo SI a facut veacul SI fata lui Dan Zaharia , e scoală de fite , pentru copii de bani gata .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Fenomenul violenței în școli, în creștere: Aproape 10.000 de acte de violență în unitățile de învățământ din România, în anul școlar 2021-2022, raportează Ministerul Educației. Sunt cu 2.000 mai multe cazuri față de acum 2 ani

În anul școlar trecut, 2021-2022 s-au înregistrat 9.741 de acte de violență în școlile din România, cu două mii de cazuri mai multe decât în anul școlar 2019 – 2020…
Vezi articolul